Tacho Download Met de Remote Tacho Download van RitAssist worden de versleutelde tachograafgegevens en de bestuurderspassen volledig automatisch gedownload. Dit gebeurt ongeacht de locatie waar het voertuig of de chauffeur zich op dat moment bevindt. Uiteraard worden alle gegevens opgeslagen en gearchiveerd volgende de Europese wetgeving.

Bespaar tijd

Het uitlezen en archiveren van uw digitale tachografen en bestuurderspassen was nog nooit zo eenvoudig. De .ddd-files worden volledig automatisch gedownload.

VDO Automotive - Tacho Download

Benieuwd naar de prijs?

Omdat er geen situatie gelijk is, hebben we geen prijzen op onze site. Vraag een passende prijsindicatie aan!

Geen zorgen om tachograafdata

Met Tacho Download van RitAssist heeft u geen zorgen meer over uw tachograafdata. U hoeft zich niet meer druk te maken over het (tijdig) downloaden van de .ddd-files. Alle wettelijke bestanden, van zowel voertuigen als chauffeurspassen, worden automatisch voor u gedownload en gearchiveerd. Onze intelligente cloudsoftware regelt alles automatisch en plant alle verplichte downloads voor u in. Daarnaast wordt er automatisch gecontroleerd op de juistheid en volledigheid van de bestanden.

Merkonafhankelijk

In tegenstelling tot andere systemen is RitAssist volledig merkonafhankelijk. Dat wil zeggen dat het niet uitmaakt welke merken u in uw vloot heeft: Tacho Download van RitAssist werkt bij iedere VDO en Stonerigde tachograaf die hiervoor geschikt is.

Ontwikkeld in samenwerking met VDO

Wij hebben Remote Tacho Download ontwikkeld in samenwerking met VDO. Door hun kennis van tachografen te bundelen met onze kennis van telematica hebben we een zeer compleet en betrouwbaar systeem ontwikkeld waarbij u de zekerheid heeft dat alles wat we doen ook goed gebeurd.

PS: Tacho Download werkt ook met Stoneridge tachografen!

Met RitAssist verloopt de download van uw tachograafbestanden én bestuurderspassen volledig automatisch. Alle bestanden worden automatisch, via een beveiligde verbinding, gedownload naar de website van RitAssist. Hier worden ze gearchiveerd volgens de Europese rij- en rusttijdenwet. Geen gedoe, geen risico op hoge boetes.

Tacho Download

Door de koppeling aan de tachograaf kunnen we een realtime overzicht geven van de dagelijkse, wekelijkse en twee-wekelijkse rij- en rusttijden. Hiermee kunt u vanaf kantoor tijdig ingrijpen om overtredingen en boetes te voorkomen.

Rijtijden analyse Tachograaf

Zijn uw chauffeurs de fout in gegaan? Dan krijgt u hiervan automatisch een melding. De rij- en rusttijden worden gecontroleerd op overtredingen. Zo weet u precies welke chauffeur u moet informeren. En om het makkelijk te maken: u kunt de betreffende chauffeur automatisch een mailtje sturen met zijn of haar overtredingen.

overtredingen tachograaf

De black box waarmee de tachograafbestanden worden gedownload is ook geschikt voor alle andere mogelijkheden die RitAssist biedt. Zo heeft u één compleet pakket voor uw vrachtauto’s.

Zoals u mag verwachten bieden we naast de tools ook een complete set aan rapportages die het beheer van uw tachograafadministratie vereenvoudigen.

rapportage - rittenregistratie

FMS koppeling

Met een FMS koppeling kunnen we talloze parameters van het voertuig uitlezen om een nauwkeurig beeld van het rijgedrag te schetsen. Geen FMS aanwezig? Dan kunnen we dit vaak zelfs achteraf nog voor u realiseren

Maatwerk

Heeft u speciale wensen, zoals het koppelen van een sensor of PTO? Ook hier hebben we altijd een oplossing voor!

Conform Europese wetgeving

Tacho Download van RitAssist voldoet aan het actuele Europese rij- en rusttijdenbesluit (561/2006) en de bijbehorende (versleutelde) download en archivering. Lees hier meer over rij- en rusttijden.

Tacho Download van RitAssist

RitAssist heeft ondertussen een breed scala slimme telematica oplossingen ontwikkeld waarmee haar klanten direct en aantoonbaar besparen op de kosten van het wagen- en machinepark en waarmee ze hun omzet kunnen verhogen. De kernwaarden van RitAssist zijn betrouwbaarheid en innovatie.

  • Compleet & gebruiksvriendelijk
  • Veilig & betrouwbaar
  • Alles onder één dak: van inbouw tot support
  • Voorzien van Keurmerk RRS
  • Maandelijks opzegbaar
  • Modulair systeem
  • Te koppelen aan bestaande software
  • Gratis iOS en Android app’s (bèta)
  • Onbeperkte opslag & back-ups
  • 3 jaar garantie op locatie!

Benieuwd naar de investering?

Vraag vrijblijvend een offerte aan. We kunnen u één ding garanderen: welke oplossing u ook kiest, u heeft ons systeem binnen 6 maanden terug verdiend!

Meer oplossingen van RitAssist®

Track en Trace

24/7 realtime inzicht in de actuele positie en status van uw voertuigen. Een onmisbare tool voor planners.

Fleet management

Volledig inzicht in de status van uw wagenpark. Beschik altijd over actuele informatie en rapportages.

Tacho Download

Volautomatische download van de .ddd-bestanden van uw vrachtauto’s en chauffeurspassen. Ontwikkeld in samenwerking met VDO.

Kilometerregistratie

Kies voor automatische kilometerregistratie. De blackbox registreert alle ritgegevens en voertuigbewegingen nauwkeurig. U bent verzekerd van een sluitende verantwoording voor de Belastingdienst.

Tijdsregistratie

Met tijdsregistratie kunt u per bestuurder een overzicht krijgen van alle afgelegde bezoeken. U krijgt reistijd, aankomsttijd en bezoekduur inzichtelijk.

Software koppelingen

RitAssist is volledig ingericht om alle data veilig en probleemloos te ontsluiten naar uw boekhoudsoftware, planningssoftware, verloningssoftware, CRM-, of ERP-systeem.

Trustpilot - RitAssist
RRS Keurmerk RitAssist Nederland b.v.
bvlr - Samenwerking met RitAssist
Belastingdienst logo
vzr - samenwerking met RitAssist
Escrow - samenwerking met RitAssist