Home » Rittenregistratie

Rittenregistratie met RitAssist® Een sluitende rittenregistratie, goedgekeurd door de Belastingdienst. Dat kan met het rittenregistratiesysteem van RitAssist®.

Sluitend en fiscusproof De automatische rittenregistratie van RitAssist® is voorzien van het Keurmerk RRS. Dat betekent dat de rittenregistratie voldoet aan de eisen die de Belastingdienst eraan stelt en fraudebestendig is.

Modulair uitbreidbaar

RitAssist staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid, innovatie én flexibiliteit. Wij bewegen met u mee. Ondertussen houden wij de kwaliteit hoog. De modules van RitAssist kunt u aanpassen of uitbreiden.

Maandelijks opzegbaar

Wij geloven in ons product en in de voordelen die het u brengt. Daarom hebben wij geen langlopende contracten maar is ons systeem is maandelijks opzegbaar.

Benieuwd naar de prijs?

Omdat er geen situatie gelijk is, hebben we geen prijzen op onze site. Vraag een passende prijsindicatie aan!

bvlr
Belastingdienst
Trustpilot

De Ritassist® Cloud omgeving

De RitAssist blackbox zorgt voor een volledig automatische rittenregistratie. Alle ritdetails en voertuigbewegingen worden automatisch doorgestuurd naar de beveiligde website van RitAssist. Hier worden alle ritten weggeschreven met alle bijbehorende informatie zoals reistijd, afstand, vertrek- en bezoekadres, postcodes en huisnummers.

Kilometerregistratie

Alle ritten zijn stuk voor stuk terug te zien in de rithistorie. Hier kunt u alle ritdetails nog eens terug kijken en eventueel de ritdata verrijken met extra gegevens.

Alle gegevens worden 10 jaar op onze servers bewaard.

kilometerregistratie

U kunt eenvoudig locaties, projecten en POI’s aanmaken. Hiermee haalt u nog meer uit het systeem en kunt u verschillende rapportages uitdraaien over o.a. bezoeken en bezoekfrequentie.

locaties

Naast de standaard rapportage voor de (sluitende) rittenregistratie, beschikt u over tal van andere nuttige en heldere rapportages.

U heeft onder andere rapporten per voertuig, bestuurder of groep, kilometerrapportages, declaratieformulieren etc.

rapportage

Het systeem controleert automatisch of uw rittenregistratie wel sluitend is en of de data logisch is. Wanneer wij twijfelen, krijgt u hiervan automatisch een melding in onze statusrapportage. Ook kunnen we zo tijdig inspelen op eventuele defecten.

Bestuurders ID

Handig wanneer uw voertuigen meerdere of veel wisselende bestuurders hebben.

CAN-bus koppeling

Nooit meer kilometerstanden ijken met de CAN-bus koppeling.

Privé/Zakelijk schakelaar

Markeer uw privé ritten met een P/Z-schakelaar en scherm detailinformatie af.

Maatwerk

Heeft u speciale wensen, zoals het koppelen van een sensor of PTO? Ook hier hebben we altijd een oplossing voor!

Automatisch rittenregistratiesysteem

Een rittenregistratie bijhouden met RitAssist is heel eenvoudig. De ingebouwde black box registreert alle ritgegevens en voertuigbewegingen nauwkeurig en stuurt deze automatisch door naar de beveiligde website van RitAssist. Hier heeft u inzage in alle ritten en rithistorie. De benodigde overzichten en rapportages draait u snel en gemakkelijk uit. Vanzelfsprekend is ons systeem voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesystemen, waardoor u verzekerd bent van een sluitende verantwoording aan de Belastingdienst. Ontdek de mogelijkheden en vraag een prijsopgave aan!

Rittenregistratie-real-time

Rittenregistratie en de Belastingdienst

Fiscale bijtelling; u betaalt het aan de Belastingdienst als u per jaar meer dan 500 privékilometer rijdt met uw zakelijke auto. Rijdt u minder dan 500 kilometer privé per jaar? Dan hoeft u dus geen bijtelling te betalen. Wel vraagt de Belastingdienst u dit aan te tonen. Een digitale rittenregistratie is hiervoor het meest effectieve en betrouwbare instrument. De GPS black box van RitAssist registreert alle acties en bewegingen van uw voertuig(en). Op de beveiligde website worden deze gegevens volledig automatisch verwerkt en voorzien van de juiste adresgegevens. Hiermee bent u dus verzekerd van een sluitende verantwoording voor de Belastingdienst. En niet onbelangrijk: u voorkomt boetes of naheffingen. Raadpleeg ook onze kennisbank voor meer informatie rondom bijtelling en belasting voor de zakelijke automobilist.

Realtime inzicht

Op ieder gewenst moment en met één druk op de knop relevante informatie inzien over uw voertuig; met de rittenregistratie van RitAssist kan het. Wilt u complete rapportages of juist specifieke informatie over gereden ritten, reistijden, vertrek- en aankomsttijden, afgelegde kilometers en bezoekadressen? Stel in welke informatie u van welke periode nodig hebt en u ontvangt het direct. Krijgt u graag periodiek rapportages via uw e-mail? Ook dit stelt u eenvoudig in. Onze innovatieve software controleert continu de verzamelde data en bekijkt of uw rittenregistratie volledig is. Missen er gegevens? U krijgt daarvan automatisch bericht.

Ritregistratie als betrouwbaar bewijs

Wanneer u de fiscus een betrouwbaar stuk bewijs wilt aanleveren dan kunt u niet om een automatische ritregistratie heen. De blackbox wordt volledig weggewerkt in het voertuig en registreert nauwkeurig al uw ritgegevens. Naast de basisvereisten registreren we nog een aantal extra gegevens die uw fiscale verantwoording nóg beter fundeert.

Zo heeft u nooit meer een discussie met de Belastingdienst en loopt u geen enkel risico op boetes en naheffingen.

Belastingdienst

Gegevens per rit:

 • Het kenteken
 • Het merk en type van de auto
 • De bestuurder
 • Datum en ritnummer
 • Kilometerstand begin en einde rit
 • Tijd en adres vertreklocatie
 • Tijd en adres aankomstlocatie
 • Stationair tijd
 • De gereden route op een kaart
 • De gereden snelheid tijdens de rit
 • Aard van de rit (zakelijk/privé)

Keurmerk Rittenregistratie

Het Keurmerk RitRegistratiesystemen (Keurmerk RRS) is in het leven geroepen om meer zekerheid te bieden aan eindgebruikers, de Belastingdienst en de leveranciers van ritregistratiesystemen. Het Keurmerk RSS bestaat uit een serie technische eisen waaraan een ritregistratie systeem moet voldoen.

RitAssist beschikt over een systeem dat dit keurmerk mag dragen. Hierdoor mag u erop vertrouwen dat dit systeem gedegen is en voldoet aan alle eisen. Kies daarom altijd voor een betrouwbare en toekomstbestendige rittenregistratie met een keurmerk!

RitAssist rittenregistratie app

Een app voor onderweg. Of eigenlijk; voor inzicht in essentiële gegevens van uw voertuig(en) in het wagenpark. RitAssist heeft zo’n speciale weg-app ontwikkeld. U downloadt de app via de Google Play Store of de App Store op uw smartphone. Rithistorie, realtime kaartoverzichten en natuurlijk een sluitende rittenregistratie; dankzij de koppeling met de GPS black box ziet u deze gegevens in een handomdraai voor u.

Beschikbaar via Google Play en App Store
track en trace systeem

Track-en-Trace

Met de track-en-trace-module van RitAssist heeft u op ieder gewenst moment (realtime) inzicht in de status van uw wagenpark. De GPS black box registreert alle acties en bewegingen van het voertuig. Hierdoor beschikt u real-time over de locaties van de voertuigen. Wijkt een chauffeur af van een route of is er een spoedopdracht? Binnen no-time stuurt u bij. Figuurlijk dan.

Privé/zakelijk schakelaar (optie)

Ritten automatisch als privé registeren zonder in te loggen in het RitAssist-platform of de app; het kan dankzij onze slimme, kleine schakelaar die wij uw voertuigen kunnen installeren. En behalve slim, is deze schakelaar ook save. Het beschermt namelijk ook de privacy van de bestuurders.  De voertuigen en locatiegegevens die gemaakt worden in de privémodus, zijn namelijk niet zichtbaar op de track- en-tracekaart.

Prive-zakelijk schakelaar

CAN-Bus koppeling (optie)

Een CAN-bus koppeling is de meest veilige en makkelijkste manier om de kilometers van uw wagenpark nauwkeurig te registreren. Dit is een handige koppeling tussen de digitale kilometerteller van uw voertuig en de black box. Deze koppeling zorgt automatisch voor de correctie die nodig is voor een kloppende rittenregistratie. In de GPS-meting van gereden kilometers zit namelijk altijd een kleine afwijking ten opzichte van de kilometerteller. Dankzij de CAN-bus koppeling hoeft u geen maandelijkse correctierit te maken om deze afwijking te herstellen.

CAN-bus kilometers

RFID bestuurder identificatie, incl. zoemer (optie)

Rijden er in de voertuig(en) verschillende bestuurders? Maak dan gebruik van onze RFID-bestuurderidentificatie. Iedere bestuurder meldt zich via een persoonsgebonden tag aan in het voertuig. Hierdoor heeft de vlootmanager realtime zicht op welke bestuurder waar rijdt, en welke routes zijn afgelegd. Zo gaan veelzijdigheid en overzichtelijkheid tóch hand in hand.

RFID bestuurder identificatie

Rittenregistratie via GPS black box

De RitAssist GPS black box (kastje genoemd); een innovatief en professioneel hulpmiddel om voertuigen op afstand te volgen, relevante data van uw voertuig(en) te verzamelen en op te slaan. Bijvoorbeeld voor uw rittenregistratie. De opgeslagen informatie ziet u terug via de ‘cloud’ en kan worden gekoppeld aan andere systemen en modules, zoals track-en-trace, de CAN-bus koppeling en de privé/zakelijk-schakelaar. De GPS black box heeft een keurmerk is een professionele oplossing voor wagenparken.

Rittenregistratie via de OBD

Een andere mogelijkheid is rittenregistratie via de OBD (‘On Board Diagnostics’) Dongle. Een flexibele oplossing voor wie (tijdelijk) een eenvoudige rittenregistratie nodig heeft. En wat nu zo praktisch is; deze oplossing kan naast andere inbouwsystemen worden gebruikt. Anders dan bij de GPS Black box, beschikt de OBD Dongel beschikt niet over het RRS-Keurmerk. Vraag naar de mogelijkheden.

GPS black box rittenregistratie
OBD-dongel rittenregistratie

Waarom rittenregistratie bij RitAssist? Bij RitAssist zijn we graag op weg. Samen met u, omdat we persoonlijk contact hoog in het vaandel hebben. We kijken vooruit, omdat we geloven in de kracht van innovatie. We manoeuvreren, omdat we flexibel zijn. Maar dat vlaggetje op de kaart houden we continu in het vizier. Daarom kunt u altijd rekenen op hoogwaardige kwaliteit voor een betaalbare prijs. Op goede service en een rittenregistratie die naadloos aansluit. Zo staat niets u in de weg om u volledig te richten op uw onderneming.

 • Compleet & gebruiksvriendelijk
 • Veilig & betrouwbaar
 • Alles onder één dak: van inbouw tot support
 • Voorzien van Keurmerk RRS
 • Maandelijks opzegbaar
 • Modulair systeem
 • Te koppelen aan bestaande software
 • Gratis iOS en Android app’s (bèta)
 • Onbeperkte opslag & back-ups
 • 3 jaar garantie op locatie!

Benieuwd naar de prijs?

Omdat er geen situatie gelijk is, hebben we geen prijzen op onze site. Vraag een passende prijsindicatie aan!

Klantervaringen in de praktijk

Woonstad Rotterdam

“RitAssist is alles behalve bureaucratisch, de lijntjes zijn kort en ik bent geen nummertje!”

Lees klantecase

Van den Heuvel Aannemingsbedrijf

“RitAssist is flexibel en denkt mee met het proces van Van den Heuvel.”

Lees klantecase

TriviumMeulenbelt Zorg

“Wij hoeven ons zich geen zorgen meer te maken over de fiscale verantwoording”

Lees klantecase

Veelgestelde vragen het RitAssist rittenregistratiesysteem

Hieronder leest u de antwoorden op de veelgestelde vragen over het rittenregistratiesysteem van RitAssist. Staat het antwoord het antwoordt wat u zoekt er niet tussen? neem gerust contact op.

Algemeen

Dit is volledig dynamisch. Omdat je een rit niet enkel kunt loggen door periodiek een punt door te sturen, werkt de blackbox van RitAssist met een dynamische logging. Dit zorgt voor een hoge mate van nauwkeurigheid en veel actuelere posities. Echt realtime dus!
U kunt zelf zoveel gebruikers aanmaken als u zelf wilt. We hebben een aantal standaard rollen gedefinieerd met ieder een eigen set aan rechten. Zo kunt u het gebruik van RitAssist volledig naar wens inrichten?
Ja. RitAssist werkt wereldwijd. We bieden een standaard dekking in heel Europa zonder extra kosten. Tegen een kleine meerprijs kunt u ook buiten de EU gebruik maken van het systeem.
Jazeker! Klik hier voor meer informatie over koppelingen naar andere software.
We voeren continu controles uit om te zien of de blackbox nog wel juist registreert en of deze nog in verbindings staat met onze servers. Zo controleren we diverse signalen zoals GSM, GPS en de accustatus. Zien wij afwijkingen of vermoeden we een defect dan sturen we u direct een notificatie zodat we het probleem zo snel mogelijk kunnen tackelen.

Mogelijkheden

Zeker! U kunt RitAssist 30 dagen lang kosteloos uitproberen. Vraag hier een proefplaatsing aan.
Uiteraard! RitAssist beschikt over een Keurmerk Ritregistratiesystemen. Een bewijs van kwaliteit en deugdelijkheid.
Bij RitAssist houden we niet van vaste contracten, u kunt dus op ieder gewenst moment opzeggen.
Standaard heeft u recht op 3 jaar full-service garantie op locatie.
De blackbox van RitAssist kan bij normaal gebruik bijna eindeloos doorgaan. We adviseren echter om rekening te houden met een afschrijving van circa 5 jaar.

De blackbox zal hierna nog prima werken, maar in 5 jaar veranderd er veel en zullen de technische mogelijkheden van de blackbox misschien niet meer helemaal up to date zijn.

Inbouw

Ja. Wij bouwen altijd in op locatie. Wij hebben een team van eigen monteurs welke op iedere gewenste locatie in Nederland kunnen komen.
Dat kan wel, maar wij doen dit liever zelf. Zo weten we 100% zeker dat het goed gebeurd en blijft u recht houden op garantie . Eigen inbouw met garantie kan ook: hiervoor heeft u een inbouwcertificaat nodig. Ook uw eigen dealer komt hiervoor in aanmerking.
Een standaard inbouw duurt ongeveer 45 minuten per voertuig. Wanneer er optionele zaken worden ingebouwd zoals een CAN-bus koppeling of RFID-reader of P/Z-schakelaar duurt de inbouw doorgaans 15 minuten langer.
Ja dat kan. We kunnen vóór of na werktijd inbouwen (ook op zaterdagen). We hanteren dan wel een meerprijs over de inbouwkosten.
Nee. De blackbox wordt onzichtbaar weggewerkt. Alleen bij sommige optionele modules kunt u herleiden dat er een blackbox in het voertuig zit (bijv. de RFID-reader of P/Z-schakelaar).

Om de privacy van de bestuurder te waarborgen hanteren wij een strikte gedragscode.

Data en beveiliging

Heel veilig! Alle data wordt verstuurd via een beveiligde verbinding (VPN) en een eigen netwerk (APN). Alle data is versleuteld opgeslagen binnen onze beveiligde cloudomgeving. Daar bovenop maken we gebruik van de strenge beveiligingsprotocollen van onze partner Amazon Web Services.

De data wordt opgeslagen in geografisch verspreide servers van onze partner Amazon Web Services. Onze hoofdlocatie is het datacenter in Frankfurt, met een tweetal “fallback” locaties. We maken alleen gebruik van de beste hardware en configuraties.
Wij respecteren en beschermen ieders privacy. Eingebruikers zijn zelf volledig “in control” en bepalen zelf wie de data wel of niet ziet. Daarnaast hebben we een stricte privacy gedragscode.
Zeker! Er zijn inderdaad systemen op de markt die minder veilig zijn en waarbij het zelfs mogelijk is om het voertuig te hacken. Dit soort systemen zijn vaak voorzien van OBD, Wifi, Bluetooth of NFC.

De RitAssist blackbox maakt alleen gebruik van de toegestane én door de fabrikant toegestane communicatiemethoden. Daarnaast zijn alle black boxes versleuteld en enkel toegankelijk via ons eigen netwerk.

Wat is digitale rittenregistratie precies?

Digitale rittenregistratie is een betrouwbaar instrument om aan te tonen dat u niet meer dan 500 privékilometer per jaar rijdt in uw zakelijke voertuig. Als u dit aantoont, hoeft u geen bijtelling over het privégebruik van uw auto te betalen aan de Belastingdienst.

Eisen van Belastingdienst aan rittenregistratie

De Belastingdienst stelt een aantal eisen aan uw rittenregistratie. De volgende gegevens moet u vermelden in ieder geval vermelden:

 • het merk van de auto;
 • het type auto;
 • het kenteken van de auto;
 • de periode waarin u de auto hebt gebruikt;
 • de ritgegevens.

U vermeldt per rit:

 • de datum;
 • de begin- en eindstand van de kilometerteller;
 • het vertrek- en aankomstadres;
 • de route die u hebt gereden;
 • de privé-omrijkilometers – als u tijdens een zakelijke
 • rit ook privékilometers maakt.

Lees meer over de eisen voor een sluitende rittenregistratie. 

Vereenvoudigde rittenregistratie bestelauto’s

We kennen de leus allemaal; leuker kan de Belastingdienst het niet maken, makkelijker wel. Dat geldt dan vooral voor ondernemers of resultaatgenieters die vaak veel ritten op een dag maken voor hun werk. Valt u in deze categorie en rijdt u niet meer dan 500 privékilometer op een dag? Dan mag u het bewijs daarvoor leveren met een vereenvoudigde rittenadministratie en met de zakelijke adressen in uw administratie. Op de website van de Belastingdienst vindt u behalve de richtlijnen, ook een voorbeeld van vereenvoudigde rittenregistratie voor bestelauto’s.

Vereenvoudigde rittenregistratie rij-instructeurs

Bent u rij-instructeur? Dan is de vereenvoudigde rittenregistratie ook op u van toepassing. Op uw werkdagen hoeft u alleen de begin- en eindstand van de kilometerteller te vermelden. U hoeft niet bij te houden welke lesplaatsen u hebt bezocht. Ook als u rijschoolhouder bent en zelf rijles geeft, mag u de vereenvoudigde rittenregistratie gebruiken. Als dát de kans van slagen niet vergoot…!

Zakelijke auto alleen voor woon-werkverkeer

Hebt u of uw personeel een bestelauto en bestaat het privégebruik alleen uit woon-werkverkeer? Als u geen sluitende kilometerregistratie hebt, mag u van de Belastingdienst de regeling van 2,7 of 1,5 procent toepassen. Natuurlijk kunt u ook de woon-werkafstand in kilometers nemen en vermenigvuldigen met het aantal keren dat u deze afstand hebt gereden. Deze privékilometers vergelijkt u aan het einde van het jaar met het totaal aantal kilometers dat in dat jaar met de auto is gereden. De btw die u voor uw privégebruik moet betalen bestaat uit het verschil tussen deze uitkomsten.

Wanneer wordt mijn rittenregistratie gecontroleerd?

De Belastingdienst controleert rittenregistraties steekproefsgewijs. Dus ook als u een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ hebt ingevuld, kan de Belastingdienst deze gegevens controleren. Bijvoorbeeld door uw rittenadministratie op te vragen en te vergelijken met de gegevens die bij hen bekend zijn. Ook kunnen de APK-gegevens worden vergeleken met uw rittenadministratie en kan via uw kenteken verkregen informatie worden vergeleken met uw rittenregistraties.

Wanneer hoef ik geen rittenregistratie bij te houden

Als uw bestelauto buiten werktijd niet wordt gebruikt en u dit kunt aantonen, hoeft u geen rittenregistratie bij te houden. U zal dan wel moeten bewijzen dat de auto achter bijvoorbeeld een hek staat of dat de sleutel op een centrale plek wordt bewaard. Ook als u een bestelauto voor uw onderneming heeft die u uitsluitend zakelijk gebruikt, hoeft u geen rittenregistratie bij te houden. Wel moet u de ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ hebben ingediend.

Hoe lang moet ik mijn rittenregistratie bewaren?

De wettelijke bewaartermijn van uw rittenadministratie is zeven jaar.

Rittenregistratie als zzp’er

Bent u zzp’er en wilt u bijtelling vermijden? Zorg dan voor een nauwkeurige kilometerregistratie. Als u kunt aantonen dat u niet meer dan 500 privékilometer per jaar rijdt in uw zakelijke voertuig, hoeft u geen bijtelling te betalen aan de Belastingdienst. Met de rittenregistratie van RitAssist bent u verzekerd van een betrouwbare en sluitende verantwoording aan de Belastingdienst. Oók als u wilt aantonen dat u met uw privéauto zakelijke kilometers hebt gemaakt en dus recht hebt op een vergoeding.

Hoe houd je rittenregistratie bij via software?

Als je je rittenregistratie bijhoudt via software, kies je voor veilige en sluitende rittenregistratie. Via een GPS-systeem worden relevante ritgegevens vastgelegd en automatisch verwerkt in rapportages.

Wat zijn omrijkilometers?

Als u tijdens een zakelijke rit ook privékilometers maakt, zijn dit ‘omrijkilometers’. Dit zijn bijvoorbeeld kilometers die u maakt als u van of naar uw werk uw kinderen naar de crèche of naar school brengt.

Wat als mijn rittenregistratie niet klopt?

Als uw rittenregistratie niet klopt, wordt deze ongeldig verklaard en moet u alsnog bijtelling betalen over het privégebruik van uw auto. Ook kan de Belastingdienst een boete opleggen.

Bijtelling berekenen

De bijtelling van een zakelijk voertuig is gebaseerd op het aantal gereden privékilometers per jaar, de catalogusprijs van uw voertuig en de hoeveelheid CO2-uitstoot. De hoogte van de uitstootgrenzen stelt de overheid ieder jaar vast. Wilt u precies weten of en hoeveel u per maand netto aan bijtelling betaalt? Bereken het met behulp van onze bijtellingcalculator.

Hoe gratis is gratis rittenregistratie?

Rittenregistratie kan op vele manieren worden gedaan. Via een app, met behulp van een Excelbestand, een rittenregistratieboekje of digitaal. Aan de ene werkwijze hangt een zichtbaar prijskaartje, aan de andere een onzichtbare. Want handmatige rittenregistratie kost veel tijd. En tijd is geld. Vaak komen daar de nodige zorgen nog bij. Want hoe zat het ook alweer met die nieuwe richtlijnen? Wij besparen u die zorgen graag. En op termijn ook dat geld. Daarom hebben wij onze rittenregistratie zo ingericht, dat u snel en eenvoudig over relevante informatie beschikt. Zo houdt u tijd over voor datgene waar ú goed in bent!

Rittenregistratie met Excel

Rittenregistratie via een Excelbestand; het vraagt om tijd en aandacht. Want voor iedere rit moeten de datum, tijden, adressen, kilometerafstanden en aangelegenheden worden ingevuld. Maakt u een omweg? Ook dat moet worden genoteerd. Om u op weg te helpen, bieden wij u een gratis rittenregistratie Excel invulformulier aan. Wilt u de kosten en de baten vergelijken met de automatische rittenregistratie van RitAssist? Vraag dan een gratis offerte aan.

Voorbeeld rittenadministratie

eisen rittenregistratie

Rittenregistratieboekje

Het rittenregistratieboekje; kent u ‘m nog? Sommige dingen zijn onvervangbaar. Daar hoort dit boekje niet bij… Het invullen van een rittenregistratieboekje is tijdrovend en foutgevoelig. Risicovol ook. Want als u zich vergist, verklaart de Belastingdienst uw administratie mogelijk ongeldig. En daar zit u als ondernemer niet op te wachten. Kies daarom voor het nauwkeurige, geautomatiseerde rittenregistratiesysteem van RitAssist. Daarmee klopt uw registratie als een bus!

Rittenregistratie zonder abonnement

Hoogwaardige kwaliteit voor een betaalbare prijs; dat is wat RitAssist u biedt. Doorlopend verzamelen we live data voor u. Daarvoor betaalt u een vast bedrag per maand. Maar wij vinden innovatie en kwaliteit net zo belangrijk als flexibiliteit. En dus werken wij niet met een abonnement. Dat betekent dat onze diensten maandelijks opzegbaar zijn.

Rittenregistratiesoftware betaalt zich terug

Rittenregistratie; een reeks van voordelen:

 • u heeft een sluitende rittenregistratie, die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst;
 • u voorkomt bijtelling doordat kunt aantonen dat u niet meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt;
 • u heeft realtime zicht op waar uw voertuigen zijn, hoeveel brandstof ze gebruiken en dus of u geld kunt besparen;
 • u heeft de mogelijkheid om de data van de black box te koppelen aan andere hulpmiddelen zoals de RitAssist app, track- en-trace en de privé/zakelijk-schakelaar;
 • u bespaart uzelf zorgen én tijd!

Ritten bijhouden via online boekhouding

RitAssist is veelzijdig en streeft naar verbinding. Zo kan onze rittenregistratie verbonden worden met ieder bestaand boekhoudprogramma. Met behulp van API (Aplication Programming Interface) worden de relevante gegevens aan elkaar gekoppeld. Dat resulteert in een goede match. En in een sluitende rittenregistratie.

Hoe kan ik mijn rittenregistratie bijhouden?

Er zijn verschillende manieren om uw ritten te registeren;

 • handmatig – via bijvoorbeeld een registratieformulier of een ritregistratieboekje;
 • digitaal/elektronisch met behulp van GPS-techniek.

Wat is een zakelijke rit?

Alle kilometers die voor uw bedrijf worden gereden, zijn zakelijke kilometers. Hieronder valt woon-werkverkeer, mits hiervoor de gebruikelijke route wordt gebruikt. Als u bijvoorbeeld thuis luncht, valt de hiervoor gereden afstand ook onder zakelijke kilometers. Kilometers die u voor bijvoorbeeld een studie ten behoeve van uw bedrijf maakt, vallen (deels) ook onder zakelijke kilometers.

Uw rittenregistratie: sluitend en fiscusproof De automatische rittenregistratie van RitAssist® is voorzien van het Keurmerk RRS. Dat betekent dat de rittenregistratie voldoet aan de eisen die de Belastingdienst eraan stelt.

Modulair uitbreidbaar

RitAssist staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid, innovatie én flexibiliteit. Want als de markt verandert, veranderen uw wensen ook. Wij bewegen met u mee. Ondertussen houden wij de kwaliteit hoog en de prijs betaalbaar. Wilt u modules van RitAssist aanpassen of uitbreiden? Dat kan!

Maandelijks opzegbaar

Heeft u al rittenregistratie van RitAssist, maar hebben zich veranderingen voorgedaan waardoor u het niet meer nodig heeft? Geen probleem; ons systeem is maandelijks opzegbaar. Want ook dat hoort bij een flexibele organisatie.

Benieuwd naar de prijs?

Omdat er geen situatie gelijk is, hebben we geen prijzen op onze site. Vraag een passende prijsindicatie aan!

Trustpilot
Keurmerk RRS
bvlr
Belastingdienst
vzr
Escrow