Rittenregistratie met RitAssist® Een sluitende rittenregistratie, goedgekeurd door de belastingdienst. Dat kan met het rittenregistratiesysteem van RitAssist®. De GPS black box registreert automatisch alle gereden kilometers. Maandelijks opzegbaar en modulair uitbreidbaar.

Fiscusproof

Geen zorgen meer over een sluitende kilometerregistratie.  Het automatische rittenregistratie van RitAssist® is voorzien van een Keurmerk RRS. Hierdoor bent u verzekerd deugdelijk systeem en is het fiscusproof.

Omdat er geen situatie gelijk is, hebben we geen prijzen op onze site. Vraag een passende prijsindicatie aan!

Benieuwd naar de prijs?

Omdat er geen situatie gelijk is, hebben we geen prijzen op onze site. Vraag een passende prijsindicatie aan!

Rittenregistratie-real-time

Automatisch rittenregistratie

Een rittenregistratie bijhouden met RitAssist is heel eenvoudig. De ingebouwde blackbox registreert alle ritgegevens en voertuigbewegingen nauwkeurig en stuurt deze automatisch door naar de beveiligde website van RitAssist. Hier heeft u inzage in alle ritten en rithistorie en kunt u eenvoudig overzichten en rapportages uitdraaien. Uiteraard is ons systeem voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesystemen, waardoor u verzekerd bent van een deugdelijk systeem en een sluitende verantwoording richting de Belastingdienst.

Rittenregistratie uitgelegd

Om fiscale bijtelling te voorkomen, dient u te bewijzen dat er met het zakelijke voertuig niet meer dan 500 privékilometers per jaar worden gemaakt. Raadpleeg ook onze kennisbank voor meer informatie rondom bijtelling en belasting voor de zakelijke automobilist.

Een digitale rittenregistratie is het meest effectieve instrument om te bewijzen dat u onder deze vijfhonderd kilometer zit. De GPS black box van RitAssist registreert alle acties en bewegingen van de voertuig(en). Op de beveiligde website worden deze gegevens volledig automatisch verwerkt en voorzien van de juiste adresgegevens. U heeft dus geen zorgen meer en bent verzekerd van een sluitende verantwoording voor de Belastingdienst.

Realtime inzicht

Realtime kunt u uw gereden ritten, reistijden, vertrek- en aankomsttijden, afgelegde kilometers en bezoekadressen bekijken. De software controleert de data en bekijkt of de rittenregistratie volledig is. Deze gedetailleerde gegevens zijn altijd in te zien en worden tien jaar voor u bewaard. Met één druk op de knop krijgt u verschillende rapportages te zien. U kunt zelf de tijdsperiode bepalen. Ook kunt u de rapportages periodiek binnenkrijgen op de e-mail.

De Ritassist® Cloud omgeving

De RitAssist blackbox zorgt voor een volledig automatische rittenregistratie. Alle ritdetails en voertuigbewegingen worden automatisch doorgestuurd naar de beveiligde website van RitAssist. Hier worden alle ritten weggeschreven met alle bijbehorende informatie zoals reistijd, afstand, vertrek- en bezoekadres, postcodes en huisnummers.

Kilometerregistratie

Alle ritten zijn stuk voor stuk terug te zien in de rithistorie. Hier kunt u alle ritdetails nog eens terug kijken en eventueel de ritdata verrijken met extra gegevens.

Alle gegevens worden 10 jaar op onze servers bewaard.

kilometerregistratie

U kunt eenvoudig locaties, projecten en POI’s aanmaken. Hiermee haalt u nog meer uit het systeem en kunt u verschillende rapportages uitdraaien over o.a. bezoeken en bezoekfrequentie.

locaties

Naast de standaard rapportage voor de (sluitende) rittenregistratie, beschikt u over tal van andere nuttige en heldere rapportages.

U heeft onder andere rapporten per voertuig, bestuurder of groep, kilometerrapportages, declaratieformulieren etc.

rapportage

Het systeem controleert automatisch of uw rittenregistratie wel sluitend is en of de data logisch is. Wanneer wij twijfelen, krijgt u hiervan automatisch een melding in onze statusrapportage. Ook kunnen we zo tijdig inspelen op eventuele defecten.

Bestuurders ID

Handig wanneer uw voertuigen meerdere of veel wisselende bestuurders hebben.

CAN-bus koppeling

Nooit meer kilometerstanden ijken met de CAN-bus koppeling.

Privé/Zakelijk schakelaar

Markeer uw privé ritten met een P/Z-schakelaar en scherm detailinformatie af.

Maatwerk

Heeft u speciale wensen, zoals het koppelen van een sensor of PTO? Ook hier hebben we altijd een oplossing voor!

Ritregistratie als betrouwbaar bewijs

Wanneer u de fiscus een betrouwbaar stuk bewijs wilt aanleveren dan kunt u niet om een automatische ritregistratie heen. De blackbox wordt volledig weggewerkt in het voertuig en registreert nauwkeurig al uw ritgegevens. Naast de basisvereisten registreren we nog een aantal extra gegevens die uw fiscale verantwoording nóg beter fundeert.

Zo heeft u nooit meer een discussie met de Belastingdienst en loopt u geen enkel risico op boetes en naheffingen.

Belastingdienst

Gegevens per rit:

 • Het kenteken
 • Het merk en type van de auto
 • De bestuurder
 • Datum en ritnummer
 • Kilometerstand begin en einde rit
 • Tijd en adres vertreklocatie
 • Tijd en adres aankomstlocatie
 • Stationair tijd
 • De gereden route op een kaart
 • De gereden snelheid tijdens de rit
 • Aard van de rit (zakelijk/privé)

Keurmerk Rittenregistratie

Het Keurmerk RitRegistratiesystemen (Keurmerk RRS) is in het leven geroepen om meer zekerheid te bieden aan eindgebruikers, de Belastingdienst en de leveranciers van ritregistratiesystemen. Het Keurmerk RSS bestaat uit een serie technische eisen waaraan een ritregistratie systeem moet voldoen.

RitAssist beschikt over een systeem dat dit keurmerk mag dragen. Hierdoor mag u erop vertrouwen dat dit systeem gedegen is en voldoet aan alle eisen. Kies daarom altijd voor een betrouwbare en toekomstbestendige kilometerregistratie met een keurmerk!

Over RitAssist

RitAssist is onderdeel van INmatix Technology Group, één van de snelst groeiende technologiebedrijven van Europa. INmatix is sinds 2010 actief in de markt met telematica-oplossingen. Onze historie gaat door de overname Rittenadministratie.nl officieel terug tot 1998. Vanaf de start in 2010 is alles in een razend tempo gegaan en inmiddels is RitAssist één van de grootste spelers geworden in Nederland op het gebied van fleet management en GPS tracking.

 • Compleet & gebruiksvriendelijk
 • Veilig & betrouwbaar
 • Alles onder één dak: van inbouw tot support
 • Voorzien van Keurmerk RRS
 • Maandelijks opzegbaar
 • Modulair systeem
 • Te koppelen aan bestaande software
 • Gratis iOS en Android app’s (bèta)
 • Onbeperkte opslag & back-ups
 • 3 jaar garantie op locatie!

Benieuwd naar de prijs?

Vraag vrijblijvend een offerte aan. We kunnen u één ding garanderen: welke oplossing u ook kiest, u heeft ons systeem binnen 6 maanden terug verdiend!

Trustpilot
bvlr
Belastingdienst
vzr
Escrow

Meer oplossingen van RitAssist®

Track en Trace

24/7 realtime inzicht in de actuele positie en status van uw voertuigen. Een onmisbare tool voor planners.

Fleet management

Volledig inzicht in de status van uw wagenpark. Beschik altijd over actuele informatie en rapportages.

Tacho Download

Volautomatische download van de .ddd-bestanden van uw vrachtauto’s en chauffeurspassen. Ontwikkeld in samenwerking met VDO.

Kilometerregistratie

Kies voor automatische kilometerregistratie. De blackbox registreert alle ritgegevens en voertuigbewegingen nauwkeurig. U bent verzekerd van een sluitende verantwoording voor de Belastingdienst.

Tijdsregistratie

Met tijdsregistratie kunt u per bestuurder een overzicht krijgen van alle afgelegde bezoeken. U krijgt reistijd, aankomsttijd en bezoekduur inzichtelijk.

Software koppelingen

RitAssist is volledig ingericht om alle data veilig en probleemloos te ontsluiten naar uw boekhoudsoftware, planningssoftware, verloningssoftware, CRM-, of ERP-systeem.