Home » Rittenregistratie

Rittenregistratie Een sluitende rittenregistratie, goedgekeurd door de Belastingdienst.

Sluitend en fiscusproof De automatische rittenregistratie van FleetGO® is voorzien van het Keurmerk RRS. Dat betekent dat de rittenregistratie voldoet aan de eisen die de Belastingdienst eraan stelt en fraudebestendig is.

Maandelijks opzegbaar

Wij geloven in ons product en in de voordelen die het u brengt. Daarom hebben wij geen langlopende contracten maar is onze dienstverlening maandelijks opzegbaar.

100 procent fiscusproof

De kilometerregistratie van FleetGO is waterdicht en 100 procent fiscusproof! Voorkom administratieve rompslomp en leg uw ritgegevens automatisch vast!

Benieuwd naar de prijs?

Omdat er geen situatie gelijk is, hebben we geen prijzen op onze site. Vraag een prijsindicatie aan!

Maandelijks Opzegbaar, met Keurmerk RRS en Gratis App
vavdz
BVLR-nwlogo2019
Belastingdienst logo
RRS Keurmerk RitAssist Nederland b.v.
Trustpilot logo

Mogelijkheden van het rittenregistratie platform van FleetGO®

Rittenregistratie
De FleetGO blackbox zorgt voor een volledig automatische rittenregistratie. Alle ritdetails en voertuigbewegingen worden automatisch doorgestuurd naar de beveiligde website van FleetGO. Hier worden alle ritten weggeschreven met alle bijbehorende informatie zoals reistijd, afstand, vertrek- en bezoekadres, postcodes en huisnummers.

Kilometerregistratie

Ritdetails & Historie
Alle ritten zijn stuk voor stuk terug te zien in de rithistorie. Hier kunt u alle ritdetails nog eens terug kijken en eventueel de ritdata verrijken met extra gegevens.

Alle gegevens worden 10 jaar op onze servers bewaard.

kilometerregistratie - rittenregistratie

Locaties & POI’s
U kunt eenvoudig locaties, projecten en POI’s aanmaken. Hiermee haalt u nog meer uit het systeem en kunt u verschillende rapportages uitdraaien over o.a. bezoeken en bezoekfrequentie.

locaties via track en trace systeem

Heldere Rapportages
Naast de standaard rapportage voor de (sluitende) rittenregistratie, beschikt u over tal van andere nuttige en heldere rapportages.

U heeft onder andere rapporten per voertuig, bestuurder of groep, kilometerrapportages, declaratieformulieren etc.

rapportage - rittenregistratie

Automatische controles
Het systeem controleert automatisch of uw rittenregistratie wel sluitend is en of de data logisch is. Wanneer wij twijfelen, krijgt u hiervan automatisch een melding in onze statusrapportage. Ook kunnen we zo tijdig inspelen op eventuele defecten.

rittenregistratie

Ritregistratie als betrouwbaar bewijs

Wanneer u de fiscus een betrouwbaar stuk bewijs wilt aanleveren dan kunt u niet om een automatische ritregistratie heen. De blackbox wordt volledig weggewerkt in het voertuig en registreert nauwkeurig al uw ritgegevens. Naast de basisvereisten registreren we nog een aantal extra gegevens die uw fiscale verantwoording nóg beter fundeert.
Zo heeft u nooit meer een discussie met de Belastingdienst en loopt u geen enkel risico op boetes en naheffingen.

Belastingdienst logo

Gegevens per rit:

 • Het kenteken
 • Het merk en type van de auto
 • De bestuurder
 • Datum en ritnummer
 • Kilometerstand begin en einde rit
 • Tijd en adres vertreklocatie
 • Tijd en adres aankomstlocatie
 • Stationair tijd
 • De gereden route op een kaart
 • De gereden snelheid tijdens de rit
 • Aard van de rit (zakelijk/privé)

Keurmerk Rittenregistratie

Het Keurmerk RitRegistratiesystemen (Keurmerk RRS) is in het leven geroepen om meer zekerheid te bieden aan eindgebruikers, de Belastingdienst en de leveranciers van ritregistratiesystemen. Het Keurmerk RSS bestaat uit een serie technische eisen waaraan een ritregistratie systeem moet voldoen.

FleetGO beschikt over een systeem dat dit keurmerk mag dragen. Hierdoor mag u erop vertrouwen dat dit systeem gedegen is en voldoet aan alle eisen. Kies daarom altijd voor een betrouwbare en toekomstbestendige rittenregistratie met een keurmerk!

Prijsopgave rittenregistratie

[Whitepaper] De noodzaak van een goede rittenregistratie (gratis PDF)
Als fleetmanager staat u voor de uitdaging om uw wagenpark optimaal te beheren. Een goede rittenregistratie is daarvoor een must. In deze paper leest u waarom. Ook leest u welke soorten rittenregistratie u kunt gebruiken, wat hiervan de voor- en nadelen zijn en wat het belang is van een onafhankelijk keurmerk. Download de whitepaper in PDF.

Het FleetGO-platform

Ons schaalbare, cloud-based platform maakt gebruik van de modernste technologie om gegevens van voertuigen te verzamelen en te analyseren. Met ons platform kunt u gegevens van voertuigen op afstand gebruiken door gedetailleerde rapporten op maat aan te maken. Ervaar hoe het is om realtime uw materieel op afstand te volgen, waarbij de gegevens 10 jaar lang veilig worden opgeslagen.

live-map-768x612

Rittenregistratie app

Een app voor onderweg. Of eigenlijk; voor inzicht in essentiële gegevens van uw voertuig(en) in het wagenpark. FleetGO heeft zo’n speciale weg-app ontwikkeld. U downloadt de app via de Google Play Store of de App Store op uw smartphone. Rithistorie, realtime kaartoverzichten en natuurlijk een sluitende rittenregistratie; dankzij de koppeling met de GPS black box ziet u deze gegevens in een handomdraai voor u.

Hardware mogelijkheden

CubiQ GPS black box

De FleetGO GPS black box (kastje genoemd); een innovatief en professioneel hulpmiddel om voertuigen op afstand te volgen, relevante data van uw voertuig(en) te verzamelen en op te slaan. Bijvoorbeeld voor uw rittenregistratie. De opgeslagen informatie ziet u terug via de ‘cloud’ en kan worden gekoppeld aan andere systemen en modules.

OBD Dongel

Een andere mogelijkheid is rittenregistratie via de OBD (‘On Board Diagnostics’) Dongle. Een flexibele oplossing voor wie (tijdelijk) een eenvoudige rittenregistratie nodig heeft. En wat nu zo praktisch is; deze oplossing kan naast andere inbouwsystemen worden gebruikt.  OBD Dongel beschikt niet over het RRS-Keurmerk.

Uitbreidingsmogelijkheden

CubiQ GPS black box

RFID-identificatie

RFID-identificatieRijden er in de voertuig(en) verschillende bestuurders? Maak dan gebruik van onze persoonsgebonden RFID-bestuurderidentificatie. Deze module is te koppelen aan de black box.

Privé/zakelijk

Prive zakelijk schakelaarRitten automatisch als privé registeren zonder in te loggen in het FleetGO-platform of de app; dit kan door een kleine schakelaar die wij uw voertuigen kunnen installeren

CAN-bus

CAN-bus koppelingDe CAN-bus koppeling is een koppeling tussen de digitale kilometerteller van uw voertuig en de black box. Dit maakt de maandelijkse correctierit overbodig; een must voor wagenparken.

Waarom FleetGO?

Bij FleetGO zijn we graag op weg. Samen met u, omdat we persoonlijk contact hoog in het vaandel hebben. We kijken vooruit, omdat we geloven in de kracht van innovatie. We manoeuvreren, omdat we flexibel zijn. Maar dat vlaggetje op de kaart houden we continu in het vizier. Daarom kunt u altijd rekenen op hoogwaardige kwaliteit voor een betaalbare prijs. Op goede service en een rittenregistratie die naadloos aansluit. Zo staat niets u in de weg om u volledig te richten op uw onderneming.

 • Voorzien van Keurmerk RRS
 • Maandelijks opzegbaar
 • Gratis iOS en Android app’s (bèta)
 • Onbeperkte opslag & back-ups
 • 3 jaar garantie op locatie!

Vraag een prijsopgave aan!

Omdat er geen situatie gelijk is, hebben we geen prijzen op onze site. U ontvangt een prijsopgave voor zowel de GPS-black box als de OBD-dongel.

Maandelijks Opzegbaar, met Keurmerk RRS en Gratis App

Klantervaringen in de praktijk

Woonstad Rotterdam - referentie RitAssist

Woonstad Rotterdam

“FleetGO is alles behalve bureaucratisch, de lijntjes zijn kort en ik bent geen nummertje!”

Lees klantecase
Van Den Heuvel - referentie RitAssist

Van den Heuvel Aannemingsbedrijf

“FleetGO is flexibel en denkt mee met het proces van Van den Heuvel.”

Lees klantecase
TMZ - referentie RitAssist

TriviumMeulenbelt Zorg

“Wij hoeven ons zich geen zorgen meer te maken over de fiscale verantwoording”

Lees klantecase

Automatisch rittenregistratiesysteem

Een rittenregistratie bijhouden met FleetGO is heel eenvoudig. De ingebouwde black box registreert alle ritgegevens en voertuigbewegingen nauwkeurig en stuurt deze automatisch door naar de beveiligde website van FleetGO. Hier heeft u inzage in alle ritten en rithistorie. De benodigde overzichten en rapportages draait u snel en gemakkelijk uit. Vanzelfsprekend is ons systeem voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesystemen, waardoor u verzekerd bent van een sluitende verantwoording aan de Belastingdienst. Ontdek de mogelijkheden en vraag een prijsopgave aan!

Realtime inzicht

Op ieder gewenst moment en met één druk op de knop relevante informatie inzien over uw voertuig; met de rittenregistratie van FleetGO kan het. Wilt u complete rapportages of juist specifieke informatie over gereden ritten, reistijden, vertrek- en aankomsttijden, afgelegde kilometers en bezoekadressen? Stel in welke informatie u van welke periode nodig hebt en u ontvangt het direct. Krijgt u graag periodiek rapportages via uw e-mail? Ook dit stelt u eenvoudig in. Onze innovatieve software controleert continu de verzamelde data en bekijkt of uw rittenregistratie volledig is. Missen er gegevens? U krijgt daarvan automatisch bericht.

Wat is digitale rittenregistratie precies?

Digitale rittenregistratie is een betrouwbaar instrument om aan te tonen dat u niet meer dan 500 privékilometer per jaar rijdt in uw zakelijke voertuig. Als u dit aantoont, hoeft u geen bijtelling over het privégebruik van uw auto te betalen aan de Belastingdienst.

Eisen van Belastingdienst aan rittenregistratie

De Belastingdienst stelt een aantal eisen aan uw rittenregistratie. De volgende gegevens moet u vermelden in ieder geval vermelden:

 • het merk van de auto;
 • het type auto;
 • het kenteken van de auto;
 • de periode waarin u de auto hebt gebruikt;
 • de ritgegevens.

U vermeldt per rit:

 • de datum;
 • de begin- en eindstand van de kilometerteller;
 • het vertrek- en aankomstadres;
 • de route die u hebt gereden;
 • de privé-omrijkilometers – als u tijdens een zakelijke
 • rit ook privékilometers maakt.

Lees meer over de eisen voor een sluitende rittenregistratie. 

Vereenvoudigde rittenregistratie bestelauto’s

We kennen de leus allemaal; leuker kan de Belastingdienst het niet maken, makkelijker wel. Dat geldt dan vooral voor ondernemers of resultaatgenieters die vaak veel ritten op een dag maken voor hun werk. Valt u in deze categorie en rijdt u niet meer dan 500 privékilometer op een dag? Dan mag u het bewijs daarvoor leveren met een vereenvoudigde rittenadministratie en met de zakelijke adressen in uw administratie. Op de website van de Belastingdienst vindt u behalve de richtlijnen, ook een voorbeeld van vereenvoudigde rittenregistratie voor bestelauto’s.

Vereenvoudigde rittenregistratie rij-instructeurs

Bent u rij-instructeur? Dan is de vereenvoudigde rittenregistratie ook op u van toepassing. Op uw werkdagen hoeft u alleen de begin- en eindstand van de kilometerteller te vermelden. U hoeft niet bij te houden welke lesplaatsen u hebt bezocht. Ook als u rijschoolhouder bent en zelf rijles geeft, mag u de vereenvoudigde rittenregistratie gebruiken. Als dát de kans van slagen niet vergoot…!

Zakelijke auto alleen voor woon-werkverkeer

Hebt u of uw personeel een bestelauto en bestaat het privégebruik alleen uit woon-werkverkeer? Als u geen sluitende kilometerregistratie hebt, mag u van de Belastingdienst de regeling van 2,7 of 1,5 procent toepassen. Natuurlijk kunt u ook de woon-werkafstand in kilometers nemen en vermenigvuldigen met het aantal keren dat u deze afstand hebt gereden. Deze privékilometers vergelijkt u aan het einde van het jaar met het totaal aantal kilometers dat in dat jaar met de auto is gereden. De btw die u voor uw privégebruik moet betalen bestaat uit het verschil tussen deze uitkomsten.

Wanneer wordt mijn rittenregistratie gecontroleerd?

De Belastingdienst controleert rittenregistraties steekproefsgewijs. Dus ook als u een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ hebt ingevuld, kan de Belastingdienst deze gegevens controleren. Bijvoorbeeld door uw rittenadministratie op te vragen en te vergelijken met de gegevens die bij hen bekend zijn. Ook kunnen de APK-gegevens worden vergeleken met uw rittenadministratie en kan via uw kenteken verkregen informatie worden vergeleken met uw rittenregistraties.

Wanneer hoef ik geen rittenregistratie bij te houden

Als uw bestelauto buiten werktijd niet wordt gebruikt en u dit kunt aantonen, hoeft u geen rittenregistratie bij te houden. U zal dan wel moeten bewijzen dat de auto achter bijvoorbeeld een hek staat of dat de sleutel op een centrale plek wordt bewaard. Ook als u een bestelauto voor uw onderneming heeft die u uitsluitend zakelijk gebruikt, hoeft u geen rittenregistratie bij te houden. Wel moet u de ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ hebben ingediend.

Hoe lang moet ik mijn rittenregistratie bewaren?

De wettelijke bewaartermijn van uw rittenadministratie is zeven jaar.

Rittenregistratie als zzp’er

Bent u zzp’er en wilt u bijtelling vermijden? Zorg dan voor een nauwkeurige kilometerregistratie. Als u kunt aantonen dat u niet meer dan 500 privékilometer per jaar rijdt in uw zakelijke voertuig, hoeft u geen bijtelling te betalen aan de Belastingdienst. Met de rittenregistratie van FleetGO bent u verzekerd van een betrouwbare en sluitende verantwoording aan de Belastingdienst. Oók als u wilt aantonen dat u met uw privéauto zakelijke kilometers hebt gemaakt en dus recht hebt op een vergoeding.

Hoe houd je rittenregistratie bij via software?

Als je je rittenregistratie bijhoudt via software, kies je voor veilige en sluitende rittenregistratie. Via een GPS-systeem worden relevante ritgegevens vastgelegd en automatisch verwerkt in rapportages.

Wat zijn omrijkilometers?

Als u tijdens een zakelijke rit ook privékilometers maakt, zijn dit ‘omrijkilometers’. Dit zijn bijvoorbeeld kilometers die u maakt als u van of naar uw werk uw kinderen naar de crèche of naar school brengt.

Rittenregistratie en de Belastingdienst

Fiscale bijtelling; u betaalt het aan de Belastingdienst als u per jaar meer dan 500 privékilometer rijdt met uw zakelijke auto. Rijdt u minder dan 500 kilometer privé per jaar? Dan hoeft u dus geen bijtelling te betalen. Wel vraagt de Belastingdienst u dit aan te tonen. Een digitale rittenregistratie is hiervoor het meest effectieve en betrouwbare instrument. De GPS black box van FleetGO registreert alle acties en bewegingen van uw voertuig(en). Op de beveiligde website worden deze gegevens volledig automatisch verwerkt en voorzien van de juiste adresgegevens. Hiermee bent u dus verzekerd van een sluitende verantwoording voor de Belastingdienst. En niet onbelangrijk: u voorkomt boetes of naheffingen. Raadpleeg ook onze kennisbank voor meer informatie rondom bijtelling en belasting voor de zakelijke automobilist.

Wat als mijn rittenregistratie niet klopt?

Als uw rittenregistratie niet klopt, wordt deze ongeldig verklaard en moet u alsnog bijtelling betalen over het privégebruik van uw auto. Ook kan de Belastingdienst een boete opleggen.

Bijtelling berekenen

De bijtelling van een zakelijk voertuig is gebaseerd op het aantal gereden privékilometers per jaar, de catalogusprijs van uw voertuig en de hoeveelheid CO2-uitstoot. De hoogte van de uitstootgrenzen stelt de overheid ieder jaar vast. Wilt u precies weten of en hoeveel u per maand netto aan bijtelling betaalt? Bereken het met behulp van onze bijtellingcalculator.

Hoe gratis is gratis rittenregistratie?

Rittenregistratie kan op vele manieren worden gedaan. Via een app, met behulp van een Excelbestand, een rittenregistratieboekje of digitaal. Aan de ene werkwijze hangt een zichtbaar prijskaartje, aan de andere een onzichtbare. Want handmatige rittenregistratie kost veel tijd. En tijd is geld. Vaak komen daar de nodige zorgen nog bij. Want hoe zat het ook alweer met die nieuwe richtlijnen? Wij besparen u die zorgen graag. En op termijn ook dat geld. Daarom hebben wij onze rittenregistratie zo ingericht, dat u snel en eenvoudig over relevante informatie beschikt. Zo houdt u tijd over voor datgene waar ú goed in bent!

Rittenregistratie met Excel

Rittenregistratie via een Excelbestand; het vraagt om tijd en aandacht. Want voor iedere rit moeten de datum, tijden, adressen, kilometerafstanden en aangelegenheden worden ingevuld. Maakt u een omweg? Ook dat moet worden genoteerd. Om u op weg te helpen, bieden wij u een gratis rittenregistratie Excel invulformulier aan. Wilt u de kosten en de baten vergelijken met de automatische rittenregistratie van FleetGO? Vraag dan een gratis offerte aan.

Voorbeeld rittenadministratie

eisen rittenregistratie

Rittenregistratieboekje

Het rittenregistratieboekje; kent u ‘m nog? Sommige dingen zijn onvervangbaar. Daar hoort dit boekje niet bij… Het invullen van een rittenregistratieboekje is tijdrovend en foutgevoelig. Risicovol ook. Want als u zich vergist, verklaart de Belastingdienst uw administratie mogelijk ongeldig. En daar zit u als ondernemer niet op te wachten. Kies daarom voor het nauwkeurige, geautomatiseerde rittenregistratiesysteem van FleetGO. Daarmee klopt uw registratie als een bus!

Rittenregistratie zonder abonnement

Hoogwaardige kwaliteit voor een betaalbare prijs; dat is wat FleetGO u biedt. Doorlopend verzamelen we live data voor u. Daarvoor betaalt u een vast bedrag per maand. Maar wij vinden innovatie en kwaliteit net zo belangrijk als flexibiliteit. En dus werken wij niet met een abonnement. Dat betekent dat onze diensten maandelijks opzegbaar zijn.

Rittenregistratiesoftware betaalt zich terug

Rittenregistratie; een reeks van voordelen:

 • u heeft een sluitende rittenregistratie, die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst;
 • u voorkomt bijtelling doordat kunt aantonen dat u niet meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt;
 • u heeft realtime zicht op waar uw voertuigen zijn, hoeveel brandstof ze gebruiken en dus of u geld kunt besparen;
 • u heeft de mogelijkheid om de data van de black box te koppelen aan andere hulpmiddelen zoals de FleetGO app, track- en-trace en de privé/zakelijk-schakelaar;
 • u bespaart uzelf zorgen én tijd!

Ritten bijhouden via online boekhouding

FleetGO is veelzijdig en streeft naar verbinding. Zo kan onze rittenregistratie verbonden worden met ieder bestaand boekhoudprogramma. Met behulp van API (Aplication Programming Interface) worden de relevante gegevens aan elkaar gekoppeld. Dat resulteert in een goede match. En in een sluitende rittenregistratie.

Hoe kan ik mijn rittenregistratie bijhouden

Er zijn verschillende manieren om uw ritten te registeren;

 • handmatig – via bijvoorbeeld een registratieformulier of een ritregistratieboekje;
 • digitaal/elektronisch met behulp van GPS-techniek.

Wat is een zakelijke rit?

Alle kilometers die voor uw bedrijf worden gereden, zijn zakelijke kilometers. Hieronder valt woon-werkverkeer, mits hiervoor de gebruikelijke route wordt gebruikt. Als u bijvoorbeeld thuis luncht, valt de hiervoor gereden afstand ook onder zakelijke kilometers. Kilometers die u voor bijvoorbeeld een studie ten behoeve van uw bedrijf maakt, vallen (deels) ook onder zakelijke kilometers.

Benieuwd naar de prijs?

Benieuwd naar de prijs?

Trustpilot logo
Keurmerk-RRS
BVLR-nwlogo2019
Belastingdienst logo
vzr - samenwerking met RitAssist
Escrow - samenwerking met RitAssist