X
    Categories: Nieuws

Rij- en rusttijden vaak niet op orde

Bij diverse controles door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), politie en Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) in maart en april jl., worden maarliefst 11 transportbedrijven verdacht van fraude. Geen van de 11 bedrijven de rij-en rusttijden op orde. Naast de controle op de rij- en rusttijden, richtten de controles zich op zwartwerk, misbruik van uitkeringen en schijnconstructies.

Van alle bedrijven is de administratie in beslag genomen voor een diepgaande controle. Wanneer de rij- en rusttijden daadwerkelijk niet op orde blijken of wanneer er bijvoorbeeld gemanipuleerd is, hangen de bedrijven forse boetes boven het hoofd.

Zie ook: 11 Transportbedrijven verdacht van fraude

Voorkom boetes!

De laatste tijd is ILT samen met SZW intensief aan de slag om dergelijke fraude op te sporen en krijgen we talloze telefoontjes van klanten die zich zorgen maken over hun administratie. Zorg dat u uw tachograaf archief op orde heeft en kies voor Remote Tacho Download van RitAssist. Hiermee heeft u een sluitend tachograafarchief welke volledig automatisch uw .ddd-bestanden van tachograaf en bestuurderspas voor u download.

Joeri :