TriviumMeulenbeltZorg Almelo | 106 voertuigen | In gesprek met Mark Kranenbarg, Hoofd Vastgoed & Vervoer

Gebruikt RitAssist voor: Fiscale verantwoording | Live volgen | Rijgedrag meten | Optimalisatie van het wagenpark

TMZ logo

Wat doet TMZ?

Binnen TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) zetten ruim 1900 medewerkers en 1300 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. TMZ biedt onder andere verpleging, verzorging, begeleiding en personenalarmering in haar moderne en duurzame woonzorg complexen en bij mensen thuis. TMZ staat voor persoonlijke zorg, waarin de relatie tussen cliënten, medewerkers en andere betrokkenen centraal staat. Het wagenpark van TMZ bestaat uit een groot aantal (pool)auto’s die door verschillende medewerkers en doeleinden gebruikt worden.

Waarom RitAssist?

Omdat dagelijks een groot aantal verschillende medewerkers op pad zijn met de voertuigen van TMZ is het bijhouden van een gesloten rittenregistratie voor een voertuig lastig. TMZ ging opzoek naar een oplossing waarbij de kilometeradministratie van een auto volledig automatisch en op naam van de medewerker wordt bijgehouden en waarbij een koppeling met het eigen TMZ portal makkelijk gemaakt kon worden. De doelstelling? Medewerkers moeten voor alle personeelszaken kunnen inloggen op één overzichtelijk portal, zodat zij naast het werk ondersteund worden in bijkomende administratieve handelingen. Dankzij een gezamenlijke automatische koppeling met de API van RitAssist kunnen alle gegevens vanuit RitAssist eenvoudig ingelezen worden in het medewerkersportal van TMZ. Wanneer een rit buiten het werkgebied van TMZ valt wordt de medewerker in het portal automatisch om een verklaring gevraagd, op deze manier kan TMZ alle ritten fiscaal verantwoorden. Door de CAN-bus koppeling worden ook alle kilometerstanden van de voertuigen automatisch doorgestuurd, waardoor correcties niet nodig zijn.

Hoe ondersteunt RitAssist in de werkzaamheden?

De koppeling van RitAssist naar het portal van TMZ gaat volledig automatisch, hierdoor is de administratieve last gereduceerd en hoeft TMZ zich geen zorgen te maken over de fiscale verantwoording.

Daarnaast wordt RitAssist ook gebruikt voor het live volgen van voertuigen. Bijvoorbeeld wanneer een bus voor personenvervoer onverhoopt te laat aanwezig is op locatie. Er kan eenvoudig bekeken worden hoelang het nog duurt voordat de bus op locatie arriveert of dat het beter is om een ander voertuig in te zetten.

Ook voor het optimaliseren van het wagenpark wordt RitAssist gebruikt, in het overzichtelijke dashboard kan bijvoorbeeld in één oogopslag bekeken worden hoeveel kilometer een bepaald voertuig heeft afgelegd en wat de tijdsbesteding van een voertuig is. Wanneer een voertuig niet optimaal gebruikt wordt, besluit de wagenparkbeheerder om het voertuig in te zetten op een andere locatie. Op deze manier houdt TMZ de grootte van het wagenpark onder controle en kan op afstand een goede inschatting worden gemaakt alvorens er daadwerkelijk actie ondernomen wordt.

TMZ gaat duurzaam te werk, daarom wordt ook het rijgedrag van de medewerkers gemeten. Zaken als het brandstofverbruik- en kosten, toerentallen en excessen in het rijgedrag zijn per voertuig, bestuurder of groep inzichtelijk. Hierdoor kan worden aangestuurd op zuiniger rijgedrag, dit loont zowel in de brandstof- als onderhoudskosten.

Een aanrader?

De samenwerking met RitAssist kwam tot stand nadat een onafhankelijke adviseur de partijen in 2015 bij elkaar bracht. De visie en persoonlijke benadering van RitAssist passen goed bij de cultuur van TMZ. RitAssist programmeert alle software in huis, hierdoor is het mogelijk om mee te denken met de wensen en eisen van TMZ. Dagelijks worden verbeteringen doorgevoerd, zodat RitAssist optimaal blijft ondersteunen in de dagelijkse werkzaamheden van TMZ.

TMZ

Optimaliseer uw wagenpark met RitAssist®

Innovatieve GPS oplossingen

Meer inzicht, minder kosten. Vraag nu een offerte aan om te kijken wat u kunt besparen!

Gratis White Paper

- Winst Verhogen met Telematica -

Lees hoe telematica uw organisatie kan helpen om kosten te besparen en winst te verhogen.

Onze Oplossingen

Benieuwd naar de investering?

Vraag vrijblijvend een offerte aan. We kunnen u één ding garanderen: welke oplossing u ook kiest, u heeft ons systeem binnen 6 maanden terug verdiend!

Trustpilot
Keurmerk RRS
bvlr
Belastingdienst
vzr
Escrow