X
    Categories: BelastingNieuws

Nóg meer controle op privégebruik

De Belastingdienst heeft vandaag aangegeven om nog strenger te gaan controleren op eventueel privégebruik bij leaserijders die hebben aangegeven dit niet te doen. 

Hiertoe gaat de fiscus een systeem van de RDW inzetten welke op dit moment wordt gebruikt om fraude met kilometerstanden op te sporen. Dit betekent dus dat de Belastingdienst er weer een nieuwe bron van informatie bij heeft om controles uit te oefenen.

Een tijdje geleden werd al bekend dat ze ook toegang hebben tot de camerabeelden die boven de Rijkswegen hangen en ook parkeerbedrijven dienen parkeergegevens af te staan aan de Belastingdienst wanneer hier om wordt verzocht. De extra check op kilometerstanden per kenteken draagt bij aan “een goede uitoefening van de publieke taak”, aldus een zegsman van de RDW.

Oppassen dus voor de zakelijke rijder die de verklaring geen privegebruik hebben ingeleverd en hun registratie niet helemaal 100% hebben. Wilt u zeker weten dat uw rittenregistratie in orde is? Lees dan onze handige tips: rittenregistratie tips

Joeri :