rittenregistratie

Kilometerregistratie Een sluitende kilometerregistratie is tegenwoordig niet meer weg te denken in een professionele bedrijfsvoering. Of het nu gaat om bestelauto’s of personenauto’s en of er nu bijtelling wordt betaald of niet, u wilt inzicht in de gereden kilometers van uw bedrijfsvoertuigen. Daarnaast wilt u onderscheid maken in zakelijk, privé en woon-werkverkeer kunnen maken en wellicht gereden kilometers doorbelasten aan uw medewerkers of klanten. Vertrouw niet op handgeschreven registraties, maar kies voor een betrouwbaar en waterdicht systeem van RitAssist.

Kilometerregistratie uitgelegd

Hoewel een auto van de zaak natuurlijk primair voor zakelijke doeleinden is bedoeld, wordt deze ook vaak voor privédoeleinden gebruikt. Hiervoor wordt dan bijtelling berekend; een bedrag dat wordt ingehouden op het salaris van uw medewerker. Hoewel het voor de bijtelling niet uit maakt hoevéél iemand privé heeft gereden, is het voor u als werknemer toch relevant om te weten hoeveel kilometer iemand nu daadwerkelijk heeft gereden voor het werk, privédoeleinden en woon-werkverkeer.

Echter, wie privé minder dan 500 kilometer gebruik van de auto van de zaak maakt hoeft géén bijtelling te betalen. Men dient dat alleen wel aan te kunnen tonen aan de hand van een sluitende kilometerregistratie, waarin duidelijk wordt gespecificeerd hoeveel kilometers er privé en zakelijk zijn afgelegd!

In beide gevallen is het aan te raden om een sluitende kilometerregistratie te voeren. Zo heeft u een sluitende administratie en voorkomt u verassingen en onnodige boetes achteraf.

Loop geen risico met uw kilometerregistratie!

De Belastingdienst controleert steeds vaker en intensiever en de boetes zijn enorm: verzuimboete van €4920,- + de niet betaalde bijtelling van maximaal 5 jaar! Neem dus geen enkel risico met uw kilometerregistratie en zorg ervoor dat deze altijd 100% sluitend is en waarheidsgetrouw is. Een automatische kilometerregistratie van RitAssist garandeert u deze zekerheid.

KilometerregistratieDe kilometerregistratie moet de zakelijke kilometers ook kunnen verantwoorden aan de hand van de agenda, de orderadministratie en/of vrachtbrieven in het geval dat de auto voor het bezorgen van goederen wordt gebruikt, zodat duidelijk kan worden aangetoond dat de auto per jaar niet meer dan 500 kilometer voor privédoeleinden is gebruikt. Ook kan de fiscus controleren op kilometerstanden bij garagebezoeken en op camerabeelden.

De Belastingdienst maakt duidelijk onderscheid tussen zakelijk en privé gebruik. Zo is een rit naar een klant uiteraard zakelijk en is een ritje naar een familielid privé (tenminste, als deze geen klant is!). Er zijn uiteraard de nodige grijze gebieden.

Twijfelt u over de aard van een rit? Neem dan even contact met ons op! We hebben door de jaren heen heel wat situaties voorbij zien komen en we adviseren u graag!

Kilometerregistratie: zakelijk of privé?

kilometerregistratieOnder zakelijk gebruik vallen alle ritten die de berijder maakt ten bate van de uitoefening van zijn functie of in ieder geval ritten die bedrijfsmatige doeleinden hebben. Daar vallen bijvoorbeeld ook de ritten naar een cursus onder, mits die cursus aansluit bij de werkzaamheden of functie van de berijder. Verder valt ook al het directe woon-werkverkeer onder zakelijk gebruik. Ook ritten die vanuit de werkgever worden georganiseerd, maar bijvoorbeeld geen direct zakelijk karakter lijken te hebben (het carpoolen naar een personeelsuitje bijvoorbeeld) vallen onder zakelijk gebruik.

Alle andere ritten, zoals een rondje langs de supermarkt tijdens de rit naar huis, vallen onder het privégebruik van de auto. Zodra die ritten in totaal boven de 500 kilometer per jaar uitkomen is men de fiscale bijtelling verschuldigd. De Belastingdienst controleert dit daarom regelmatig en nauwgezet. Zo worden er vaak camera’s ter controle ingezet bij woonboulevards, pretparken en grensovergangen waarmee kentekens van passerende voertuigen worden gescand en vergeleken met de gegevens van de Belastingdienst. Mocht men op die manier bijvoorbeeld op een zondag worden gesignaleerd bij een dierentuin in het zuiden van het land terwijl men in het noorden woont, dan zal het heel moeilijk zijn om de Belastingdienst ervan te overtuigen dat men privé minder dan die 500 kilometer per jaar van de auto gebruik maakt met een km registratie. Naast deze controles zijn er ook regelmatig controles op de kilometerregistraties en zijn er ook veel telefonische visitaties.

Kilometerregistratie van RitAssist

RitAssist heeft diverse oplossingen om een sluitende rittenregistratie bij te houden. Nieuwsgierig geworden? Bel of mail ons dan even. We adviseren u graag! Wilt u meer weten over de inhoud van een kilometerregistratie? Bekijk dan hier alle eisen van een kilometeradministratie of raadpleeg onze kennisbank km registratie.

Keurmerk RitRegistratieSystemen

Het Keurmerk RitRegistratiesystemen (Keurmerk RRS) is in het leven geroepen om meer zekerheid te bieden aan eindgebruikers, de Belastingdienst en de leveranciers van ritregistratiesystemen. Het Keurmerk RSS bestaat uit een serie technische eisen waaraan een ritregistratie systeem moet voldoen.

RitAssist beschikt over een systeem dat dit keurmerk mag dragen. Hierdoor mag u erop vertrouwen dat dit systeem gedegen is en voldoet aan alle eisen. Daarnaast voldoet u met dit systeem ook aan de eisen voor de gestaffelde bijtelling. Dit wordt waarschijnlijk in 2016 ingevoerd. Kies daarom altijd voor een betrouwbare en toekomstbestendige kilometerregistratie met een keurmerk!

Benieuwd naar de kosten?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

  • Compleet & gebruiksvriendelijk
  • Veilig & betrouwbaar
  • Alles onder één dak: van inbouw tot support
  • Voorzien van Keurmerk RRS
  • Maandelijks opzegbaar
  • Modulair systeem
  • Te koppelen aan bestaande software
  • Gratis iOS en Android app’s (bèta)
  • Onbeperkte opslag & back-ups
  • 3 jaar garantie op locatie!

Let op! Er zijn veel verschillende soorten systemen verkrijgbaar. Lees daarom eerst ons artikel over kilometerregistratie via GPS.

Benieuwd naar de investering?

Vraag vrijblijvend een offerte aan. We kunnen u één ding garanderen: welke oplossing u ook kiest, u heeft ons systeem binnen 6 maanden terug verdiend!

Trustpilot
Keurmerk RRS
bvlr
Belastingdienst
vzr
Escrow