Home » Kilometerregistratie

Kilometerregistratie met FleetGO® Een automatische kilometerregistratie, goedgekeurd door de belastingdienst. Vertrouw niet meer op handgeschreven registraties!

Volledig sluitende kilometerregistratie De automatische kilometerregistratie van FleetGO® is voorzien van het Keurmerk RRS. Dat betekent dat de Kilometerregistratie voldoet aan de eisen die de Belastingdienst eraan stelt en fraudebestendig is.

100 procent fiscusproof

De kilometerregistratie van FleetGO is waterdicht en 100 procent fiscusproof! Voorkom administratieve rompslomp en leg uw ritgegevens automatisch vast!

Maandelijks opzegbaar

De veranderende markt vraagt om maximale flexibiliteit. Onze producten zijn daarom maandelijks opzegbaar.

Benieuwd naar de prijs?

Omdat er geen situatie gelijk is, hebben we geen prijzen op onze site. Vraag een prijsindicatie aan!

Maandelijks Opzegbaar, met Keurmerk RRS en Gratis App
vavdz
BVLR-nwlogo2019
Belastingdienst logo
RRS Keurmerk RitAssist Nederland b.v.
Trustpilot logo

Mogelijkheden van automatische kilometerregistratie

Kilometerregistratie
De automatische registratie van FleetGO is sluitend en fiscusproof! Laat hiermee aan de Belastingdienst zien dat u maximaal 500 privékilometer per jaar rijdt en voorkom bijtelling.

Kilometerregistratie

Track en Trace
24/7 realtime inzicht in de actuele positie en status van uw voertuigen. Een onmisbare tool voor planners.

kilometerregistratie - rittenregistratie

Softwarekoppelingen
FleetGO is volledig ingericht op het probleemloos en veilig ontsluiten van uw data naar uw boekhoudsoftware, planningssoftware, verloningssoftware, CRM-, of ERP-systeem.

SAP logo

Automatische controles
Het systeem controleert automatisch of uw kilometerregistratie wel sluitend is en of de data logisch is. Wanneer wij twijfelen, krijgt u hiervan automatisch een melding in onze statusrapportage. Ook kunnen we zo tijdig inspelen op eventuele defecten.

rittenregistratie

App
Rithistorie, realtime kaartoverzichten en natuurlijk een sluitende rittenregistratie; u ziet het allemaal terug in de FleetGO-app.

Rittenregistratie app | RitAssist

Heldere rapportages
Het GPS voertuigensysteem van FleetGO biedt daarom de mogelijkheid om informatie te selecteren en met een druk op de knop te verwerken tot heldere rapportages.

rapportage - rittenregistratie

Kilometerregistratie voor auto’s uitgelegd

Rijdt u minder dan 500 privékilometer per jaar in uw zakelijke auto? Dan hoeft u geen bijtelling te betalen. Wel vraagt de Belastingdienst u dit aan te tonen. Een digitale Kilometerregistratie is hiervoor het meest effectieve en betrouwbare instrument. De GPS black box van het kilometerregistratiesysteem van FleetGO legt alle acties en bewegingen van uw voertuig(en) vast. Op de beveiligde website worden deze gegevens volledig automatisch verwerkt en voorzien van de juiste adresgegevens. Hiermee bent u dus verzekerd van een sluitende verantwoording voor de Belastingdienst. En niet onbelangrijk: u voorkomt boetes of naheffingen. Raadpleeg ook onze kennisbank voor meer informatie rondom bijtelling en belasting voor de zakelijke automobilist.

Belastingdienst logo

Gegevens per rit:

 • Het kenteken
 • Het merk en type van de auto
 • De bestuurder
 • Datum en ritnummer
 • Kilometerstand begin en einde rit
 • Tijd en adres vertreklocatie
 • Tijd en adres aankomstlocatie
 • Stationair tijd
 • De gereden route op een kaart
 • De gereden snelheid tijdens de rit
 • Aard van de rit (zakelijk/privé)

Loop geen risico met uw kilometerregistratie

De Belastingdienst controleert de kilometerregistratie steeds vaker en intensiever. Op onvolledige of foutieve registraties staat een verzuimboete van € 4920,00 plús de niet betaalde bijtelling van maximaal vijf jaar. Neem dus geen enkel risico met uw kilometerregistratie en zorg ervoor dat deze altijd 100 procent sluitend en waarheidsgetrouw is. Een automatische kilometerregistratie van FleetGO biedt u deze zekerheid.

Prijsopgave kilometerregistratie

[Whitepaper] De noodzaak van een goede rittenregistratie (gratis PDF)
Als fleetmanager staat u voor de uitdaging om uw wagenpark optimaal te beheren. Een goede rittenregistratie is daarvoor een must. In deze paper leest u waarom. Ook leest u welke soorten rittenregistratie u kunt gebruiken, wat hiervan de voor- en nadelen zijn en wat het belang is van een onafhankelijk keurmerk. Download de whitepaper in PDF.

Het FleetGO-platform

Ons schaalbare, cloud-based platform maakt gebruik van de modernste technologie om gegevens van voertuigen te verzamelen en te analyseren. Met ons platform kunt u gegevens van voertuigen op afstand gebruiken door gedetailleerde rapporten op maat aan te maken. Ervaar hoe het is om realtime uw materieel op afstand te volgen, waarbij de gegevens 10 jaar lang veilig worden opgeslagen.

live-map-768x612

Kilometerregistratie app

Een app voor onderweg. Of eigenlijk; voor inzicht in essentiële gegevens van uw voertuig(en) in het wagenpark. FleetGO heeft zo’n speciale weg-app ontwikkeld. U downloadt de app via de Google Play Store of de App Store op uw smartphone. Rithistorie, realtime kaartoverzichten en natuurlijk een sluitende kilometerregistratie; dankzij de koppeling met de GPS black box ziet u deze gegevens in een handomdraai voor u.

Hardware mogelijkheden

CubiQ GPS black box

De FleetGO GPS black box (kastje genoemd); een innovatief en professioneel hulpmiddel om voertuigen op afstand te volgen, relevante data van uw voertuig(en) te verzamelen en op te slaan. Bijvoorbeeld voor uw rittenregistratie. De opgeslagen informatie ziet u terug via de ‘cloud’ en kan worden gekoppeld aan andere systemen en modules.

OBD Dongel

Een andere mogelijkheid is rittenregistratie via de OBD (‘On Board Diagnostics’) Dongle. Een flexibele oplossing voor wie (tijdelijk) een eenvoudige rittenregistratie nodig heeft. En wat nu zo praktisch is; deze oplossing kan naast andere inbouwsystemen worden gebruikt.  OBD Dongel beschikt niet over het RRS-Keurmerk.

Uitbreidingsmogelijkheden

CubiQ GPS black box

RFID-identificatie

RFID-identificatieRijden er in de voertuig(en) verschillende bestuurders? Maak dan gebruik van onze persoonsgebonden RFID-bestuurderidentificatie. Deze module is te koppelen aan de black box.

Privé/zakelijk

Prive zakelijk schakelaarRitten automatisch als privé registeren zonder in te loggen in het FleetGO-platform of de app; dit kan door een kleine schakelaar die wij uw voertuigen kunnen installeren

CAN-bus

CAN-bus koppelingDe CAN-bus koppeling is een koppeling tussen de digitale kilometerteller van uw voertuig en de black box. Dit maakt de maandelijkse correctierit overbodig; een must voor wagenparken.

Over FleetGO

Als specialist in automatische kilometerregistratie timmert FleetGO al decennia aan de weg. Met het kilometerregistratiesysteem van FleetGO beschikt u over een sluitende registratie die fiscusproof is. Over een flexibele en betrouwbare partner, die met u meedenkt en praktische oplossingen biedt zoals:

 • een beveiligde cloud via waar u toegang hebt tot gedetailleerde rapportages en overzichten;
 • realtime zicht op uw wagenpark dankzij Track en Trace;
 • een CAN-bus koppeling die de benodigde correctie op uw gereden kilometers automatisch verwerkt;
 • toegang tot het FleetGO-platform via de mobiele applicatie (handig voor onderweg);
 • een systeem dat modulair uitbreidbaar én maandelijks opzegbaar is.

Vraag een prijsopgave aan!

Omdat er geen situatie gelijk is, hebben we geen prijzen op onze site. U ontvangt een prijsopgave voor zowel de GPS-black box als de OBD-dongel.

Maandelijks Opzegbaar, met Keurmerk RRS en Gratis App

Klantervaringen in de praktijk

Woonstad Rotterdam - referentie RitAssist

Woonstad Rotterdam

“FleetGO is alles behalve bureaucratisch, de lijntjes zijn kort en ik bent geen nummertje!”

Lees klantecase
Van Den Heuvel - referentie RitAssist

Van den Heuvel Aannemingsbedrijf

“FleetGO is flexibel en denkt mee met het proces van Van den Heuvel.”

Lees klantecase
TMZ - referentie RitAssist

TriviumMeulenbelt Zorg

“Wij hoeven ons zich geen zorgen meer te maken over de fiscale verantwoording”

Lees klantecase

Wanneer controleert de Belastingdienst?

De Belastingdienst doet regelmatig controles onder zakelijke voertuigen. Bijvoorbeeld bij woonboulevards, pretparken en grensovergangen worden bijvoorbeeld steekproefsgewijs kentekens van passerende voertuigen gescand. De gegevens die met behulp van de kentekens in beeld komen, vergelijkt de Belastingdienst met de ingediende kilometerregistratie. Sommige situaties kunnen bij de Belastingdienst vragen oproepen. Bijvoorbeeld als iemand die in het noorden woont, op zondagmiddag met de zakelijke auto naar het zuiden rijdt om daar naar een dierentuin te gaan. In zo´n geval is het aannemelijk dat die persoon meer dan 500 privékilometer per kalenderjaar rijdt. Blijkt uit de ingediende registraties dat deze persoon geen bijtelling betaalt, dan zal de Belastingdienst nagaan of dit al dan niet terecht is. Naast deze controles zijn er ook regelmatig controles op de kilometerregistraties en zijn er ook veel telefonische visitaties.

Wat is een kilometerregistratiesysteem?

Een kilometerregistratiesysteem is een methode om te registeren hoeveel zakelijke en hoeveel privékilometer u per kalenderjaar maakt. Doel is te achterhalen of u bijtelling moet betalen en om de Belastingdienst vervolgens van een sluitende kilometerregistratie te voorzien. Onder zakelijk gebruik vallen alle ritten die u maakt om uw werk te doen. Anders gezegd: welke ritten bedrijfsmatige doeleinden hebben. Daar vallen bijvoorbeeld ook de ritten naar een cursus onder, mits die cursus aansluit bij de werkzaamheden of functie van de berijder. Verder valt al het directe woon-werkverkeer onder zakelijk gebruik, maar ook ritten die vanuit de werkgever worden georganiseerd, maar die geen direct zakelijk karakter lijken te hebben (bijvoorbeeld carpoolen naar een personeelsuitje). Privékilometers zijn kilometers die voor privédoeleinden worden gemaakt. Met een automatisch kilometerregistratiesysteem wordt dit onderscheid nauwkeurig gemaakt en vastgelegd.

Hoe kun je een kilometerregistratie bijhouden?

kilometerregistratie kan op vele manieren worden gedaan: zowel handmatig als digitaal/automatisch zijn er verschillende mogelijkheden. Het grote voordeel van automatische rittenregistratie is dat de administratie volledig en fiscusproof is én dat u er geen omkijken naar hebt. U kunt kiezen uit de volgende registratiemogelijkheden:

 • handmatig, met behulp van een kilometerregistratieboekje;
 • semi-digitaal, via een Excelbestand;
 • semi-automatisch, via een app;
 • automatisch, via OBD;
 • automatisch, via een (ingebouwde) black box/GPS-systeem met RRS-keurmerk.

Wat is een kilometerregistratiekastje?

Een kilometerregistratiekastje is hetzelfde als een GPS black box; een innovatief hulpmiddel om voertuigen op afstand te volgen, relevante data van uw voertuig(en) te verzamelen en op te slaan. Bijvoorbeeld voor uw kilometerregistratie. De opgeslagen informatie ziet u terug via de ‘cloud’ en kan worden gekoppeld aan andere systemen, zoals Track en Trace, de CAN-bus koppeling en de privé/zakelijk-schakelaar.

Hoe werkt kilometerregistratie voor zzp’er?

Bent u zzp’er en wilt u bijtelling vermijden? Zorg dan voor een nauwkeurige kilometerregistratie. Als u kunt aantonen dat u niet meer dan 500 privékilometer per jaar rijdt in uw zakelijke voertuig, hoeft u geen bijtelling te betalen aan de Belastingdienst. Met de Kilometerregistratie van FleetGO bent u verzekerd van een betrouwbare en sluitende verantwoording aan de Belastingdienst. Oók als u wilt aantonen dat u met uw privéauto zakelijke kilometers hebt gemaakt en dus recht hebt op een vergoeding. Vraag nu een gratis offerte aan!

Elektronische kilometerregistratie: wat is dat?

Elektronische kilometerregistratie; het is registratie van al uw ritten via een GPS-systeem. De (ingebouwde) black box legt alle relevante gegevens vast. Via een online platform hebt u realtime zicht op deze gegevens. Hebt u een rapportage nodig van bepaalde ritgegevens? Met een druk op de knop ziet u ze voor u. En niet alleen u. Ook de Belastingdienst. Want met elektronische kilometerregistratie van FleetGO bent u ervan verzekerd dat uw administratie sluitend en fiscusproof is.

Wanneer geen kilometerregistratie bij een bedrijfsauto?

Rijdt u of uw werknemer uitsluitend in de bestelauto van uw onderneming? Dan bent u niet verplicht kilometerregistratie bij te houden. Via een beveiligd gedeelte van de website van de Belastingdienst kunt u het formulier ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik zakelijke bestelauto’ digitaal indienen. U hebt wel de meldingsplicht om veranderingen rond het zakelijk gebruik van uw bestelauto door te geven aan de Belastingdienst. Bij ‘verdachte’ ritten kan de Belastingdienst controleren of het voertuig wel puur zakelijk gebruikt wordt. Daarom adviseren wij altijd om een (lichte) vorm een kilometerregistratie bij te houden. Dit kan hoge boetes of naheffingen voorkomen.

Kilometerregistratie: hoe lang bewaren?

De wettelijke bewaartermijn van uw kilometerregistratieadministratie is zeven jaar.

Waar moet kilometerregistratie aan voldoen?

De Belastingdienst stelt een aantal eisen aan uw kilometerregistratie. De volgende gegevens moet u vermelden in ieder geval vermelden:

 • het merk van de auto;
 • het type auto;
 • het kenteken van de auto;
 • de periode waarin u de auto hebt gebruikt;
 • de ritgegevens.

U vermeldt per rit:

 • de datum;
 • de begin- en eindstand van de kilometerteller;
 • het vertrek- en aankomstadres;
 • de route die u hebt gereden;
 • de privé-omrijkilometers – als u tijdens een zakelijke rit ook privékilometers maakt.

Is een kilometerregistratie verplicht?

Kilometerregistratie is verplicht voor wie minder dan 500 privékilometer per kalenderjaar rijdt en dus geen bijtelling hoeft te betalen. Heeft u een bestelauto die u (of uw werknemer) niet buiten kantoortijden gebruikt, dan hoeft u geen kilometerregistratie bij te houden. U zal dan wel moeten bewijzen dat de auto achter bijvoorbeeld een hek staat of dat de sleutel op een centrale plek wordt bewaard. Ook als u een bestelauto voor uw onderneming heeft die u uitsluitend zakelijk gebruikt, hoeft u geen kilometerregistratie bij te houden. Wel moet u de ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ hebben ingediend. Ook kunt u als werkgever de werknemer verplichten op een kilometerregistratie bij te houden. Zo heeft u altijd inzicht in de voertuigactiviteiten. Handig bij overtredingen, controles van de Belastingdienst en privé gebruik.

Wanneer kilometerregistratie inleveren?

Om verschillende redenen kan aan u gevraagd worden een kilometerregistratie aan te leveren. Bijvoorbeeld als:

 • de Belastingdienst erom vraagt;
 • u moet aantonen hoeveel privékilometer u in uw zakelijke auto hebt gereden (bijvoorbeeld wanneer u van uw werkgever maximaal 10.000 kilometer mag rijden van uw werkgever);
 • aan een klant een kilometerdeclaratie verantwoord moet worden.

Met een automatische kilometerregistratie bent u verzekerd van een nauwkeurig en sluitend overzicht van uw ritgegevens en kunt u snel en accuraat uw gegevens aanleveren!

Auto van de zaak: kilometerregistratie voorkomt bijtelling

Om geen bijtelling te hoeven betalen, moet u de Belastingdienst kunnen bewijzen dat u maximaal 500 privékilometer per jaar rijdt met uw zakelijke auto. Met behulp van nauwkeurige kilometerregistratie weet u precies hoeveel zakelijke en hoeveel privékilometer u per jaar maakt. Zeker als u deze gegevens met een automatisch rittenregistratiesysteem laat vastleggen. U heeft dan realtime zicht op wanneer u de cruciale grens van 500 privékilometer bereikt. Met andere woorden; kilometerregistratie voorkomt bijtelling!

Benieuwd naar de prijs?

Trustpilot logo
Keurmerk-RRS
BVLR-nwlogo2019
Belastingdienst logo
vzr - samenwerking met RitAssist
Escrow - samenwerking met RitAssist