Kilometerregistratie met RitAssist® Een automatische kilometerregistratie, goedgekeurd door de belastingdienst. Vertrouw niet op handgeschreven registraties, maar kies voor een betrouwbaar en waterdicht systeem van RitAssist. Voor een klein bedrag per maand, een volledig sluitende kilometerregistratie!

Geen handmatige handelingen

Geen zorgen meer over een sluitende kilometerregistratie.  Het rittenregistratie systeem van RitAssist® registreert automatisch de gereden kilometers en is voorzien van een Keurmerk RRS. Hierdoor bent u verzekerd deugdelijk systeem en is het fiscusproof!

RRS Keurmerk RitAssist Nederland b.v.

Benieuwd naar de prijs?

Omdat er geen situatie gelijk is, hebben we geen prijzen op onze site. Vraag een passende prijsindicatie aan!

Automatische kilometerregistratie

Een sluitende kilometerregistratie is tegenwoordig niet meer weg te denken in een professionele bedrijfsvoering. Of het nu gaat om bestelauto’s of personenauto’s en of er nu bijtelling wordt betaald of niet, u wilt inzicht in de gereden kilometers van uw bedrijfsvoertuigen. Daarnaast wilt u onderscheid maken in zakelijk, privé en woon-werkverkeer kunnen maken en wellicht gereden kilometers doorbelasten aan uw medewerkers of klanten.

Rittenregistratie real-time

Kilometerregistratie uitgelegd

Hoewel een auto van de zaak natuurlijk primair voor zakelijke doeleinden is bedoeld, wordt deze ook vaak voor privédoeleinden gebruikt. Hiervoor wordt dan bijtelling berekend; een bedrag dat wordt ingehouden op het salaris van uw medewerker. Hoewel het voor de bijtelling niet uit maakt hoevéél iemand privé heeft gereden, is het voor u als werknemer toch relevant om te weten hoeveel kilometer iemand nu daadwerkelijk heeft gereden voor het werk, privédoeleinden en woon-werkverkeer.

Echter, wie privé minder dan 500 kilometer gebruik van de auto van de zaak maakt hoeft géén bijtelling te betalen. Men dient dat alleen wel aan te kunnen tonen aan de hand van een sluitende kilometerregistratie, waarin duidelijk wordt gespecificeerd hoeveel kilometers er privé en zakelijk zijn afgelegd!

Kilometerregistratie

Een sluitende kilometerregistratie

In beide gevallen is het aan te raden om een sluitende kilometerregistratie te voeren. Zo heeft u een sluitende administratie en voorkomt u verassingen en onnodige boetes achteraf.

Loop geen risico met uw kilometerregistratie!

De Belastingdienst controleert steeds vaker en intensiever en de boetes zijn enorm: verzuimboete van €4920,- + de niet betaalde bijtelling van maximaal 5 jaar! Neem dus geen enkel risico met uw kilometerregistratie en zorg ervoor dat deze altijd 100% sluitend is en waarheidsgetrouw is. Een automatische kilometerregistratie van RitAssist garandeert u deze zekerheid.

Kilometerregistratie: zakelijk of privé?

kilometerregistratieOnder zakelijk gebruik vallen alle ritten die de berijder maakt ten bate van de uitoefening van zijn functie of in ieder geval ritten die bedrijfsmatige doeleinden hebben. Daar vallen bijvoorbeeld ook de ritten naar een cursus onder, mits die cursus aansluit bij de werkzaamheden of functie van de berijder. Verder valt ook al het directe woon-werkverkeer onder zakelijk gebruik. Ook ritten die vanuit de werkgever worden georganiseerd, maar bijvoorbeeld geen direct zakelijk karakter lijken te hebben (het carpoolen naar een personeelsuitje bijvoorbeeld) vallen onder zakelijk gebruik.

kilometerregistratie - rittenregistratie

Belastingdienst controleert regelmatig

Alle andere ritten, zoals een rondje langs de supermarkt tijdens de rit naar huis, vallen onder het privégebruik van de auto. Zodra die ritten in totaal boven de 500 kilometer per jaar uitkomen is men de fiscale bijtelling verschuldigd. De Belastingdienst controleert dit daarom regelmatig en nauwgezet. Zo worden er vaak camera’s ter controle ingezet bij woonboulevards, pretparken en grensovergangen waarmee kentekens van passerende voertuigen worden gescand en vergeleken met de gegevens van de Belastingdienst. Mocht men op die manier bijvoorbeeld op een zondag worden gesignaleerd bij een dierentuin in het zuiden van het land terwijl men in het noorden woont, dan zal het heel moeilijk zijn om de Belastingdienst ervan te overtuigen dat men privé minder dan die 500 kilometer per jaar van de auto gebruik maakt met een km registratie. Naast deze controles zijn er ook regelmatig controles op de kilometerregistraties en zijn er ook veel telefonische visitaties.

Keurmerk Rittenregistratie

Het Keurmerk RitRegistratiesystemen (Keurmerk RRS) is in het leven geroepen om meer zekerheid te bieden aan eindgebruikers, de Belastingdienst en de leveranciers van ritregistratiesystemen. Het Keurmerk RSS bestaat uit een serie technische eisen waaraan een ritregistratie systeem moet voldoen.

RitAssist beschikt over een systeem dat dit keurmerk mag dragen. Hierdoor mag u erop vertrouwen dat dit systeem gedegen is en voldoet aan alle eisen. Kies daarom altijd voor een betrouwbare en toekomstbestendige kilometerregistratie met een keurmerk!

Kilometerregistratie van RitAssist

RitAssist heeft diverse oplossingen om een sluitende rittenregistratie bij te houden. Nieuwsgierig geworden? Bel of mail ons dan even. We adviseren u graag! Wilt u meer weten over de inhoud van een kilometerregistratie? Bekijk dan hier alle eisen van een kilometeradministratie of raadpleeg onze kennisbank km registratie..

  • Compleet & gebruiksvriendelijk
  • Veilig & betrouwbaar
  • Alles onder één dak: van inbouw tot support
  • Voorzien van Keurmerk RRS
  • Maandelijks opzegbaar
  • Modulair systeem
  • Te koppelen aan bestaande software
  • Gratis iOS en Android app’s (bèta)
  • Onbeperkte opslag & back-ups
  • 3 jaar garantie op locatie!

Benieuwd naar de prijs?

Vraag vrijblijvend een offerte aan. We kunnen u één ding garanderen: welke oplossing u ook kiest, u heeft ons systeem binnen 6 maanden terug verdiend!

Woonstad Rotterdam - logo
DHL - logo
Alphatron-logo
Belastingdienst logo
hankook - logo
citybox

Meer oplossingen van RitAssist®

Track en Trace

24/7 realtime inzicht in de actuele positie en status van uw voertuigen. Een onmisbare tool voor planners.

Fleet management

Volledig inzicht in de status van uw wagenpark. Beschik altijd over actuele informatie en rapportages.

Tacho Download

Volautomatische download van de .ddd-bestanden van uw vrachtauto’s en chauffeurspassen. Ontwikkeld in samenwerking met VDO.

Green Driving

Analyseer het brandstofverbruik en rijgedrag van uw medewerkers en help ze om beter, zuiniger en veiliger te rijden.

Tijdsregistratie

Met tijdsregistratie kunt u per bestuurder een overzicht krijgen van alle afgelegde bezoeken. U krijgt reistijd, aankomsttijd en bezoekduur inzichtelijk.

Software koppelingen

RitAssist is volledig ingericht om alle data veilig en probleemloos te ontsluiten naar uw boekhoudsoftware, planningssoftware, verloningssoftware, CRM-, of ERP-systeem.