Mogelijkheden Remote Tacho Download Remote Tacho Download is een onmisbaar instrument voor de transportsector en stelt u in staat om de digitale tachograafgegevens op afstand uit te kunnen lezen. Het gebruiksvriendelijke platform geeft inzicht in essentiële voertuig- en chauffeursdata, versimpelt processen, minimaliseert risico’s en maakt het mogelijk om altijd te beschikken over de juiste informatie om efficiënt te kunnen plannen en aansturen.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste mogelijkheden:

Digitale tachograaf uitlezen op afstand

TachoTrack is in de basis een innovatief instrument op de digitale tachograaf uit te kunnen lezen op afstand. Het uitlezen van de tachograafgegevens en de bestuurderspas gebeurt volledig automatisch, ongeacht waar het voertuig zich op dat moment bevindt. Uiteraard worden alle gegevens opgeslagen en gearchiveerd volgende de Europese wetgeving.

Uw voertuigen volgen via Track & Trace

Naast de wettelijke verplichting van het downloaden, opslaan en archiveren van de tachograafbestanden, is de mogelijkheid om uw voertuig(en) live te volgen met Track & Trace. U heeft hiermee een realtime kaartoverzicht van de actuele positie van uw voertuig(en). Daarnaast ziet u onder andere de bestuurder, actuele snelheid, de status van de tachograaf en de resteren rijtijd voor die dag.

Bewaking van rij- en rusttijden

Doordat u beschikt over actuele tachograafdata heeft u ook inzage in de rij- en rusttijden van uw chauffeur(s). U kunt hiermee pro-actief sturen en eventuele overschrijdingen tijdig voorkomen.

Professionele online software

De online software van RitAssist laat zich gemakkelijk bedienen en beschikt over een overzichtelijk dashboard met daarom de meest essentiële informatie over uw voertuigen, tachograafdata en chauffeurs.

Talloze rapportagemogelijkheden

Omdat RitAssist veel meer data verzameld dan alleen tachograafdata, beschikt u over talloze krachtige en overzichtelijke rapportages. Bijvoorbeeld: rij- en rusttijdenrapportages, brandstofanalyses, rijgedraganalyses, laad- en lostijden, stilstand- en stationairtijden, bezoeker per voertuig/bestuurder etc. Bekijk hier het overzicht van analyses en rapportages.

Complete historie inzichtelijk

U kunt vanaf de dag van de installatie van de boordcomputer van RitAssist alle historie van voertuigen, ritgegevens en bestuurders inzien. Erg handig om analyses van prestaties te vervaardigen en natuurlijk wanneer er onduidelijkheid of discussie is ontstaan over een bepaalde rit of datum. U beschikt altijd over een volledig sluitende kilometerregistratie.

E-mail en SMS-alerts

Er zijn verschillende soorten E-mail en SMS waarschuwingen bij diverse soorten events instelbaar (o.a. snelheidsovertredingen, overschrijding rijtijdenwet, geofencing, etc.). Zo bent u snel op de hoogte van eventuele eigenaardigheden.

Beveiligde opslag

Alle data en informatie wordt opgeslagen op onze beveiligde servers waar dagelijks back-ups gemaakt worden. Standaard wordt alle data 10 jaar opgeslagen op onze servers.

Talloze persoonlijke instellingen

De online software van RitAssist is enorm flexibel ingericht en beschikt over talloze instellingsmogelijkheden om de software geheel persoonlijk in te richten.

Uitstekende support en ondersteuning

Komt u er even niet uit of heeft u hulp nodig bij het gebruik van ons systeem? Dan staat ons team medewerkers voor u klaar met uitstekende support en ondersteuning. Zowel per mail, telefoon als bij u op locatie!

Optimaliseer uw wagenpark met RitAssist®

Innovatieve GPS oplossingen

Meer inzicht, minder kosten. Vraag nu een offerte aan om te kijken wat u kunt besparen!

Gratis White Paper

- Winst Verhogen met Telematica -

Lees hoe telematica uw organisatie kan helpen om kosten te besparen en winst te verhogen.

Onze Oplossingen

Benieuwd naar de investering?

Vraag vrijblijvend een offerte aan. We kunnen u één ding garanderen: welke oplossing u ook kiest, u heeft ons systeem binnen 6 maanden terug verdiend!

Trustpilot - RitAssist
Keurmerk RRS
bvlr - Samenwerking met RitAssist
Belastingdienst logo
vzr - samenwerking met RitAssist
Escrow - samenwerking met RitAssist