Home » Kennisbank » Mobiliteit » Wagenparkbeheerder

Wagenparkbeheerder

De aan- en verkoop van voertuigen, het afsluiten van verzekeringen en onderhoudscontracten, het bijhouden van het brandstofverbruik; het is slechts een greep uit de taken van een wagenparkbeheerder, ook wel ‘fleetmanager’ genoemd. Om efficiënt en kostenbesparend te werken, is overzicht nodig. Het fleetmanagementsysteem van FleetGO biedt u wat u nodig hebt.

Wat is een wagenparkbeheerder?

Een wagenparkbeheerder is een getalenteerde duizendpoot. Een kenner, een doener, een planner. Dat is ook wel nodig, want en wagenpark is voor een bedrijf of organisatie een hoge kostenpost. Goed beheer van een wagenpark zorgt ervoor dat medewerkers in staat zijn de gestelde doelen tijdig te behalen en dat de kosten van het wagenpark beheersbaar zijn.

Taken

Het takenpakket van een wagenparkbeheerder is veelomvattend. De overkoepelende taak is het zorgdragen voor de voertuigen van een bedrijf of organisatie. Dat houdt onder meer in; de aan- en verkoop van voertuigen, het afsluiten van verzekeringen en onderhoudscontracten, het bijhouden van het brandstofverbruik en het besparen van kosten door efficiënt te plannen. Maar ook het faciliteren van ‘groen rijden’, het bevorderen van veilig rijgedrag en de verbinding met slimme applicaties hoort steeds meer bij het takenpakket van een wagenparkbeheerder.

Fleet managementsysteem

Een helder en overzichtelijk systeem is een belangrijke voorwaarde om (realtime) zicht te hebben goed zicht te hebben op een wagenpark. Het GPS fleet managamentsysteem van FleetGO biedt u alles wat u hiervoor nodig hebt. Dit managementsysteem koppelt u eenvoudig aan andere softwarepakketten. Alle relevante gegevens vindt u via uw eigen software overzichtelijk terug in onze beveiligde webomgeving. Snel, eenvoudig en doeltreffend!

Wagenparkoptimalisatie

Goed wagenparkbeheer leidt tot veel voordelen. Voor uzelf, voor uw bedrijf én voor onze leefomgeving. Want naast het vergemakkelijken van uw administratie, leidt wagenparkoptimalisatie ook tot kostenbesparingen en minder CO2-uitstoot. Goed onderhoud voorkomt bijvoorbeeld onnodige kosten. Doordat u realtime zicht hebt op waar uw wagens zich bevinden, kan een werknemer of monteur die in de buurt is, bij een spoedklus snel worden ingezet. En last but not least; het stimuleren van veilig en groen rijden heeft een positief effect op mens en milieu!

Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'

Wagenparkbeheer

Met automatische rittenregistratie

Start nu met RitAssist®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

Wagenparkbeheerder

Afbeelding: Wagenparkbeheerder

Wagenparkbeheer

Met automatische rittenregistratie

Start nu met RitAssist®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'