Home » Kennisbank » Mobiliteit » Bedrijfswageninrichting

Bedrijfswageninrichting

Goed voorbereid naar de klant begint met een efficiënt ingerichte bedrijfswagen. De mogelijkheden zijn omvangrijk; van ingebouwde lade- of vakkenkasten tot sidebars en koelsystemen; alle apparatuur die u nodig hebt wordt op maat ingebouwd. Over efficiënt gesproken; vergeet niet gelijk een rittenregistratiesysteem in te bouwen! Al uw ritgegevens worden dan automatisch vastgelegd. Handig voor u en een must voor de Belastingdienst.

Wat is bedrijfswageninrichting?

Vloerplaten, wandbekleding, dubbele cabines, of ladesystemen; het zijn slechts een paar voorbeelden van bedrijfswageninrichting. Als u mobiel en accuraat wilt werken, kunt u eigenlijk niet zonder. Naast praktische hulpmiddelen voor het opbergen van gereedschap, zijn er ook doelgerichte hulpmiddelen om uw administratie en planning te optimaliseren. Denk aan Track en Trace en automatische rittenregistratie. U weet dan precies waar uw wagens zijn en kunt wanneer u maar wilt relevante ritgegevens in zien. Zo optimaliseert u niet alleen uw bedrijfsprocessen, maar voldoet u ook nog aan de eisen die de Belastingdienst stelt aan uw rittenregistratie.

Mogelijkheden

Bedrijfswageninrichting omvat alle in- en opbouw die u zich maar voor kunt stellen op het gebied van interieur, exterieur, comfort en veiligheid. Een aantal voorbeelden:

  • Interieur: ‘houtbouw’ zoals dubbele vloeren, kastinrichting of een verdiept kopschot. Maar ook een dubbele cabine of een standkachel;
  • Exterieur: bumperbescherming, rvs- of stalen imperialen, getinte ramen, side- en backbars;
  • Comfort en veiligheid: alarmsystemen, camerasystemen, cruise control, parkeercensoren, omvormers en zelfs koelsystemen voor wie écht goed beslagen ten ijs wil komen!

Rittenregistratie en Track en Trace-systeem

Rittenregistratie; het is een overzicht van onder meer alle gereden ritten, afstanden, routes en snelheden die u per kalenderjaar in uw zakelijke auto rijdt. De speciaal ontwikkelde black box legt al uw ritgegevens af. Dus ook de productieve werk-, start- en stoptijden en het brandstofverbruik! Doordat het systeem is ingebouwd, worden alle gegevens automatisch opgeslagen en kunt er overzichtelijke rapportages van maken. In een oogopslag ziet u bijvoorbeeld welke ritten zakelijk zijn en welke privé. De Belastingdienst heeft deze gegevens nodig om te bepalen of u bijtelling moet betalen. Maar de black box heeft meer voordelen; u beschikt direct ook over een handig Track en Trace-systeem; zo weet u precies waar uw wagens zijn en kunt u uw planning zo nodig ad hoc aanpassen.

Rittenregistratie met RitAssist
Wilt u geen bijtelling betalen? Dan moet u de Belastingdienst tonen dat u maximaal 500 privékilometers per jaar rijdt in uw zakelijke auto. Automatische rittenregistratie is dé manier om dit bewijs te leveren. Het automatische rittenregistratiesysteem van RitAssist® is sluitend en fiscusproof. De ingebouwde GPS black box registreert automatisch al uw gereden kilometers. Onder de streep blijft er pure winst over: geen onnodige bijtelling en optimaal zicht op uw ritgegevens. Vraag direct een gratis offerte aan!

Hout of aluminium?

Uw bedrijfswagen kunt u inrichten met hout, aluminium of een combinatie ervan. Beide materialen hebben specifieke kenmerken en daarmee voor- en nadelen. De materialen hebben gemeen dat ze sterk en licht zijn en eenvoudig kunnen worden aangepast aan de bedrijfswagen. Ze kunnen beide dan worden voorzien van accessoires, zoals transportsystemen of opbergrekken. Voordeel van aluminium is dat het slag- en stootvast is en tegelijkertijd buigzaam, waardoor het makkelijk te bewerken is. Daarnaast oogt het strak en modern. Hout daarentegen is meestal lager geprijsd en heeft een natuurlijke uitstraling. Is het voor u belangrijk dat uw wagen een duurzame en representatieve uitstraling heeft en van binnenuit vrij blijft van deuken? Kies dan voor aluminium. Moet uw wagen vooral praktisch en betaalbaar zijn ingericht? Dan is hout een goede optie.

Bedrijfswagens laten inrichten of zelf inrichten

Is rechttoe-rechtaan-inrichting van uw bedrijfswagen voor u voldoende? Kies er dan voor om uw bedrijfswagen zelf in te richten. Er zijn verschillende merken op de markt met een groot (modulair) aanbod van kasten, laden en rekken. Wie handig is, kan de inrichting met behulp van de bijgeleverde constructies zelf monteren. Wilt u iedere centimeter van uw wagen optimaal benutten en voorzien van bijbehorende accessoires? Dan is inrichting op maat door een gespecialiseerd bedrijf waarschijnlijk een passende optie.

Kiezen voor gebruikte bedrijfswageninrichting (tweedehands)

De vraag naar bedrijfswageninrichting groeit flink. Het aanbod daarom ook. Dus ook het aanbod van gebruikte bedrijfswageninrichting! Er zijn zelfs bedrijven die uitsluitend gebruikt materiaal verkopen. Vanzelfsprekend nadat het is gereinigd, gecontroleerd en getest op veiligheid. Een duurzame oplossing voor wie professionele en betaalbare bedrijfswageninrichting zoekt.

Tip: RitAssist werkt met verschillende bedrijven samen die bedrijfswageninrichting verzorgen. Neem gerust contact op voor een aanbieder bij u in de buurt!

Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'

TIP: rittenregistratie

Maak uw bedrijfswageninrichting compleet. Start met rittenregistratie van RitAssist®

Bedrijfswageninrichting

Afbeelding: Bedrijfswageninrichting

TIP: rittenregistratie

Maak uw bedrijfswageninrichting compleet. Start met rittenregistratie van RitAssist®

Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'