Home » Kennisbank » Kilometerheffing » Kilometerheffing berekenen

Kilometerheffing berekenen

Wat betaal je als automobilist aan kilometerheffing in Nederland? Dat hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld van de gereden afstand, het soort brandstof, de CO2-uitstoot en de locatie waar u rijdt. Benieuwd naar wat u per rit moet betalen? Bereken het met onze kilometerheffingtool.

Kilometerheffing

Kilometerheffing of rekeningrijden is een financiële heffing per gereden kilometer. Doel is het aantal files en de hoeveelheid CO2-uistoot terug te dringen. En dat is niet zonder reden. Het fileprobleem in Nederland neemt namelijk flink toe; in 2018 groeiden de files zelfs met twintig procent. In december 2018 is het ontwerp voor het Klimaatakkoord afgerond. Als gevolg daarvan is kilometerheffing weer een hot item op de politieke agenda. Door weggebruikers een eerlijk bedrag te laten betalen voor hun weggebruik, hoopt de overheid de files en de CO2-uitstoot terug te dringen. Rittenregistratie is dé manier om vast te stellen hoeveel kilometers automobilisten hebben afgelegd.

Tool kilometerheffing berekenen

Met kilometerheffing of rekeningrijden betaalt u per gereden kilometer een bepaald bedrag. De hoogte daarvan hangt onder meer af van het aantal kilometers dat u rijdt, het soort brandstof, de CO2-uitstoot en de locatie waar u rijdt. Zodra de kilometerheffing is ingevoerd, berekent u met deze tool wat voor u de heffingskosten per route zijn.

De rekentool om de kilometerheffing te berekenen is inactief. De tool komt live wanneer het kabinet besluit om kilometerheffing in te voeren.

Transportkosten

Niemand zit te wachten op extra kosten. Maar als de investering meer geld bespaart dan dat het kost, is het een ander verhaal. Met kilometerheffing of rekeningrijden is het net zo. Want als de kilometerheffing een feit is, zullen de files minstens gehalveerd zijn. Dankzij deze betere doorstroom is uw reistijd korter. Daar komt bij; voertuigen van een wagenpark kunnen effectiever worden ingezet. Ook dát betaalt zich uit!

Gereden kilometers inzichtelijk
Inzichtelijk hoeveel zakelijke kilometers er zijn gereden? Met behulp van het rittenregistratiesysteem van RitAssist heeft u altijd inzichtelijk waar is gereden. Bovendien is het GPS-systeem van sluitend, fiscusproof en is het voorzien van het RRS-keurmerk.

Let op: Kilometerheffing is pas van toepassing als het kabinet ermee instemt!

Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'

Kilometers inzichtelijk?!

Automatische rittenregistratie

Start nu met RitAssist®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

Kilometerheffing berekenen

Afbeelding: Kilometerheffing berekenen

Kilometers inzichtelijk?!

Automatische rittenregistratie

Start nu met RitAssist®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'