Home » Kennisbank » Connected car » Wat kunt u met RitAssist?

Wat kunt u met RitAssist?

Herkent u zich in een van de volgende situaties? Dan kan RitAssist wellicht ondersteunen in uw bedrijfsactiviteiten. Ontdek de mogelijkheden van de connected car!

Hoge administratieve lasten (rittenregistratie)

Steekt u dagelijks veel tijd in uw rittenregistratie? Met RitAssist wordt uw administratie volledig automatisch bijgehouden en kunt u op ieder gewenst moment een fiscaal rapport met Keurmerk RitRegistratieSystemen downloaden.

Automatische rittenregistratie
De automatische rittenregistratie van RitAssist® is dé manier om aan te tonen dat u niet meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt. Het rittenregistratiesysteem van RitAssist® is sluitend en fiscusproof. De GPS black box registreert automatisch al uw gereden kilometers. Onder de streep blijft er pure winst over: geen onnodige bijtelling en optimaal zicht op uw wagenpark en rittenadministratie. Vraag direct een gratis offerte aan!

Problemen met uw planning of locatiebepaling van uw wagenpark

Bekijken welke medewerker het beste kan worden ingezet op een klus? Met RitAssist heeft u in een oogopslag inzichtelijk welk voertuig het dichtstbij een bepaalde locatie is door de handige routeplanner voor de backoffice. Op de live kaart ziet u tevens welke auto’s onderweg zijn, wie op een locatie is aangekomen, welke ritten een bestuurder al heeft gemaakt en wat voor snelheden iemand heeft gereden.

Achteraf is niet meer duidelijk wie de bestuurder van een rit was

Een van uw medewerkers is op pad geweest met een voertuig en achteraf is niet meer inzichtelijk wie de rit gereden heeft. Dit kan erg onhandig zijn bij bijvoorbeeld een verkeersovertreding of bezoek aan een klant. Met de bestuurdersidentificatie van RitAssist heeft u altijd inzichtelijk wie de bestuurder was van een rit.

U rijdt zakelijk met uw privé auto en wilt eenvoudig uw kilometers declareren

Met de handige privé/zakelijk-schakelaar van RitAssist kunt u direct in uw voertuig aangeven of een rit privé of zakelijk is. Met 1 klik op de knop kunt u een rapport van bijvoorbeeld al uw zakelijke kilometers downloaden. Tevens kunt u uw vergoeding per kilometer invullen, waardoor het totaal te declareren bedrag al voor u berekend is.

U heeft weinig zicht op uw buitendienst

Uw medewerkers zijn veel zelfstandig op pad en er is weinig zicht op afspraken of werktijden. Met RitAssist heeft u exact inzichtelijk hoe de werkdagen van uw personeel eruit zien en waar ze zich live bevinden. Moet er een extra afspraak ingepland worden? Schakel hier direct op aan de hand van het live overzicht. Doordat exact inzichtelijk is hoe laat iemand vertrokken is en op locatie aankwam kan eenvoudig een rapport over de werk- en reistijden worden uitgedraaid, op deze manier zijn verouderde urenbriefjes verleden tijd.

Uw wagenpark wordt niet optimaal gebruikt

Door onvoldoende inzicht in uw wagenpark worden uw voertuigen niet efficiënt gebruikt. Met RitAssist kunt u exact zien op welke tijdstippen de voertuigen gebruikt worden en of er vaak voertuigen vrij zijn voor ander gebruik. Voorkom onnodige uitbreiding van uw wagenpark!

Er ontstaat discussie met uw klant

Met RitAssist kunt u exact zien hoe lang uw medewerker aanwezig was bij een klant. Hierdoor hoeft er nooit discussie te ontstaan over de gemaakte werkuren.

Uw medewerkers gaan niet netjes om met uw voertuigen

Inzicht in het rijgedrag, brandstofverbruik en excessen. Met de Green Driving module van RitAssist heeft u exact inzichtelijk of bestuurders hard optrekken, remmen of sturen. Ook de gereden snelheden kunt u eenvoudig terugzien. Middels de CAN-bus koppeling kunnen ook gegevens als het brandstofverbruik, toerentallen en de kilometerstand uit het voertuig inzichtelijk gemaakt worden. Elke bestuurder krijgt aan de hand van deze gegevens een Green Driving score waarmee het rijgedrag onderling makkelijk vergeleken kan worden. Ook zaken als de dagelijkse tijdsbesteding, afgelegde kilometers en de hoogste snelheden zijn snel inzichtelijk middels eenvoudige diagrammen op voertuig- en bestuurder niveau of in een top 10. Bespaar tot 30% op brandstof- en onderhoudskosten!

U heeft onvoldoende inzicht in de locaties of draaiuren van uw (werk) materieel

Heeft u vaak geen idee waar uw materieel zich bevindt en wat de draaiuren van een machine zijn? Voor organisaties met (werk) materieel zoals graafmachines, shovels, kranen en andere machines kan RitAssist exact inzichtelijk maken waar machines zich bevinden, wat de draaiuren zijn geweest en op welke locaties gewerkt is. Tevens kunt u met behulp van geofencing een melding ontvangen wanneer het materieel een bepaalde locatie verlaat.

U heeft moeite met het uitlezen van uw tachograaf en bestuurderskaarten

Met RitAssist kunt u uw digitale tachograaf op afstand uitlezen. De bestanden worden tijdens uw rit automatisch gedownload en het systeem voert automatische controles uit op de frequentie van de downloads. Met RitAssist heeft u op afstand tevens inzicht in de rij- en rusttijden van uw bestuurders, zodat overtredingen voorkomen kunnen worden.

U maakt gebruik van verschillende softwarepakketten

Het Fleet Management Systeem (FMS) in uw vrachtauto kan u voorzien van cruciale informatie over uw truck. Denk hierbij aan het brandstofverbruik, de toerentallen en het gebruik van cruise control of PTO. Ook de servicemeldingen, draaiuren, oliedruk en temperatuur van de motor worden geregistreerd. Met de FMS analyse van RitAssist wordt deze data gebundeld in overzichtelijke en leesbare rapportages, welke u op ieder moment online kunt benaderen. U heeft een duidelijk inzicht in de kosten, u kunt de kostprijs beter tot stand brengen en reduceert 10 tot 15% van de brandstofkosten door hierop te acteren.

U transporteert gekoelde goederen en heeft geen grip op het temperatuurverloop

RitAssist kan middels verschillende temperatuursensoren de actuele temperatuur in zowel uw opslagruimte(n) als trucks en trailers weergeven. Hierover kunt u eenvoudig rapportages maken om de kwaliteit en deugdelijkheid van uw goederen te garanderen aan klanten. Wanneer de temperatuur boven of onder de door u ingestelde grenswaarde komt, ontvangt u direct een alarmering, zodat hier actie op ondernomen kan worden.

U vraagt zich af of u kunt besparen op het brandstofverbruik en onderhoud van uw truck

Voor het volgen van uw voertuigen, uitlezen van uw tachografen en uw rittenadministratie maakt u gebruik van verschillende softwarepakketten waardoor u het overzicht verliest. RitAssist kan uw gehele wagenpark, merk onafhankelijk, onderbrengen. U kunt zowel personenauto’s, vrachtauto’s en materieel in een overzichtelijk pakket beheren

Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'

Bijtelling voorkomen?!

Automatische rittenregistratie

Start nu met RitAssist®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

Mogelijkheden RitAssist

Afbeelding: Mogelijkheden van RitAssist

Bijtelling voorkomen?!

Automatische rittenregistratie

Start nu met RitAssist®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'