Home » Kennisbank » Connected car » OBD Dongle

OBD Dongle

Met deze flexibele oplossing beschikt u binnen een handomdraai over bijna alle mogelijkheden van een traditionele inbouw-blackbox, zonder dat u hiervoor een monteur nodig heeft. Ideaal voor flexibele en/of tijdelijke situaties. Of voor diegenen die enkel een simpele rittenregistratie nodig hebben.

100% Plug & Play!

RitAssist levert naast de traditionele GPS black box nu ook een blackbox in de vorm van een OBD dongle. Dit is een klein apparaatje welke u zelf heel eenvoudig kunt installeren in uw voertuig(en). De OBD dongle kan worden ingeplugd in de OBDII-poort (voor voertuigdiagnose), welke ieder voertuig vanaf 2001 heeft. Met de OBD dongle beschikt u over bijna alle functionaliteiten van de gewone RitAssist blackbox, met als voordeel dat u dus geen monteur nodig heeft. 100% Plug & Play!

De OBD Dongle beschikt ook over een GPS-ontvanger en is voorzien van een simkaart. U kunt alleen geen bestuurdersidentificatie of een P/Z-schakelaar aansluiten, het is dus een eenvoudigere variant. Dus wanneer u uw voertuig(en) snel wilt voorzien van een professionele telematica oplossing, of ook uw tijdelijke voertuigen wilt volgen dan is de OBD dongle dé oplossing! Plug & Play Telematica noemen we dat!

Functionaliteiten

Het mooie van de OBD dongle is dat u deze gewoon kunt gebruiken naast uw gewone inbouwsystemen. U merkt hier verder niets van!

  • Rittenregistratie
  • Werk- en reistijdenregistratie
  • Geofencing
  • Track & Trace
  • Brandstofverbruik meten
  • Rijgedrag meten
  • Plug & Play dus zelf te installeren

Let op! De OBD Dongle ondersteunt geen P/Z-schakelaar of een bestuurdersidentificatie. Ook beschikt dit product niet over het Keurmerk Rittenregistratie!

Toepassingen in beeld

Rittenregistratie
De RitAssist OBD-dongel zorgt voor een volledig automatische rittenregistratie. Alle ritdetails en voertuigbewegingen worden automatisch doorgestuurd naar de beveiligde website van RitAssist. Hier worden alle ritten weggeschreven met alle bijbehorende informatie zoals reistijd, afstand, vertrek- en bezoekadres, postcodes en huisnummers.

Kilometerregistratie

Ritdetails & historie
Alle ritten zijn stuk voor stuk terug te zien in de rithistorie. Hier kunt u alle ritdetails nog eens terug kijken en eventueel de ritdata verrijken met extra gegevens. Alle gegevens worden 10 jaar op onze servers bewaard.

kilometerregistratie - rittenregistratie

Locaties & POI’s
U kunt eenvoudig locaties, projecten en POI’s aanmaken. Hiermee haalt u nog meer uit het systeem en kunt u verschillende rapportages uitdraaien over o.a. bezoeken en bezoekfrequentie.

locaties via track en trace systeem

Heldere rapportages
Naast de standaard rapportage voor de (sluitende) rittenregistratie, beschikt u over tal van andere nuttige en heldere rapportages. U heeft onder andere rapporten per voertuig, bestuurder of groep, kilometerrapportages, declaratieformulieren.

rapportage - rittenregistratie

Automatische controles
Het systeem controleert automatisch of uw rittenregistratie wel sluitend is en of de data logisch is. Wanneer wij twijfelen, krijgt u hiervan automatisch een melding in onze statusrapportage. Ook kunnen we zo tijdig inspelen op eventuele defecten.

Bestuurders ID
Handig wanneer uw voertuigen meerdere of veel wisselende bestuurders hebben.

CAN-bus koppeling
Nooit meer kilometerstanden ijken met de CAN-bus koppeling.

Privé/Zakelijk schakelaar

Markeer uw privé ritten met een P/Z-schakelaar en scherm detailinformatie af.

Maatwerk
Heeft u speciale wensen, zoals het koppelen van een sensor of PTO? Ook hier hebben we altijd een oplossing voor!

Loop geen risico met uw rittenregistratie!
De Belastingdienst controleert steeds vaker en intensiever en de boetes zijn enorm: verzuimboete van €4920,- + de niet betaalde bijtelling van maximaal 5 jaar! Neem dus geen enkel risico met uw rittenregistratie en zorg ervoor dat deze altijd 100% sluitend is en waarheidsgetrouw is.

Arjan Kolk

Arjan Kolk Adviseur RitAssist

'Overstappen op digitale rittenregistratie betekent altijd winst!'

Automatische rittenregistratie!?

Start nu met RitAssist®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

OBD Dongle

Afbeelding: OBD Dongle

Geen handmatige handelingen

Geen zorgen meer over een de kilometerregistratie en altijd inzichtelijk waar de voertuigen zich bevinden.  De OBD dongel is een flexibele oplossing wat binnen een handomdraai geïnstalleerd is.

Modulair uitbreidbaar

RitAssist staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid, innovatie én flexibiliteit. Wij bewegen met u mee. Ondertussen houden wij de kwaliteit hoog. De modules van RitAssist kunt u aanpassen of uitbreiden.

Maandelijks opzegbaar

Wij geloven in ons product en in de voordelen die het u brengt. Daarom hebben wij geen langlopende contracten en is ons systeem maandelijks opzegbaar.

Vraag een prijsopgave aan!

U Krijgt een prijsopgave voor OBD-dongel en black-box. Start vandaag!

Woonstad Rotterdam - logo
DHL - logo
SQ People logo
Belastingdienst logo
hankook logo
citybox logo
Arjan Kolk

Arjan Kolk Adviseur RitAssist

'Overstappen op digitale rittenregistratie betekent altijd winst!'