Home » Kennisbank » Bijtelling & Belasting » Tips voor uw rittenregistratie

Tips voor uw rittenregistratie

Heeft u uw rittenregistratie goed op orde? Met deze tips heeft u altijd een fiscaal sluitende verantwoording richting de fiscus!

Controleer uw rittenregistratie regelmatig

Wacht niet tot de feestdagen aan het einde van het jaar met het bijwerken van uw rittenregistratie. Het is vaak meer werk dan u denkt en u heeft vaak meer ritjes gereden dan u kunt herinneren. Werk uw ritten dan ook regelmatig bij en voorkom stress aan het einde van het jaar.

Voert u nog een handmatige rittenregistratie? Dan is het wellicht eens tijd om te kijken naar een automatische GPS rittenregistratie van RitAssist! Hiermee hoeft u helemaal niets meer bij te houden en heeft u altijd een verantwoording richting de fiscus voor handen.

Altijd een sluitende rittenregistratie
De automatische rittenregistratie van RitAssist® is dé manier om aan te tonen dat u niet meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt. Het rittenregistratiesysteem van RitAssist® is sluitend en fiscusproof. De GPS black box registreert automatisch al uw gereden kilometers. Onder de streep blijft er pure winst over: geen onnodige bijtelling en optimaal zicht op uw wagenpark en rittenadministratie.

Prijsopgave rittenregistratie

Werk uw agenda altijd bij

Uw agenda vormt samen met uw rittenregistratie een bewijsvoering richting de Belastingdienst. Zorg dan ook dat uw agenda altijd is bijgewerkt en dat deze aansluit op uw rittenregistratie.

Bewaar tankbonnen, boetes en garagenota’s

Deze stukken zorgen voor een extra fundament in uw bewijsvoering. Zorg er ook voor dat de u uw kilometerstand altijd opgeeft bij uw tanktransacties en dat deze overeenstemt met uw rittenregistratie. Dit geld ook voor de garagenota’s: hier wordt uw kilometerstand altijd geregistreerd. De fiscus heeft op verzoek toegang tot deze informatie, dus zorg dat dit overeenstemt met uw gegevens.

Voeg opmerkingen of geheugensteuntjes toe bij afwijkende ritten

Bent u in het weekend nog aan het werk geweest of heeft u bijvoorbeeld een boodschap gedaan voor de zaak op zondag? Of bent u met een zakenrelatie naar de golfbaan geweest? Noteer dit dan bij de betreffende rit en voeg eventueel extra bewijzen toe (bijv. een rekening) zodat u dit altijd kunt verantwoorden wanneer de Belastingdienst vragen stelt. Bij RitAssist kunt u dit per rit eenvoudig ingeven via uw online account of via onze app.

Vergeet de omrijkilometers niet

Rijdt u na uw werk nog even langs de supermarkt voor een boodschap of haalt u uw kind op van de kinderopvang? Vergeet dan niet het aantal kilometers dat u bent omgereden op te geven. Bij RitAssist kunt u deze kilometers eenvoudig uitrekenen en administreren.

Tijdelijke auto? Blijven registreren!

Dit vergeten veel mensen, maar ook bij een tijdelijke auto dient u uw registratie gewoon bij te werken. Lees ook ons artikel over de bijtelling tijdelijke auto’s.

[Whitepaper] De noodzaak van een goede rittenregistratie (gratis PDF)
Als fleetmanager staat u voor de uitdaging om uw wagenpark optimaal te beheren. Een goede rittenregistratie is daarvoor een must. In deze paper leest u waarom. Ook leest u welke soorten rittenregistratie u kunt gebruiken, wat hiervan de voor- en nadelen zijn en wat het belang is van een onafhankelijk keurmerk. Download de whitepaper in PDF.

Update: januari 2020. Aan de teksten kunnen geen rechten worden ontleend, laat u daarom altijd adviseren door een financieel specialist.

Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'

Bijtelling voorkomen?!

Automatische rittenregistratie

Start nu met RitAssist®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

Tips voor rittenregistratie

Afbeelding: Tips voor uw rittenregistratie

Bijtelling voorkomen?!

Automatische rittenregistratie

Start nu met RitAssist®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'