Home » Kennisbank » Bijtelling & Belasting » Normenkader RRS

Normenkader RRS

In de loop van 2012 heeft de Belastingdienst in samenwerking met onder andere RitAssist en andere marktpartijen een normenkader vastgesteld. Wanneer een ritregistratiesysteem voldoet aan dit normenkader, komt men in aanmerking voor een verlicht controleregime in het kader van het Horizontaal Toezicht.

Controle door Belastingdienst

De belastingdienst controleert een rittenregistratie op twee manieren: allereerst wordt gecontroleerd of de rittenregistratie wel logisch is: zijn de ritten wel gereden? Klopt de registratie met tankbeurten en boetes? Zijn er geen aannames gedaan? Is de rittenregistratie niet achteraf ingevuld waarbij er standen en ritten gegokt of doorberekend zijn? Vervolgens wordt de rittenregistratie gecontroleerd op het al dan niet zakelijk zijn van de ritten. Hier kunnen vragen gesteld worden als:  “Waarom is deze rit op zondag als zakelijk bestempeld.” Dit moet bewezen kunnen worden met onderliggend bewijs als agenda’s of verklaringen.

Starten met automatische rittenregistratie 

De automatische rittenregistratie van RitAssist® is dé manier om aan te tonen dat u niet meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt. Het rittenregistratiesysteem van RitAssist® is sluitend en fiscusproof. De GPS black box registreert automatisch al uw gereden kilometers. Onder de streep blijft er pure winst over: geen onnodige bijtelling en optimaal zicht op uw wagenpark en rittenadministratie. Vraag direct een gratis offerte aan!

Prijsopgave rittenregistratie

Keurmerk Ritregistratiesystemen

Wanneer u onder het verlichte regime valt dan vervalt de eerste controle. U hoeft dan alleen nog bij vragen aan te tonen dat een betreffende rit echt zakelijk was. Verder zijn het aantal steekproeven onder ritregistraties die in het verlicht regime vallen minder van aantal.

Normenkader RRS

Het normenkader heeft als basis gediend voor het Keurmerk Ritregistratiesystemen welke in 2013 is uitgegeven. Door dit keurmerk zijn zowel de leveranciers van het ritregistratiesysteem als de afnemers verzekerd van een aantal garanties en zekerheden met betrekking tot bijtelling en belasting. Lees hier meer over het keurmerk ritregistratie.

Bekijk hier het Normenkader RRS_versie 1 30.

Update: januari 2020. Aan de teksten kunnen geen rechten worden ontleend, laat u daarom altijd adviseren door een financieel specialist.

Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'

Automatische rittenregistratie

Start nu met RitAssist®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

RRS Keurmerk RitAssist Nederland b.v.

Afbeelding: Keurmerk ritregistratie

Automatische rittenregistratie

Start nu met RitAssist®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'