Normenkader RRS In de loop van 2012 heeft de Belastingdienst in samenwerking met onder andere RitAssist en andere marktpartijen een normenkader vastgesteld. Wanneer een ritregistratiesysteem voldoet aan dit normenkader, komt men in aanmerking voor een verlicht controleregime in het kader van het Horizontaal Toezicht.

De belastingdienst controleert een rittenregistratie op twee manieren: allereerst wordt gecontroleerd of de rittenregistratie wel logisch is: zijn de ritten wel gereden? Klopt de registratie met tankbeurten en boetes? Zijn er geen aannames gedaan? Is de rittenregistratie niet achteraf ingevuld waarbij er standen en ritten gegokt of doorberekend zijn?Vervolgens wordt de rittenregistratie gecontroleerd op het al dan niet zakelijk zijn van de ritten. Hier kunnen vragen gesteld worden als:  “Waarom is deze rit op zondag als zakelijk bestempeld.” Dit moet bewezen kunnen worden met onderliggend bewijs als agenda’s of verklaringen.

Wanneer u onder het verlichte regime valt dan vervalt de eerste controle. U hoeft dan alleen nog bij vragen aan te tonen dat een betreffende rit echt zakelijk was. Verder zijn het aantal steekproeven onder ritregistraties die in het verlicht regime vallen minder van aantal.

Het normenkader heeft als basis gediend voor het Keurmerk Ritregistratiesystemen welke in 2013 is uitgegeven. Door dit keurmerk zijn zowel de leveranciers van het ritregistratiesysteem als de afnemers verzekerd van een aantal garanties en zekerheden met betrekking tot bijtelling en belasting. Lees hier meer over het keurmerk ritregistratie.

Bekijk hier het Normenkader RRS_versie 1 30.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op onze nieuwspagina.

Optimaliseer uw wagenpark met RitAssist®

Innovatieve GPS oplossingen

Meer inzicht, minder kosten. Vraag nu een offerte aan om te kijken wat u kunt besparen!

Gratis White Paper

- Winst Verhogen met Telematica -

Lees hoe telematica uw organisatie kan helpen om kosten te besparen en winst te verhogen.

Onze Oplossingen

Benieuwd naar de investering?

Vraag vrijblijvend een offerte aan. We kunnen u één ding garanderen: welke oplossing u ook kiest, u heeft ons systeem binnen 6 maanden terug verdiend!

Trustpilot
Keurmerk RRS
bvlr
Belastingdienst
vzr
Escrow