Home » Kennisbank » Bijtelling & Belasting » Kilometerregistratie voorbeeld

Kilometerregistratie Voorbeeld in Excel

U wilt een kilometerregistratie bijhouden? Dit kan handmatig of automatisch. U dient zich in beide gevallen aan de strikte eisen van de Belastingdienst te houden. Download hier een handmatige kilometerregistratie voorbeeld of kies voor automatische rittenregistratie.

Waarom kilometerregistratie bijhouden?

Elke zakelijk rijder die geen bijtelling betaalt en niet meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt, is verplicht een nauwkeurige kilometerregistratie bij te houden. Dit is het bewijs wat de Belastingdienst nodig heeft om de gereden zakelijk kilometers te contoleren. Het is belangrijk een sluitende en controleerbare rittenregistratie op te stellen. Zo voorkomt u hoge boetes.

Automatisch kilometers registreren

De automatische registratie biedt voor steeds meer zakelijk rijders de uitkomst. Een kwalitatief GPS kilometerregistratie-systeem meet de bewegingen die uw auto maakt zeer nauwkeurig, houdt rekening met de eisen van de Belastingdienst en is voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesysteem (RRS). Er wordt een kastje in uw auto geplaatst die iedere rit automatisch voor u registreert. De gegevens worden real-time naar een beveiligde server gestuurd en zijn vervolgens eenvoudig terug te vinden in een app of online overzicht. Zo zorgt het automatische GPS systeem ervoor dat u geen omkijken heeft naar formulieren waarop u uw rijgedrag tot in detail beschrijft.

[Whitepaper] De noodzaak van een goede rittenregistratie (gratis PDF)
Als fleetmanager staat u voor de uitdaging om uw wagenpark optimaal te beheren. Een goede rittenregistratie is daarvoor een must. In deze paper leest u waarom. Ook leest u welke soorten rittenregistratie u kunt gebruiken, wat hiervan de voor- en nadelen zijn en wat het belang is van een onafhankelijk keurmerk. Download de whitepaper in PDF.

Handmatig bijhouden via Excel

Kilometerregistratie voorbeeld

U kunt overwegen om zelf een registratie te maken in uiteenlopende apps of een eigen excel bestand, zoals het te downloaden formulier op deze pagina. Op het formulier of in een boekje in uw auto vult u gegevens als datum, tijd, adressen, kilometerstanden en de aangelegenheid in. Handmatig invullen vraagt om tijd en aandacht: papierwerk en excellijsten vereisen een dagdagelijkse accuratesse. Voor iedere rit dienen gegevens te worden opgeschreven. Ook iedere omweg moet specifiek worden vermeld. Een andere optie is kiezen een RitAssist-systeem. Dan bent u verzekerd van een sluitende km registratie wat goedgekeurd is door de Belastingdienst.

Gratis Excel download

Tip: vraag direct een offerte aan voor automatische rittenregistratie!


Update: januari 2020. Aan de teksten kunnen geen rechten worden ontleend, laat u daarom altijd adviseren door een financieel specialist.

Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur FleetGO

'Overstappen op digitale rittenregistratie betekent altijd winst!'

Kilometerregistratie Voorbeeld

kilometerregistratie voorbeeld
Kilometerregistratie

Afbeelding: automatische kilometerregistratie

Bijtelling voorkomen?!

Automatische rittenregistratie

Start nu met FleetGO®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

Arjan Kolk - RitAssist

Arjan Kolk Adviseur RitAssist

'Overstappen op digitale rittenregistratie betekent altijd winst!'