Home » Kennisbank » Bijtelling & Belasting » Keurmerk Rittenregistratie

Keurmerk Rittenregistratie

Ook wel Keurmerk RitRegistratieSystemen of Keurmerk RRS genoemd.

Zekerheid van een digitale rittenregistratie

Het keurmerk rittenregistratie is in 2013 in het leven geroepen door een onafhankelijke stichting. Met het keurmerk komt een einde aan de discussie over de betrouwbaarheid en zekerheid van een digitale rittenregistratie.

Wet Bescherming Persoonsgegevens

Een systeem welke het keurmerk mag dragen is per definitie een deugdelijk systeem voor het voeren van een rittenregistratie en voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Daarnaast wordt met een keurmerksysteem eenvoudiger aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens voldaan: zowel werkgevers als werknemers worden gewezen op de Privacy Gedragscode die aan het keurmerk vastzit. Met een systeem met het Keurmerk is een gebruiker bovendien optimaal voorbereid op (toekomstige) wet- en regelgeving zoals gestaffelde bijtelling, mobiliteitsbudgetten en AVG.

Normenkader RRS

Het keurmerk rittenregistratie is gebaseerd op de eisen die de Belastingdienst stelt in het Normenkader Ritregistratiesystemen (Normenkader RRS). In dit documenten worden talloze eisen gesteld aan de hardware en software van een ritregistratiesysteem. De stichting van het keurmerk stelt daarbij ook eisen aan minder voor de hand liggende zaken, zoals de waarborging van de privacy en opslag van data. Dit geeft de eindgebruiker duidelijkheid én zekerheid. Leveranciers en hun producten worden middels een audit getoetst aan de verschillende eisen. De audit wordt uitgevoerd door PWC, welke door de keurmerkorganisatie is aangesteld.

Meer informatie over het keurmerk en de stichting kunt u vinden op deze website.

Loop geen risico met uw rittenregistratie!
De Belastingdienst controleert steeds vaker en intensiever en de boetes zijn enorm: verzuimboete van €4920,- + de niet betaalde bijtelling van maximaal 5 jaar! Neem dus geen enkel risico met uw rittenregistratie en zorg ervoor dat deze altijd 100% sluitend is en waarheidsgetrouw is. Een automatische rittenregistratie van RitAssist garandeert u deze zekerheid dankzij het keurmerk.

Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'

Bijtelling voorkomen?!

Automatische rittenregistratie

Start nu met RitAssist®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

Keurmerk RRS

Afbeelding: Keurmerk RRS

Bijtelling voorkomen?!

Automatische rittenregistratie

Start nu met RitAssist®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

Woonstad Rotterdam - logo
DHL - logo
SQ People logo
Belastingdienst logo
hankook logo
citybox logo
Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'