Home » Kennisbank » Bijtelling & Belasting » Keurmerk Rittenregistratie

Keurmerk Rittenregistratie

Ook wel Keurmerk RitRegistratieSystemen of Keurmerk RRS genoemd.

Zekerheid van een digitale rittenregistratie

Het keurmerk rittenregistratie is in 2013 in het leven geroepen door een onafhankelijke stichting. Met het keurmerk komt een einde aan de discussie over de betrouwbaarheid en zekerheid van een digitale rittenregistratie.

Loop geen risico met uw rittenregistratie!
De Belastingdienst controleert steeds vaker en intensiever en de boetes zijn enorm: verzuimboete van €4920,- + de niet betaalde bijtelling van maximaal 5 jaar! Neem dus geen enkel risico met uw rittenregistratie en zorg ervoor dat deze altijd 100% sluitend is en waarheidsgetrouw is. Een automatische rittenregistratie van RitAssist garandeert u deze zekerheid dankzij het keurmerk.

Prijsopgave rittenregistratie

Wet Bescherming Persoonsgegevens

Een systeem welke het keurmerk mag dragen is per definitie een deugdelijk systeem voor het voeren van een rittenregistratie en voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Daarnaast wordt met een keurmerksysteem eenvoudiger aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens voldaan: zowel werkgevers als werknemers worden gewezen op de Privacy Gedragscode die aan het keurmerk vastzit. Met een systeem met het Keurmerk is een gebruiker bovendien optimaal voorbereid op (toekomstige) wet- en regelgeving zoals gestaffelde bijtelling, mobiliteitsbudgetten en AVG.

Normenkader RRS

Het keurmerk rittenregistratie is gebaseerd op de eisen die de Belastingdienst stelt in het Normenkader Ritregistratiesystemen (Normenkader RRS). In dit documenten worden talloze eisen gesteld aan de hardware en software van een ritregistratiesysteem. De stichting van het keurmerk stelt daarbij ook eisen aan minder voor de hand liggende zaken, zoals de waarborging van de privacy en opslag van data. Dit geeft de eindgebruiker duidelijkheid én zekerheid. Leveranciers en hun producten worden middels een audit getoetst aan de verschillende eisen. De audit wordt uitgevoerd door PWC, welke door de keurmerkorganisatie is aangesteld.

Meer informatie over het keurmerk en de stichting kunt u vinden op deze website.

[Whitepaper] De noodzaak van een goede rittenregistratie (gratis PDF)
Als fleetmanager staat u voor de uitdaging om uw wagenpark optimaal te beheren. Een goede rittenregistratie is daarvoor een must. In deze paper leest u waarom. Ook leest u welke soorten rittenregistratie u kunt gebruiken, wat hiervan de voor- en nadelen zijn en wat het belang is van een onafhankelijk keurmerk. Download de whitepaper in PDF.

Update: januari 2020. Aan de teksten kunnen geen rechten worden ontleend, laat u daarom altijd adviseren door een financieel specialist.

Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'

Automatische rittenregistratie!?

Start nu met RitAssist®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

Keurmerk RRS

Afbeelding: Keurmerk RRS

Geen handmatige handelingen

Geen zorgen meer over een sluitende kilometerregistratie.  Het rittenregistratie systeem van RitAssist® registreert automatisch de gereden kilometers en is voorzien van een Keurmerk RRS. Hierdoor bent u verzekerd deugdelijk systeem en is het fiscusproof!

Modulair uitbreidbaar

RitAssist staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid, innovatie én flexibiliteit. Wij bewegen met u mee. Ondertussen houden wij de kwaliteit hoog. De modules van RitAssist kunt u aanpassen of uitbreiden.

Maandelijks opzegbaar

Wij geloven in ons product en in de voordelen die het u brengt. Daarom hebben wij geen langlopende contracten en is ons systeem maandelijks opzegbaar.

Vraag een prijsopgave aan!

U Krijgt een prijsopgave voor de GPS-black box en OBD-dongel. Start vandaag!

Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'