Eisen Rittenregistratie Een nauwkeurige rittenregistratie is noodzakelijk om aan te kunnen tonen hoeveel van de gereden kilometers voor zakelijke doeleinden zijn geweest en welke privé. Deze rittenregistratie kan men het beste zeer regelmatig, bij voorkeur zelfs dagelijks, bijhouden en dient te matchen met bezoekagenda’s en/of bezorgschema’s zodat de Belastingdienst dit bij een controle kan toetsen. Daarom hebben we de eisen aan een rittenregistratie op een rijtje gezet.

Wilt u zeker weten dat uw rittenregistratie voldoet aan de eisen van de Belastingdienst en wilt u bovendien verzekerd zijn van een verlichte controle? Kies dan een systeem met het Keurmerk Ritregistratiesystemen. Uiteraard beschikt RitAssist over dit keurmerk.

Eisen rittenregistratie

Download hier een kilometerregistratie voorbeeld. Er dient van iedere gereden rit in ieder geval te worden vermeld:

  • Datum van de rit
  • Of de rit privé is, of zakelijk
  • Begin- en eindstand van de kilometerteller
  • Adres van vertrek en aankomst. Bij een rit vanaf het werkadres naar een afspraak en weer terug dienen deze adressen als de aankomst- en vertrekadressen van zowel de heen- als de terugreis
  • Als niet de meest gebruikelijke route is gereden: de daadwerkelijk gereden route en de reden van omrijden
  • Indien tijdens de zakelijke rit ook privé (omrij)kilometers zijn gemaakt dienen deze extra kilometers apart te worden opgegeven

Naast de ritgegevens stelt de Belastingdienst nog andere eisen aan een rittenregistratie. In een rittenregistratie moeten de volgende algemene gegevens zijn opgenomen:

  • Kenteken van de betreffende auto
  • Merk van de auto
  • Type van de auto
  • De periode waarin de auto tot uw beschikking staat

Controle Belastingdienst

Indien men de Belastingdienst tijdens een eventuele controle er niet van kan overtuigen dat men inderdaad privé minder dan 500 kilometer per jaar gebruik heeft gemaakt van de auto van de zaak, krijgt een naheffing voor de bijtelling en mogelijk ook een boete opgelegd. Daarbij bestaat de mogelijkheid dat men er van uit gaat dat men gedurende de gehele periode dat men van de auto van de zaak gebruik kon maken jaarlijks meer dan 500 privé kilometers heeft gereden en dat men ook een naheffing over de voorgaande jaren in de bus krijgt.

Black Box systeem

Het belang van een goede rittenregistratie moge duidelijk zijn. Deze administratie kan een stuk eenvoudiger worden indien men de auto laat voorzien van een RitAssist GPS black box systeem waarmee alle ritten niet alleen automatisch worden geregistreerd maar weermee men op het dashboard, afhankelijk van het gekozen systeem, ook eenvoudig voor iedere rit aan kan geven of deze privé of zakelijk is.

Optimaliseer uw wagenpark met RitAssist®

Innovatieve GPS oplossingen

Meer inzicht, minder kosten. Vraag nu een offerte aan om te kijken wat u kunt besparen!

Gratis White Paper

- Winst Verhogen met Telematica -

Lees hoe telematica uw organisatie kan helpen om kosten te besparen en winst te verhogen.

Onze Oplossingen

Benieuwd naar de investering?

Vraag vrijblijvend een offerte aan. We kunnen u één ding garanderen: welke oplossing u ook kiest, u heeft ons systeem binnen 6 maanden terug verdiend!

Trustpilot
Keurmerk RRS
bvlr
Belastingdienst
vzr
Escrow