Home » Kennisbank » Bijtelling & Belasting » Eigen bijdrage leaseauto

Eigen bijdrage leaseauto

Wie in een leaseauto rijdt, betaalt daarvoor soms een eigen bijdrage aan de werkgever. De hoogte van dit bedrag hangt af van de afspraken die u samen maakt. Betaalt u ook bijtelling? Dan wordt de eigen bijdrage van dit bedrag mogelijk in mindering gebracht op de bijtelling. Onderwerpen in dit artikel:

Waarom eigen bijdrage gebruik leaseauto?

Wilt u of wilt uw werknemer in een duurdere auto rijden dan eigenlijk is begroot in het leasebudget? Dan zijn deze extra kosten mogelijk voor rekening van de bestuurder. Uiteindelijk bepaalt de werkgever of er een eigen bijdrage in rekening wordt gebracht. Indien er een eigen bijdrage is, wordt het bedrag op het netto salaris ingehouden.

Eigen bijdrage en bijtelling

De eigen bijdrage staat los van de bijtelling, die betaald moet worden als er meer dan 500 privékilometer in een zakelijke auto gereden wordt. Als u ook bijtelling betaalt, wordt de eigen bijdrage van dit bedrag afgetrokken. Als de eigen bijdrage hoger is dan de bijtelling, betaalt u geen bijtelling. Hoe hoog uw eigen bijdrage precies is en of de bijtelling hiermee wordt verrekend, is afhankelijk van de afspraken die werknemer en werkgever maken.

[Whitepaper] De noodzaak van een goede rittenregistratie (gratis PDF)
Als fleetmanager staat u voor de uitdaging om uw wagenpark optimaal te beheren. Een goede rittenregistratie is daarvoor een must. In deze paper leest u waarom. Ook leest u welke soorten rittenregistratie u kunt gebruiken, wat hiervan de voor- en nadelen zijn en wat het belang is van een onafhankelijk keurmerk. Download de whitepaper in PDF.

Rekenvoorbeeld

Stel u least een zakelijke auto via uw werkgever. De leaseprijs van deze auto is € 950,00 per maand, terwijl het maximale leasebudget is vastgesteld op € 650,00. U moet dan € 300,00 per maand eigen bijdrage betalen. Omdat u per kalenderjaar meer dan 500 privékilometer in uw zakelijke leaseauto rijdt, moet u volgens de daarvoor gestelde richtlijnen € 400,00 bijtelling per maand betalen. Van dit bedrag trekt uw werkgever uw eigen bijdrage van € 300,00 af, waardoor u naast uw eigen bijdrage slechts € 100,00 per maand bijtelling betaalt. De leaseauto kost u in totaal dus € 400,00 per maand.

Rittenregistratie
De hoogte van uw eigen bijdrage kan in mindering worden gebracht op uw bijtelling. Met de automatische rittenregistratie van FleetGO hebt u geen omkijken naar de administratie van uw ritgegevens. Uw rittenregistratie voldoet aan de eisen die de Belastingdienst eraan stelt én u hebt alle gegevens in handen om uw eigen bijdrage in mindering te brengen op uw bijtelling. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan!

Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'

Bijtelling voorkomen?!

Automatische rittenregistratie

Start nu met RitAssist®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

Eigen bijdrage leaseauto

Afbeelding: Leaseauto

Extra kosten voorkomen?!

Automatische rittenregistratie

Start nu met RitAssist®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

Woonstad Rotterdam - logo
DHL - logo
SQ People logo
Belastingdienst logo
hankook logo
citybox logo
Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'