Bijtelling 2016 Het plan “Bijtelling 2016” is na een aantal weken van onduidelijkheid dan eindelijk vastgesteld. Waar staatssecretaris Wiebes eerst nog alle lage bijtellingscategorieen wilde schrappen, is er na veel tegengas vanuit de branche dan eindelijk een akkoord bereikt voor de bijtelling in 2016.

Let op: dit is verouderde informatie.

Nadat Wiebes aankondigde dat de zogenaamde “Autobrief 2” met daarin de hervormingen voor autobelastingen werd uitgesteld, kwam hij met een tijdelijk voorstel voor de bijtelling in 2016. In dit voorstel werden de elektrische en hybride voertuigen ineens een stuk zwaarder belast. Reden hiervoor waren tegenvallende resultaten op het gebied van CO2-besparing. De plannen schoten bij diverse brancheorganisaties in het verkeerde keelgat waardoor er veel kritiek op de plannen was en er met klem werd verzocht de plannen te heroverwegen. Een en ander heeft geleid tot bovengenoemde oplossing voor het “tussenjaar” 2016.

Helemaal geen bijtelling in 2016?

Zorg voor een sluitende rittenregistratie met de slimme GPS black box van RitAssist!

Bijtelling 2016

Hieronder treft u de definitieve categorieën voor bijtelling in 2016:

Bijtellingspercentage CO2-uitstoot (gram/km)
4% (mrb vrij) 0
15% (50% mrb) 1 t/m 50
21% 51 t/m 106
25% >106

Volledig elektrische voertuigen blijven dus belast met 4% en hybride auto’s zullen met 15% bijtelling worden belast. Fors hoger dan de huidige 7% waarin de meeste hybrides nu vallen. Het grootste gedeelte van leaserijdend Nederland zal 21 of 25% bijtelling gaan betalen in 2016, waarmee privé rijden dus flink duurder wordt.

De bijtelling in 2015 blijft onveranderd en in de Autobrief 2 worden de wijzigingen voor 2017 gepresenteerd. De verwachting is dat deze plannen halverwege 2015 gepresenteerd worden. Diegene die maximaal gebruik willen maken van de huidige bijtellingstarieven zullen dus vóór 31 december 2015 hun zakelijke auto op kenteken moeten zetten. Zo kan men nog 60 maanden lang ‘genieten’ van het huidige systeem.

Optimaliseer uw wagenpark met RitAssist®

Innovatieve GPS oplossingen

Meer inzicht, minder kosten. Vraag nu een offerte aan om te kijken wat u kunt besparen!

Gratis White Paper

- Winst Verhogen met Telematica -

Lees hoe telematica uw organisatie kan helpen om kosten te besparen en winst te verhogen.

Onze Oplossingen

Benieuwd naar de investering?

Vraag vrijblijvend een offerte aan. We kunnen u één ding garanderen: welke oplossing u ook kiest, u heeft ons systeem binnen 6 maanden terug verdiend!

Trustpilot
Keurmerk RRS
bvlr
Belastingdienst
vzr
Escrow