Bijtelling 2015 De normen voor de CO2-uitstoot en de bijbehorende bijtellingspercentages worden continu aangescherpt. Ook in 2015 worden de grenswaarden weer naar beneden bijgesteld. Hier een overzicht voor de bijtelling in 2015.

Bijtelling in 2015

De bijtelling in 2015 maakt geen onderscheid meer in de CO2-uitstoot van benzine of dieselauto’s, het wordt voor autofabrikanten dus een steeds grotere uitdaging om hun voertuigen in een gunstige bijtellingscategorie te positioneren. De categorie met 0% bijtelling is helemaal verdwenen; zelfs voertuigen die niets uitstoten vallen in een bijtellingscategorie van 4%.

Bijtellingspercentage CO2-uitstoot (gram/km)
100% Elektrisch
4% 0
Benzine/aardgas/hybride
7% <51
14% 51 – 82
20% 83 – 110
25% >110
Diesel
7% <51
14% 51 -82
20% 83 – 110
25% >110

Wilt u weten wat u netto aan bijtelling moet betalen? U kunt hier uw bijtelling berekenen.

Helemaal geen bijtelling meer?

Wanneer u per jaar niet meer dan 500 kilometer privé rijdt met uw zakelijke voertuig (bijvoorbeeld omdat u privé al een auto heeft), hoeft u geen bijtelling te betalen. Het enige wat u nodig heeft is een sluitende rittenregistratie om dit aan te tonen.

Lobby voor herstructurering gaat door

Buiten het feit dat we het voorlopig nog moeten zullen doen met de huidige wet- en regelgeving, blijft ook de lobby voor herstructurering van het systeem doorgaan. Initiatiefnemer van diverse lobby’s is de Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ). Zo maakt de VAVDZ zich hard voor de gestaffelde bijtelling en hebben ze onlangs een initiatief gestart om de grens van 500 privékilometer (om helemaal geen bijtelling te hoeven betalen) te verhogen naar 2500 kilometer (tegen een klein percentage bijtelling).

Lees hier alles over bijtelling 2016.

Optimaliseer uw wagenpark met RitAssist®

Innovatieve GPS oplossingen

Meer inzicht, minder kosten. Vraag nu een offerte aan om te kijken wat u kunt besparen!

Gratis White Paper

- Winst Verhogen met Telematica -

Lees hoe telematica uw organisatie kan helpen om kosten te besparen en winst te verhogen.

Onze Oplossingen

Benieuwd naar de investering?

Vraag vrijblijvend een offerte aan. We kunnen u één ding garanderen: welke oplossing u ook kiest, u heeft ons systeem binnen 6 maanden terug verdiend!

Trustpilot
Keurmerk RRS
bvlr
Belastingdienst
vzr
Escrow