Home » Kennisbank » Bijtelling & Belasting » Bijtelling 2014

Bijtelling 2014

In 2014 zijn er een aantal veranderingen voor zakelijke rijders. De regels voor verlaagde bijtelling worden strenger en ook de wegenbelasting voor extra zuinige auto’s gaat omhoog. De Nederlandse overheid is jarenlang mild geweest voor zuinige auto’s. Dit werd gedaan om het gebruik van zuinige en hybride auto’s te stimuleren. Omdat Nederlandse leaserijders massaal auto’s uit een lage bijtelling-klasse rijden worden deze regels aangescherpt.

Korting op bijtelling verder aangescherpt

Vanaf 1 januari 2014 worden de regels voor korting op bijtelling verder aangescherpt. Dit wordt gedaan door de uitstootnormen aan te passen waarin lease-auto’s gecategoriseerd worden. Het bijtellingspercentage van 14 procent geldt vanaf 2014 alleen nog voor lease-auto’s die minder dan 88 gram CO2 per vierkante meter uitstoten en op aardgas of benzine rijden. Dat is een verlaging van 7 gram. De bijtellingsklasse van 20 procent wordt ook aangescherpt: de nieuwe norm is 117 gram.

Voor dieselauto’s gaat de toegestane uitstoot van 88 gram naar 85 gram CO2 per vierkante meter om in de categorie voor 14% bijtelling te vallen. De kleinste verandering vindt plaats in de diesel categorie van 20% bijtelling: 112 gram naar 111 gram.

Let op: deze informatie geldt niet voor dit jaar. Bekijk hier de informatie over bijtelling vanaf 2020!

Bijtellingspercentage 0% vervalt in 2014

Auto’s die minder dan 51 gram CO2 per kilometer uitstoten betaalden tot op heden geen bijtelling. Leaserijders die een auto uit deze categorie uitzoeken gaan vanaf 1 januari 2014 7% bijtelling per jaar betalen. Wilt u nog maximaal profiteren van de verlaagde bijtelling? Schaf dan een zakelijke auto voor 1 januari 2014 aan en zorg dat deze voor 1 maart 2014 tenaamgesteld is. U kunt natuurlijk ook besluiten om geen privé ritten meer te maken en een sluitende ritregistratie bij te houden.

Ook de volledige vrijstelling van wegenbelasting voor zuinige auto’s vervalt in 2014. Dit is van toepassing voor zowel nieuwe als bestaande leaseauto’s. Uitzondering: Auto’s die minder dan 50 gram CO2 per kilometer uitstoten profiteren nog tot 1 januari 2015 van vrijstelling van wegenbelasting.

Let op: deze informatie geldt niet voor dit jaar. Bekijk hier de informatie over bijtelling vanaf 2020!

Helemaal geen bijtelling in 2014?

De automatische rittenregistratie van RitAssist® is dé manier om aan te tonen dat u niet meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt. Het rittenregistratiesysteem van RitAssist® is sluitend en fiscusproof. De GPS black box registreert automatisch al uw gereden kilometers. Onder de streep blijft er pure winst over: geen onnodige bijtelling en optimaal zicht op uw wagenpark en rittenadministratie. Vraag direct een gratis offerte aan!

Prijsopgave rittenregistratie

Let op: elke situatie is weer anders. Overleg altijd met de administratie om te achterhalen welke richtlijnen op uw situatie van toepassing zijn.

Update: januari 2020. Aan de teksten kunnen geen rechten worden ontleend, laat u daarom altijd adviseren door een financiële specialist.

Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'

Bijtelling voorkomen?!

Automatische rittenregistratie

Start nu met RitAssist®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

Bijtelling 2014

Afbeelding: Bijtelling 2014

Bijtelling voorkomen?!

Automatische rittenregistratie

Start nu met RitAssist®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

Jos Pijnaker

Jos Pijnaker Adviseur RitAssist

'Onze digitale rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof'