Home » Kennisbank » Bijtelling & Belasting » Auto kilometers

Auto kilometers bijhouden

Eigenlijk heeft het alleen maar voordelen: automatische rittenregistratie van RitAssist. Altijd zicht op uw wagenpark, systematische registratie van ritgegevens en mogelijkheden om te besparen op bijvoorbeeld brandstofkosten en personeelskosten dankzij de informatie die via onze cloud inzichtelijk is. En belangrijk; u kunt ermee aantonen dat u voldoet aan de voorwaarden van de Belastingdienst. Dat bespaart u bijtelling. Genoeg reden dus om 2019 te starten met automatische rittenregistratie! Onderwerpen in dit artikel:

Auto kilometers bijhouden uitgelegd

Maximaal 500 privékilometer per jaar mag u of uw werknemer(s) rijden in uw zakelijke auto. Althans, als u geen bijtelling wilt betalen. Met een automatisch rittenregistratiesysteem bent u verzekerd van een sluitende verantwoording aan de Belastingdienst. RitAssist werkt met een ingebouwde GPS black box die alle ritgegevens en voertuigbewegingen nauwkeurig vastlegt. Al deze gegevens leest u terug via de beveiligde website of app van RitAssist. Benodigde rapportages en overzichten draait u snel en gemakkelijk via Excel of PDF uit. Denk aan fiscale rapporten, een declaratierapport, real-time Track en Trace, bestuurdersinformatie, brandstofgebruik, Remote diagnostics en rijgedrag. En dat niet alleen: de black box is ook gelinkt aan andere ondersteunende systemen, zoals een CAN-bus koppeling of een privé/zakelijk-schakelaar.

Vraag een offerte aan!
Wilt u geen bijtelling betalen en gebruik maken van de voordelen van de RitAssist cloud? Dan is het rittenregistratiesysteem van RitAssist® de oplossing. De rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof. De GPS black box registreert automatisch al uw gereden kilometers en geeft inzicht in het rijgedrag. Onder de streep blijft er pure winst over: geen onnodige bijtelling en optimaal zicht op uw wagenpark en rittenadministratie. Vraag direct een prijsopgave aan!

Handmatige versus automatische rittenregistratie

Handmatige rittenregistratie vergt tijd en aandacht. En waarschijnlijk kost het u de nodige stress. Want behalve het kenteken van de zakelijke auto(‘s), het merk, het type en de periode waarin u de auto(‘s) gebruikt, moet u de Belastingdienst nauwkeurige informatie geven over:

 • rittendata;
 • of de rit privé is of zakelijk;
 • begin- en eindstand van de kilometerteller;
 • vertrek- en aankomstadres;
 • (privé)omrijkilometers en de reden daarvan.

Met een automatisch rittenregistratiesysteem bespaart u uw medewerkers stilstaan, schrijven en dus stress. Het ingebouwde GPS-systeem legt namelijk alle benodigde rit- en rijgegevens vast. Dat bespaart u operationele kosten en biedt u een sluitende registratie en optimaal zicht op uw wagenpark op.

Mogelijkheden van de Ritassist® Cloud omgeving

Rittenregistratie
De RitAssist blackbox zorgt voor een volledig automatische rittenregistratie. Alle ritdetails en voertuigbewegingen worden automatisch doorgestuurd naar de beveiligde website van RitAssist. Hier worden alle ritten weggeschreven met alle bijbehorende informatie zoals reistijd, afstand, vertrek- en bezoekadres, postcodes en huisnummers.

Kilometerregistratie

Ritdetails & historie
Alle ritten zijn stuk voor stuk terug te zien in de rithistorie. Hier kunt u alle ritdetails nog eens terug kijken en eventueel de ritdata verrijken met extra gegevens. Alle gegevens worden 10 jaar op onze servers bewaard.

kilometerregistratie - rittenregistratie

Locaties & POI’s
U kunt eenvoudig locaties, projecten en POI’s aanmaken. Hiermee haalt u nog meer uit het systeem en kunt u verschillende rapportages uitdraaien over o.a. bezoeken en bezoekfrequentie.

locaties via track en trace systeem

Heldere rapportages
Naast de standaard rapportage voor de (sluitende) rittenregistratie, beschikt u over tal van andere nuttige en heldere rapportages. U heeft onder andere rapporten per voertuig, bestuurder of groep, kilometerrapportages, declaratieformulieren.

rapportage - rittenregistratie

Automatische controles
Het systeem controleert automatisch of uw rittenregistratie wel sluitend is en of de data logisch is. Wanneer wij twijfelen, krijgt u hiervan automatisch een melding in onze statusrapportage. Ook kunnen we zo tijdig inspelen op eventuele defecten.

Bestuurders ID
Handig wanneer uw voertuigen meerdere of veel wisselende bestuurders hebben.

CAN-bus koppeling
Nooit meer kilometerstanden ijken met de CAN-bus koppeling.

Privé/Zakelijk schakelaar

Markeer uw privé ritten met een P/Z-schakelaar en scherm detailinformatie af.

Maatwerk
Heeft u speciale wensen, zoals het koppelen van een sensor of PTO? Ook hier hebben we altijd een oplossing voor!

RRS-keurmerk: altijd sluitend en fiscusproof

De automatische rittenregistratie van RitAssist® is voorzien van het Keurmerk RRS. Dat betekent dat de rittenregistratie voldoet aan de eisen die de Belastingdienst eraan stelt. Maar ook dat het systeem fraudebestendig is én voldoet aan de richtlijnen die gelden voor de bescherming van uw privacy.
Rittenregistratie van RitAssist is dus sluitend en fiscusproof.

RRS Keurmerk RitAssist Nederland b.v.

Waarom RitAssist?

RitAssist staat voor precisie. Want cijfers en aantallen moeten gewoon kloppen. Wie veel rijdt, moet kunnen uitwijken. Zonder betrouwbaarheid bent u nergens. Zelfs niet als u onderweg bent. Daarom garandeert RitAssist hoogwaardige kwaliteit. Maar RitAssist is ook praktisch. Ons systeem is bijvoorbeeld makkelijk in te bouwen. En omdat we u graag op weg willen helpen, zetten we de voordelen nog eens op een rij. Onze rittenregistratie is:

 • sluitend en fiscusproof;
 • voorkomt bijtelling;
 • modulair uitbreidbaar;
 • maandelijks opzegbaar;
 • kostenbesparend;
 • makkelijk te raadplegen;
 • in een woord: verbindend.
Arjan Kolk

Arjan Kolk Adviseur RitAssist

'Overstappen op digitale rittenregistratie betekent altijd winst!'

Automatische rittenregistratie!?

Start nu met RitAssist®​ : RRS Keurmerk, sluitend en fiscusproof

RRS Keurmerk RitAssist Nederland b.v.

Rittenregistratiesysteem met RRS-keurmerk

kilometerregistratie - rittenregistratie

Afbeelding: Auto kilometers bijhouden

Begin 2019 verstandig

De automatische rittenregistratie van RitAssist® is voorzien van het Keurmerk RRS. Dat betekent dat de rittenregistratie voldoet aan de eisen die de Belastingdienst eraan stelt en fraudebestendig is.

Modulair uitbreidbaar

RitAssist staat voor betrouwbaarheid, innovatie én flexibiliteit. Wij bewegen met u mee. Ondertussen houden wij de kwaliteit hoog. De modules van RitAssist kunt u aanpassen of uitbreiden.

Maandelijks opzegbaar

Wij geloven in ons product en in de voordelen die het u brengt. Daarom hebben wij geen langlopende contracten maar is ons systeem maandelijks opzegbaar.

Vraag een prijsopgave aan!

U Krijgt een prijsopgave voor de GPS-black box en OBD-dongel. Start vandaag!

Woonstad Rotterdam - logo
DHL - logo
SQ People logo
Belastingdienst logo
hankook logo
citybox logo
Arjan Kolk

Arjan Kolk Adviseur RitAssist

'Overstappen op digitale rittenregistratie betekent altijd winst!'