Green Driving

Green Driving Met Green Driving brengt u het rijgedrag van de bestuurders in kaart. Buitensporig rijgedrag zorgt voor onnodige brandstof- en onderhoudskosten. Bovendien vergroot het de kans op schade en ongevallen. Door het rijgedrag te monitoren heeft u een helder inzicht van de prestaties van de chauffeurs, gebaseerd op Het Nieuwe Rijden. Onderzoek van TNO toont aan dat er significant bespaard kan worden wanneer dit concept wordt toegepast.

Green Driving: Meten is weten

De black box van RitAssist is in staat om diverse analyses van het rijgedrag te maken. Het rijgedrag wordt gemeten aan de hand van diverse aspecten. Zo worden de gereden snelheden van het voertuig, de stationaire tijden en de omgereden kilometers vastgelegd. Ook het bochtengedrag en het accelereer- en remgedrag worden gemeten. Al deze aspecten samen geven u een helder beeld van het rijgedrag van de chauffeurs.

Stimulans om groener te rijden

U beschikt over een overzichtelijk dashboard met daarin alle informatie over het rijgedrag van de chauffeurs en het wagenpark. Dit dashboard biedt een overzicht van de prestaties van uw gehele organisatie. De prestaties zijn verder uit te splitsen, zodat in één oogopslag te zien is welke chauffeur of welk voertuig opvallende prestaties levert. Dit kan door middel van een top tien, maar ook op individueel niveau.

Deze gegevens kunt u gebruiken om groener rijden te stimuleren. De module maakt de prestaties van de chauffeurs immers inzichtelijk. U kunt de chauffeurs bijvoorbeeld periodiek een rapport toesturen, met daarin een overzicht van hun rijgedrag. Zo maakt u ze bewust van hun goede en slechte rijeigenschappen. Door het belonen van goed rijgedrag, ontstaat er een vriendelijke competitie onder de chauffeurs waarbij het doel is om ‘groener’ te rijden. Op deze wijze worden ze gestimuleerd en gemotiveerd om hun rijgedrag aan te passen indien nodig.

Lees ook ons artikel over brandstof besparen.

Benieuwd naar de kosten?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

  • Voertuigen & chauffeurs vergelijken
  • Overzichtelijke dashboards
  • Duidelijke rapportages
  • Tankpasgegevens inlezen
  • Positieve beïnvloeding
  • Bijdrage aan MVO-doelstellingen
  • Besparen op ROB-kosten
  • Gratis iOS en Android app’s (bèta)

Met Green Driving heeft u het rijgedrag van uw medewerkers in beeld. U kunt precies zien waar en wanneer zij afwijkend rijgedrag hebben vertoond. Zo wordt er gekeken naar het remgedrag, acceleraties, bochtengedrag en snelheden. Met de optionele CAN-bus koppeling is ook het brandstofverbruik en het toerental uit te lezen.

rijgedrag

Via het overzichtelijke dashboard heeft u de beschikking over duidelijke grafieken. Zo ziet u in één oogopslag wie de beste of slechtste bestuurder is. U heeft een eenduidig vergelijk en kunt met de gemeten gegevens sturen op beter rijgedrag.

green-driving

Naast heldere top 10’s en grafieken beschikt u ook over totaal-rapportages om te zien hoe u als bedrijf presteert.

Zo ziet u in één oogopslag wat de CO2-uitstoot is geweest in een bepaalde periode. Hiermee heeft u altijd inzage en kunt u tijdig bijsturen om uw doelstellingen te behalen.

co2-uitstoot

Naast de standaard rapportage voor de (sluitende) rittenregistratie, beschikt u over tal van andere nuttige en heldere rapportages.

U heeft onder andere rapporten per voertuig, bestuurder of groep, kilometerrapportages, declaratieformulieren etc.

rapportage

Bestuurders ID

Handig wanneer uw voertuigen meerdere of veel wisselende bestuurders hebben.

CAN-bus koppeling

Met de CAN-bus koppeling kunnen we ook het brandstofverbruik en toerental uitlezen voor een nog nauwkeurig beeld van het rijgedrag.

Privé/Zakelijk schakelaar

Markeer uw privé ritten met een P/Z-schakelaar en scherm detailinformatie af.

Maatwerk

Heeft u speciale wensen, zoals het koppelen van een sensor of PTO? Ook hier hebben we altijd een oplossing voor!

Minimaal 10% besparing!

Het inzicht in de rijprestaties door Green Driving en de verandering van het rijgedrag, leidt in de praktijk tot een besparing van 10% op de brandstofkosten en de CO2-uitstoot. Dit percentage kan nog hoger worden door het volgen van een rijvaardigheidstraining via één van onze partners. Wanneer de chauffeurs getraind worden door één van onze partners, is een besparing van 15 tot 20% zelfs haalbaar. Daarnaast zal het risico op schade en ongevallen worden verkleind. Ook lopen de kosten voor onderhoud en reparatie terug.

Benieuwd naar de investering?

Vraag vrijblijvend een offerte aan. We kunnen u één ding garanderen: welke oplossing u ook kiest, u heeft ons systeem binnen 6 maanden terug verdiend!

Trustpilot
Keurmerk RRS
bvlr
Belastingdienst
vzr
Escrow