Home » Green Driving

Green Driving met RitAssist® Een efficiënte rijmethode om het rijgedrag van uw bestuurders in kaart te brengen. Bespaar op brandstof en onderhoudskosten.

Verbeter rijgedrag en brandstofgebruik Met Green Driving hebt u het weggebruik van uw medewerkers goed in beeld. Gegevens over (afwijkend) remgedrag, acceleraties, bochtengedrag en snelheden ziet u in een oogopslag voor u.

Altijd inzicht in de data

Het online dashboard van RitAssist geeft u zicht op alle relevante data van uw wagenpark. 24/7 heeft u inzicht in het gedrag en bewegingen.

Maandelijks opzegbaar

De veranderende markt vraagt om maximale flexibiliteit. Onze producten zijn daarom maandelijks opzegbaar.

Benieuwd naar de prijs?

Omdat er geen situatie gelijk is, hebben we geen prijzen op onze site. Vraag een prijsindicatie aan!

Maandelijks Opzegbaar, met Keurmerk RRS en Gratis App
vavdz
BVLR-nwlogo2019
Belastingdienst logo
RRS Keurmerk RitAssist Nederland b.v.
Trustpilot logo

Mogelijkheden van Green Driving

Rijgedrag in beeld
Rij- rem- en bochtengedrag, acceleratie en gereden snelheden; met Green Driving hebt u het weggebruik van uw werknemers scherp in beeld. Besparing van brandstofkosten en het stimuleren van groen rijden is hierdoor een koud kunstje!

rijgedrag

Overzichtelijke grafieken
CO2-uitstoot en brandstofkosten verlaagt u door slim gebruik te maken van data van uw voertuigen. De geavanceerde software van RitAssist maakt het mogelijk om overzichtelijke grafieken met alle relevante rijgegevens te raadplegen. Via een top tien of op individueel niveau.

werktijden

CO2-uitstoot
Onze voetafdruk in de wereld kleiner maken door minder CO2-uitstoot te genereren; het kan! Stimuleer uw chauffeurs om milieubewuster te rijden en zorg zo samen voor een kleinere voetafdruk in de wereld. Ga voor groen!

co2-uitstoot

Heldere rapportages
Heldere rapportages zorgen voor zicht op de voertuigkosten. Winst: een betere kostprijs en reductie van brandstofkosten. Via het overzichtelijke dashboard ziet u in een oogopslag de prestaties van uw chauffeurs en wagenpark terug in leesbare data, tabellen en grafieken op maat.

Kilometerregistratie

Extra opties
Software is pas echt slim als je het verbindt met andere software. Daarom biedt RitAssist een breed scala slimme telematica-oplossingen ontwikkeld waarmee u bespaart op de kosten van uw wagen- en machinepark en waarmee u uw omzet kunt verhogen.

rapporten

Heldere rapportages
Het GPS voertuigensysteem van RitAssist biedt daarom de mogelijkheid om informatie te selecteren en met een druk op de knop te verwerken tot heldere rapportages.

rapportage - rittenregistratie

Green Driving: meten is weten

De black box van RitAssist brengt het rijgedrag van uw chauffeurs aan de hand van verschillende aspecten in kaart. Zo legt de black box de gereden snelheden van het voertuig, de stationaire tijden en de omgereden kilometers vast. Ook het rijgedrag van uw chauffeurs in bochten en het accelereer- en remgedrag wordt gemeten. Al deze gegevens worden automatisch verwerkt tot heldere analyses.

Stimulans om groener te rijden

RitAssist biedt u een overzichtelijk dashboard met daarin alle informatie over het rijgedrag van uw chauffeurs en wagenpark. Dit dashboard biedt zicht op de (rij)prestaties van uw gehele organisatie. Wilt u inzoomen op specifieke of opvallende prestaties van een chauffeur of voertuig? Met een druk op de knop ziet u de gewenste gegevens voor u; gerangschikt in een top tien, of op individueel niveau. Voor u én voor uw werknemers een stevige stimulans om nóg groener te rijden!

Rijgedrag verbeteren

Green Driving is veel meer dan besparen op brandstofgebruik en onderhoudskosten. Het is een andere manier van denken, die invloed heeft op het rijden. Want wie zich bewust is van het belang van groener rijden, past graag het eigen rijgedrag aan. Om zo bij te dragen aan een schonere luchten veilig weggebruik.

Minimaal 10 procent besparing
Een besparing van maar liefst 10 procent op brandstofkosten en CO2-uitstoot; u realiseert het dankzij inzicht in de rijprestaties door Green Driving. Nadat uw chauffeurs rijvaardigheidstraining via één van onze partners hebben gevolgd, kan de besparing nog groter worden; 15 tot 20 procent. Daarnaast zal het risico op schade en ongevallen kleiner zijn en lopen de kosten voor onderhoud en reparatie terug. Tel uit uw winst!

Hardware

GPS black box

De RitAssist GPS black box (kastje genoemd); een innovatief en professioneel hulpmiddel om voertuigen op afstand te volgen, relevante data van uw voertuig(en) te verzamelen en op te slaan. Bijvoorbeeld voor uw rittenregistratie. De opgeslagen informatie ziet u terug via de ‘cloud’ en kan worden gekoppeld aan andere systemen en modules.

OBD Dongel

Een andere mogelijkheid is rittenregistratie via de OBD (‘On Board Diagnostics’) Dongle. Een flexibele oplossing voor wie (tijdelijk) een eenvoudige rittenregistratie nodig heeft. En wat nu zo praktisch is; deze oplossing kan naast andere inbouwsystemen worden gebruikt.  OBD Dongel beschikt niet over het RRS-Keurmerk.

Uitbreidingsmogelijkheden

RFID-identificatie

RFID-identificatieRijden er in de voertuig(en) verschillende bestuurders? Maak dan gebruik van onze RFID-bestuurderidentificatie. Iedere bestuurder meldt zich via een persoonsgebonden tag aan in het voertuig.

Privé/zakelijk

Prive zakelijk schakelaarRitten automatisch als privé registeren zonder in te loggen in het RitAssist-platform of de app; dit kan door een kleine schakelaar die wij uw voertuigen kunnen installeren

CAN-bus

CAN-bus koppelingDe CAN-bus koppeling is een koppeling tussen de digitale kilometerteller van uw voertuig en de black box. Dit maakt de maandelijkse correctierit overbodig; een must voor wagenparken.

Over RitAssist

Als specialist in automatische rittenregistratie timmert RitAssist al decennia aan de weg. Met het rittenregistratiesysteem van RitAssist beschikt u over een sluitende registratie die fiscusproof is. Over een flexibele en betrouwbare partner, die met u meedenkt en praktische oplossingen biedt zoals:

  • een beveiligde cloud via waar u toegang hebt tot gedetailleerde rapportages en overzichten;
  • realtime zicht op uw wagenpark dankzij Track en Trace;
  • een CAN-bus koppeling die de benodigde correctie op uw gereden kilometers automatisch verwerkt;
  • toegang tot het RitAssist-platform via de mobiele applicatie (handig voor onderweg);
  • een systeem dat modulair uitbreidbaar én maandelijks opzegbaar is.

Vraag een prijsopgave aan!

Omdat er geen situatie gelijk is, hebben we geen prijzen op onze site. U ontvangt een prijsopgave voor zowel de GPS-black box als de OBD-dongel.

Maandelijks Opzegbaar, met Keurmerk RRS en Gratis App

Klantervaringen in de praktijk

Woonstad Rotterdam - referentie RitAssist

Woonstad Rotterdam

“RitAssist is alles behalve bureaucratisch, de lijntjes zijn kort en ik bent geen nummertje!”

Lees klantecase
Van Den Heuvel - referentie RitAssist

Van den Heuvel Aannemingsbedrijf

“RitAssist is flexibel en denkt mee met het proces van Van den Heuvel.”

Lees klantecase
TMZ - referentie RitAssist

TriviumMeulenbelt Zorg

“Wij hoeven ons zich geen zorgen meer te maken over de fiscale verantwoording”

Lees klantecase

Hoe kan ik brandstof besparen?

Niet rijden met een koude motor, de auto in de rijrichting parkeren, een optimale bandenspanning; het zijn slechts een paar tips om te besparen op brandstofgebruik. Want wie die kosten minimaliseert, kan structureel besparen op autokosten. RitAssist heeft alvast elf brandstofbesparende tips voor u op een rij gezet!

Welke data worden gebruikt?

Data; ze zijn onmisbaar om te achterhalen hoe u of uw chauffeurs groener kunnen rijden en om autokosten te besparen. Met behulp van RitAssist maakt u in een handomdraai analyses van uiteenlopende data. Denk aan brandstofverbruik, toerentallen, het gebruik van de cruise control of PTO. Maar ook de servicemeldingen, de draaiuren van de motor, oliedruk en temperatuur worden geregistreerd. Het fleet managementsysteem van RitAssist bevat FMS Analyse die uw data vertaalt naar overzichtelijke rapportages. Benieuwd of dit iets is voor u? Neem dan contact op met een van onze adviseurs!

Wat kan ik nog meer met RitAssist?

Als wagenparkbeheerder hebt u de regie over tal van processen en activiteiten. De software van RitAssist is erop gericht deze processen zo efficiënt mogelijk in te richten. Hiermee houdt u de touwtjes stevig in handen én bespaart u op operationele kosten. Daar komt bij; onze software kan aan elkaar worden gekoppeld, zodat u realtime en optimaal zicht hebt op alle relevante gegevens. Ontdek dus de mogelijkheden van connected car van RitAssist!

Benieuwd naar de prijs?

Trustpilot logo
Keurmerk-RRS
BVLR-nwlogo2019
Belastingdienst logo
vzr - samenwerking met RitAssist
Escrow - samenwerking met RitAssist