fms-analyse

FMS Analyse Het Fleet Management Systeem (FMS-systeem) voorziet u van cruciale informatie over uw trucks. Denk hierbij aan brandstofverbruik, toerentallen, het gebruik van de cruise control of PTO. Ook de servicemeldingen, de draaiuren van de motor, oliedruk en temperatuur worden geregistreerd. Met FMS Analyse van RitAssist kunt u al deze gegevens gebruiken om inzicht te krijgen in de prestaties van uw voertuigen. De speciale black box voor trucks is eenvoudig te koppelen aan het FMS-signaal en biedt u de mogelijkheid om de data uit het FMS te vertalen naar overzichtelijke en leesbare rapportages.

FMS Analyse uitgelegd

Dankzij heldere rapportages heeft u een duidelijk inzicht in de voertuigkosten, kunt u uw kostprijs beter tot stand brengen en reduceert u uw brandstofkosten. Via het overzichtelijke dashboard kunt u in een oogopslag de prestaties van uw chauffeurs en wagenpark bekijken in leesbare data, tabellen en grafieken. Dit kan op organisatieniveau, maar ook aan de hand van een top tien. Zo kunt u bekijken of en waar er excessen optreden. De gegevens zijn uit te splitsen tot op individueel niveau.

Ook het brandstofverbruik is in te zien. Bekijk welke voertuigen heel zuinig rijden of juist veel brandstof verbruiken. De verschillen kunt u vervolgens weer analyseren door ook het rijgedrag van de chauffeurs er bij te betrekken. Op die manier is ook inzichtelijk hoe zuinig de chauffeurs rijden. Daarnaast kunt u efficiënt onderhoudsbeurten inplannen. Bij eventuele ongevallen of schade, kunt u terugvallen op de data uit zowel het motormanagement als de blackbox. Deze gegevens komen van pas om uw eventuele schadeclaim(s) te onderbouwen.

Beschikken uw voertuigen over FMS of niet?

De FMS standaard is een internationale standaard welke is ontwikkeld door de gezamenlijke truckfabrikanten. Met FMS wordt voertuigspecifieke data gestandardiseerd om bruikbare informatie te kunnen bieden. Veel moderne trucks beschikken standaard over een zogenaamde “FMS stekker”; een af-fabriek voorbereiding om de FMS data eenvoudig uit te kunnen lezen. Beschikt uw voertuig niet over deze stekker? Geen probleem! Deze kunnen we namelijk ook achteraf voor u inbouwen!

Benieuwd naar de kosten?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

  • Merkonafhankelijk
  • Exacte metingen
  • Overzichtelijke dashboards
  • Voertuigen én chauffeurs vergelijken
  • Sturen op beter en veiliger rijgedrag
  • Aantoonbare besparing op brandstofkosten
  • Aantoonbare besparing op ROB-kosten
  • Te combineren met Tacho Download!

Met de FMS analyse heeft u het rijgedrag van uw chauffeurs zeer gedetailleerd in beeld. U kunt precies zien waar en wanneer zij in de fout zijn gegaan. Via de FMS-stekker van de vrachtauto worden talloze kritische parameters uitgelezen zoals brandstofverbruik, cruise control gebruik, gebruik van het gaspedaal en rempedaal etcetera.

rijgedrag

Via het overzichtelijke dashboard heeft u de beschikking over duidelijke grafieken met de prestaties van de chauffeurs. U heeft een eenduidig vergelijk en kunt met de gemeten gegevens sturen op beter rijgedrag.

green-driving

Naast heldere top 10’s en grafieken beschikt u ook over totaal-rapportages om te zien hoe u als bedrijf presteert.

Zo ziet u in één oogopslag wat de CO2-uitstoot is geweest in een bepaalde periode. Hiermee heeft u altijd inzage en kunt u tijdig bijsturen om uw doelstellingen te behalen.

co2-uitstoot

Met de scorecard krijgen individuele bestuurders een cijfer voor hun rijgedrag. Op basis van de diverse parameters wordt bepaald wat de score is voor een bepaalde periode. Deze cijfers kunt u vervolgens weer aan de bestuurders presenteren.

Door er bijvoorbeeld een competitief onderdeel van te maken, kunt u iedereen stimuleren om beter rijgedrag te hanteren.

green-driving

Benieuwd naar de investering?

Vraag vrijblijvend een offerte aan. We kunnen u één ding garanderen: welke oplossing u ook kiest, u heeft ons systeem binnen 6 maanden terug verdiend!

Trustpilot
Keurmerk RRS
bvlr
Belastingdienst
vzr
Escrow