FMS Analyse

Krijg inzicht in het brandstofverbruik, toerentallen, het gebruik van de cruise control of PTO. Ook de servicemeldingen, de draaiuren van de motor, oliedruk en temperatuur worden geregistreerd. De speciale black box voor trucks is eenvoudig te koppelen aan het FMS-signaal en biedt u de mogelijkheid om de data uit het FMS te vertalen naar overzichtelijke en leesbare rapportages.

Inzicht in voertuigprestaties

FMS Analyse is een onderdeel van Fleet Management systeem van RitAssist. De aan het systeem gekoppelde voertuigen zijn voorzien van een ingebouwde blackbox. U kunt de gegevens gebruiken om inzicht te krijgen in de prestaties van uw voertuigen. Spreek met één van onze adviseurs om te onderzoeken of deze oplossing bij uw wagenpark aansluit.

Referenties

DHL - logo
Medux - logo
Reym - logo
Kompas - Veiligheidsgroep - logo

Overleg met  onze adviseurs

We gaan graag het gesprek met u aan om te adviseren welke oplossing passend is voor uw wagenpark. Neem contact op met een vakkundige consultant!

FMS Analyse uitgelegd

Dankzij heldere rapportages heeft u een duidelijk inzicht in de voertuigkosten, kunt u uw kostprijs beter tot stand brengen en reduceert u uw brandstofkosten. Via het overzichtelijke dashboard kunt u in een oogopslag de prestaties van uw chauffeurs en wagenpark bekijken in leesbare data, tabellen en grafieken. Dit kan op organisatieniveau, maar ook aan de hand van een top tien. Zo kunt u bekijken of en waar er excessen optreden. De gegevens zijn uit te splitsen tot op individueel niveau.

Rijgedrag verbeteren

Ook het brandstofverbruik is in te zien. Bekijk welke voertuigen heel zuinig rijden of juist veel brandstof verbruiken. De verschillen kunt u vervolgens weer analyseren door ook het rijgedrag van de chauffeurs er bij te betrekken. Op die manier is ook inzichtelijk hoe zuinig de chauffeurs rijden. Daarnaast kunt u efficiënt onderhoudsbeurten inplannen. Bij eventuele ongevallen of schade, kunt u terugvallen op de data uit zowel het motormanagement als de blackbox. Deze gegevens komen van pas om uw eventuele schadeclaim(s) te onderbouwen.

Met de FMS analyse heeft u het rijgedrag van uw chauffeurs zeer gedetailleerd in beeld. U kunt precies zien waar en wanneer zij in de fout zijn gegaan. Via de FMS-stekker van de vrachtauto worden talloze kritische parameters uitgelezen zoals brandstofverbruik, cruise control gebruik, gebruik van het gaspedaal en rempedaal etcetera.

rijgedrag

Via het overzichtelijke dashboard heeft u de beschikking over duidelijke grafieken met de prestaties van de chauffeurs. U heeft een eenduidig vergelijk en kunt met de gemeten gegevens sturen op beter rijgedrag.

green-driving

Naast heldere top 10’s en grafieken beschikt u ook over totaal-rapportages om te zien hoe u als bedrijf presteert.

Zo ziet u in één oogopslag wat de CO2-uitstoot is geweest in een bepaalde periode. Hiermee heeft u altijd inzage en kunt u tijdig bijsturen om uw doelstellingen te behalen.

co2-uitstoot

Met de scorecard krijgen individuele bestuurders een cijfer voor hun rijgedrag. Op basis van de diverse parameters wordt bepaald wat de score is voor een bepaalde periode. Deze cijfers kunt u vervolgens weer aan de bestuurders presenteren.

Door er bijvoorbeeld een competitief onderdeel van te maken, kunt u iedereen stimuleren om beter rijgedrag te hanteren.

green-driving

Beschikken uw voertuigen over FMS of niet?

De FMS standaard is een internationale standaard welke is ontwikkeld door de gezamenlijke truckfabrikanten. Met FMS wordt voertuigspecifieke data gestandardiseerd om bruikbare informatie te kunnen bieden. Veel moderne trucks beschikken standaard over een zogenaamde “FMS stekker”; een af-fabriek voorbereiding om de FMS data eenvoudig uit te kunnen lezen. Beschikt uw voertuig niet over deze stekker? Geen probleem! Deze kunnen we namelijk ook achteraf voor u inbouwen!

FMS Anlyse van RitAssist

RitAssist heeft diverse Fleet Management oplossingen. Nieuwsgierig geworden? Bel of mail ons dan even. We adviseren u graag!

  • Compleet & gebruiksvriendelijk
  • Veilig & betrouwbaar
  • Alles onder één dak: van inbouw tot support
  • Voorzien van Keurmerk RRS
  • Maandelijks opzegbaar
  • Modulair systeem
  • Te koppelen aan bestaande software
  • Gratis iOS en Android app’s (bèta)
  • Onbeperkte opslag & back-ups
  • 3 jaar garantie op locatie!

Benieuwd naar de investering?

Vraag vrijblijvend een offerte aan. We kunnen u één ding garanderen: welke oplossing u ook kiest, u heeft ons systeem binnen 6 maanden terug verdiend!

Meer oplossingen van RitAssist®

Kilometerregistratie

De blackbox registreert alle ritgegevens en voertuigbewegingen nauwkeurig. U bent verzekerd van een sluitende verantwoording voor de Belastingdienst.

Fleet management

Volledig inzicht in de status van uw wagenpark. Beschik altijd over actuele informatie en rapportages.

Tacho Download

Volautomatische download van de .ddd-bestanden van uw vrachtauto’s en chauffeurspassen. Ontwikkeld in samenwerking met VDO.

Green Driving

Analyseer het brandstofverbruik en rijgedrag van uw medewerkers en help ze om beter, zuiniger en veiliger te rijden.

Track en Trace

24/7 realtime inzicht in de actuele positie en status van uw voertuigen. Een onmisbare tool voor planners.

Software koppelingen

RitAssist is volledig ingericht om alle data veilig en probleemloos te ontsluiten naar uw boekhoudsoftware, planningssoftware, verloningssoftware, CRM-, of ERP-systeem.