Home » GPS Fleet Management

GPS fleet managementsysteem van RitAssist® Heldere en overzichtelijke informatie over uw wagenpark en realtime zicht op uw vloot; het Fleet managementsysteem van RitAssist biedt het u.

Fleet managementsysteem Brandstofbesparing, bevorderen van veilig rijgedrag, verhoging van de productiviteit van uw chauffeurs en verbinding van uw wagenpark met slimme applicaties. het zijn slechts een paar voorbeelden van de winst van het RitAssist-systeem.

Online platform

Altijd en overal zicht op uw wagenpark dankzij het unieke online platform van RitAssist! Gebruik onze webapplicatie en gratis mobiele app.

Modulair systeem

Modules aanpassen of uitbreiden wanneer u dat wilt; bij RitAssist kan het wél. Een flexibele en zeer complete oplossing dus voor wagenparken van 1 tot 10.000 voertuigen.

Benieuwd naar de prijs?

Omdat er geen situatie gelijk is, hebben we geen prijzen op onze site. Vraag een passende prijsindicatie aan!

Maandelijks Opzegbaar, met Keurmerk RRS en Gratis App
vavdz
bvlr - Samenwerking met RitAssist
Belastingdienst logo
RRS Keurmerk RitAssist Nederland b.v.
Trustpilot - RitAssist

Mogelijkheden van het rittenregistratie platform van RitAssist®

Rittenregistratie
Rittenregistratie; een overzicht van onder meer alle gereden ritten, afstanden, routes en snelheden die u per kalenderjaar in uw zakelijke auto rijdt. Uit dit overzicht blijkt welke ritten zakelijk zijn en welke privé. Naast handmatige rittenregistratie, is er ook automatische rittenregistratie.

Kilometerregistratie

Kilometerregistratie
Met een nauwkeurige kilometerregistratie laat u aan de Belastingdienst zien dat u maximaal 500 privékilometer per jaar rijdt. En dat u dus geen bijtelling hoeft te betalen. De automatische registratie van RitAssist is sluitend en fiscusproof!

Track en Trace
Met het Track en Trace-systeem van RitAssist heeft u 24 uur per dag realtime zicht op de status van uw wagenpark. Op onverwachte ontwikkelingen of ad hoc-verzoeken van klanten reageert u snel en efficiënt door bijvoorbeeld snel een monteur of een extra voertuig in te schakelen.

track en trace systeem

Green Driving
Green Driving, oftewel; het Nieuwe Rijden. De ingebouwde black box brengt het rijgedrag van uw chauffeurs in kaart. Een efficiënte methode dus om brandstof- en onderhoudskosten te besparen, de veiligheid op de weg te vergroten en voorál om uw chauffeurs te stimuleren ‘groen’ en bewust te rijden.

Tacho download
Tachograafbestanden en bestuurderspassen downloadt u automatische en veilig via de Tacho download die RitAssist samen met VDO software heeft ontworpen. In een oogopslag ziet u of de data compleet zijn en of de chauffeurs zich aan de regelgeving houden. Tijdsbesparing ten top!

Tijdregistratie
Tijdsbesteding en activiteiten van uw buitendienstmedewerkers maakt u inzichtelijk door middel van tijdsregistratie. Door gebruik te maken van events en de verschillende filtermogelijkheden krijgt u bij afwijkend gedrag direct een melding. Relevante informatie ziet u online terug in heldere rapportages.

FMS Analyse
Getallen krijgen waarde als ze geanalyseerd zijn. De FMS Analyse van RitAssist vertaalt alle prestatiegegevens van uw voertuigen naar heldere tabellen, grafieken en rapportages. Dat geeft u de mogelijkheid het onderhoud aan uw voertuigen nóg efficiënter in te richten.

Trailer Tracking
Met Trailer Tracking weet u precies waar uw trailers zich bevinden. De ingebouwde black box is voorzien van een accu en is gekoppeld aan het fleet managementsysteem. Hiermee is het een efficiënt hulpmiddel om de inzetbaarheid van uw trailers te vergroten.

Asset Tracking
Asset Tracking is een speciaal ontworpen Track en Trace waarmee u realtime zicht hebt op kostbare bedrijfseigendommen zoals machines en zwaar bouwgereedschap. Zo voorkomt u zoekraken en vergroot u de efficiëntie van uw materieel.

Koppeling softwarepakketten

Hoe optimaler uw software op elkaar is aangesloten, hoe efficiënter u uw bedrijfsprocessen kunt inrichten. Het fleet managementsysteem van RitAssist is daarom eenvoudig te koppelen aan andere software pakketten zoals SAP en Exact. De API stuurt probleemloos en veilig de benodigde data door. De gegevens vindt u terug in onze beveiligde webomgeving, of via uw eigen software. Onze consultant ondersteunt u graag bij het maken van koppelingen van de verschillende software.

Keurmerk Rittenregistratie

De kilometerregistratie van RitAssist is voorzien van een RRS-keurmerk en daarmee goedgekeurd door de Belastingdienst. Naast de fiscale verantwoording, biedt onze rittenregistratie u zicht op de rit- en routehistorie van uw voertuigen. Het onderscheid tussen zakelijk, privé- en woon-werkverkeer is hiermee direct inzichtelijk.

Hardware

GPS black box

De RitAssist GPS black box (kastje genoemd); een innovatief en professioneel hulpmiddel om voertuigen op afstand te volgen, relevante data van uw voertuig(en) te verzamelen en op te slaan. Bijvoorbeeld voor uw rittenregistratie. De opgeslagen informatie ziet u terug via de ‘cloud’ en kan worden gekoppeld aan andere systemen en modules.

OBD Dongel

Een andere mogelijkheid is rittenregistratie via de OBD (‘On Board Diagnostics’) Dongle. Een flexibele oplossing voor wie (tijdelijk) een eenvoudige rittenregistratie nodig heeft. En wat nu zo praktisch is; deze oplossing kan naast andere inbouwsystemen worden gebruikt.  OBD Dongel beschikt niet over het RRS-Keurmerk.

Uitbreidingsmogelijkheden

RFID-identificatie

RFID-identificatieRijden er in de voertuig(en) verschillende bestuurders? Maak dan gebruik van onze RFID-bestuurderidentificatie. Iedere bestuurder meldt zich via een persoonsgebonden tag aan in het voertuig.

Privé/zakelijk

Prive zakelijk schakelaarRitten automatisch als privé registeren zonder in te loggen in het RitAssist-platform of de app; dit kan door een kleine schakelaar die wij uw voertuigen kunnen installeren

CAN-bus

CAN-bus koppelingDe CAN-bus koppeling is een koppeling tussen de digitale kilometerteller van uw voertuig en de black box. Dit maakt de maandelijkse correctierit overbodig; een must voor wagenparken.

Over RitAssist?

Als specialist in automatische rittenregistratie timmert RitAssist al sinds 2010. Met het rittenregistratiesysteem van RitAssist beschikt u over een sluitende registratie die fiscusproof is. Over een flexibele en betrouwbare partner, die met u meedenkt en praktische oplossingen zoals:

  • een beveiligde cloud via waar u toegang hebt tot gedetailleerde rapportages en overzichten;
  • realtime zicht op uw wagenpark dankzij Track en Trace;
  • een CAN-bus koppeling die de benodigde correctie op uw gereden kilometers automatisch verwerkt;
  • toegang tot het RitAssist-platform via de mobiele applicatie (handig voor onderweg);
  • een systeem dat modulair uitbreidbaar én maandelijks opzegbaar is.

Overleg met onze adviseurs

We gaan graag het gesprek met u aan om te adviseren welke oplossing passend is voor uw wagenpark. Neem contact op met een vakkundige consultant!

Maandelijks Opzegbaar, met Keurmerk RRS en Gratis App

Klantervaringen in de praktijk

Woonstad Rotterdam - referentie RitAssist

Woonstad Rotterdam

“RitAssist is alles behalve bureaucratisch, de lijntjes zijn kort en ik bent geen nummertje!”

Lees klantecase
Van Den Heuvel - referentie RitAssist

Van den Heuvel Aannemingsbedrijf

“RitAssist is flexibel en denkt mee met het proces van Van den Heuvel.”

Lees klantecase
TMZ - referentie RitAssist

TriviumMeulenbelt Zorg

“Wij hoeven ons zich geen zorgen meer te maken over de fiscale verantwoording”

Lees klantecase

Veelgestelde vragen over fleetmanagement

Wat is de betekenis van fleetmanager?

Als fleetmanager of ‘wagenparkbeheerder’ beheert u uw wagenpark tot in detail. Van de aanschaf van voertuigen tot het onderhoud en het maken van de rittenplanning; u heeft de regie over ieder onderdeel. Het wagenpark is essentieel voor uw bedrijf, maar is tegelijkertijd ook één van de belangrijkste kostenposten. Inzicht hebben in waar de voertuigen zijn (via Track en Trace), brandstofgebruik, rijgedrag en benodigd onderhoud is dus heel belangrijk. De beschikbare data helpen u om kosten te besparen, voertuigen efficiënt in te zetten, de veiligheid en het imago van het bedrijf te verbeteren én om de voetafdruk in de wereld te verkleinen. Efficiëntie is hierbij het sleutelwoord. Daarom heeft RitAssist een breed scala slimme telematica oplossingen ontwikkeld waarmee u uw doelen kunt behalen en uw omzet kunt verhogen.

Wat is wagenparkbeheer?

Wagenparkbeheer (oftewel fleet management) bevat alles wat met het wagenpark te maken heeft. Van de aanschaf van voertuigen tot het onderhoud en het maken van de rittenplanning. Het wagenpark is essentieel voor bedrijven, maar is tegelijkertijd ook één van de belangrijkste kostenposten van het bedrijf. Inzicht hebben in waar de voertuigen zijn (track en trace), brandstofgebruik, rijgedrag en benodigd onderhoud is voor de wagenparkbeheerder van onschatbare waarde. De beschikbare data helpen in het besparen van kosten, het efficiënt inzetten van voertuigen, de veiligheid en het imago van het bedrijf.

Benieuwd naar de prijs?

Trustpilot - RitAssist
Keurmerk RRS
bvlr - Samenwerking met RitAssist
Belastingdienst logo
vzr - samenwerking met RitAssist
Escrow - samenwerking met RitAssist