FAQ Bekijk hier onze meest gestelde vragen. Klik op de vraag om het antwoord te zien. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op.

Advies nodig? Neem contact met ons op!

Algemeen

Zomaar “met prijzen strooien” heeft niet zoveel zin. Om een exacte prijsopgave te kunnen doen hebben we wat meer input nodig. Vraag eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan.
Zeker! U kunt RitAssist 30 dagen lang kosteloos uitproberen. Vraag hier een proefplaatsing aan.
Uiteraard! RitAssist beschikt over een Keurmerk Ritregistratiesystemen. Een bewijs van kwaliteit en deugdelijkheid.
Bij RitAssist houden we niet van vaste contracten, u kunt dus op ieder gewenst moment opzeggen.
Standaard heeft u recht op 3 jaar full-service garantie op locatie.
Nee, updates zijn gratis!
De blackbox van RitAssist kan bij normaal gebruik bijna eindeloos doorgaan. We adviseren echter om rekening te houden met een afschrijving van circa 5 jaar.

De blackbox zal hierna nog prima werken, maar in 5 jaar veranderd er veel en zullen de technische mogelijkheden van de blackbox misschien niet meer helemaal up to date zijn.

Inbouw

Ja. Wij bouwen altijd in op locatie. Wij hebben een team van eigen monteurs welke op iedere gewenste locatie in Nederland kunnen komen.
Dat kan wel, maar wij doen dit liever zelf. Zo weten we 100% zeker dat het goed gebeurd en blijft u recht houden op garantie . Eigen inbouw met garantie kan ook: hiervoor heeft u een inbouwcertificaat nodig. Ook uw eigen dealer komt hiervoor in aanmerking.
Een standaard inbouw duurt ongeveer 45 minuten per voertuig. Wanneer er optionele zaken worden ingebouwd zoals een CAN-bus koppeling of RFID-reader of P/Z-schakelaar duurt de inbouw doorgaans 15 minuten langer.
Ja dat kan. We kunnen vóór of na werktijd inbouwen (ook op zaterdagen). We hanteren dan wel een meerprijs over de inbouwkosten.
Nee. De blackbox wordt onzichtbaar weggewerkt. Alleen bij sommige optionele modules kunt u herleiden dat er een blackbox in het voertuig zit (bijv. de RFID-reader of P/Z-schakelaar).

Om de privacy van de bestuurder te waarborgen hanteren wij een strikte gedragscode.

Even contact opnemen! We kunnen de blackbox gewoon overbouwen naar het andere voertuig. Komt er geen ander voertuig? Dan kunnen we de blackbox op afstand deactiveren.

Mogelijkheden

Dit is volledig dynamisch. Omdat je een rit niet enkel kunt loggen door periodiek een punt door te sturen, werkt de blackbox van RitAssist met een dynamische logging. Dit zorgt voor een hoge mate van nauwkeurigheid en veel actuelere posities. Echt realtime dus!
U kunt zelf zoveel gebruikers aanmaken als u zelf wilt. We hebben een aantal standaard rollen gedefinieerd met ieder een eigen set aan rechten. Zo kunt u het gebruik van RitAssist volledig naar wens inrichten?
Ja. RitAssist werkt wereldwijd. We bieden een standaard dekking in heel Europa zonder extra kosten. Tegen een kleine meerprijs kunt u ook buiten de EU gebruik maken van het systeem.
Jazeker! Klik hier voor meer informatie over koppelingen naar andere software.
RitAssist is beschikbaar in Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Frans. Andere talen kunnen we op verzoek eenvoudig toevoegen.
We voeren continu controles uit om te zien of de blackbox nog wel juist registreert en of deze nog in verbindings staat met onze servers. Zo controleren we diverse signalen zoals GSM, GPS en de accustatus. Zien wij afwijkingen of vermoeden we een defect dan sturen we u direct een notificatie zodat we het probleem zo snel mogelijk kunnen tackelen.
Nee, wanneer u een CAN-bus koppeling heeft (optioneel) hoeft u geen kilometerstanden te ijken. Deze worden dan 1 op 1 uitgelezen uit het voertuig. Wanneer u geen CAN-bus koppeling heeft dient u eens per twee maanden uw kilometerstand in te voeren.

Data en beveiliging

Heel veilig! Alle data wordt verstuurd via een beveiligde verbinding (VPN) en een eigen netwerk (APN). Alle data is versleuteld opgeslagen binnen onze beveiligde cloudomgeving. Daar bovenop maken we gebruik van de strenge beveiligingsprotocollen van onze partner Amazon Web Services.

De data wordt opgeslagen in geografisch verspreide servers van onze partner Amazon Web Services. Onze hoofdlocatie is het datacenter in Frankfurt, met een tweetal “fallback” locaties. We maken alleen gebruik van de beste hardware en configuraties.
Wij respecteren en beschermen ieders privacy. Eingebruikers zijn zelf volledig “in control” en bepalen zelf wie de data wel of niet ziet. Daarnaast hebben we een stricte privacy gedragscode.
Zeker! Er zijn inderdaad systemen op de markt die minder veilig zijn en waarbij het zelfs mogelijk is om het voertuig te hacken. Dit soort systemen zijn vaak voorzien van OBD, Wifi, Bluetooth of NFC.

De RitAssist blackbox maakt alleen gebruik van de toegestane én door de fabrikant toegestane communicatiemethoden. Daarnaast zijn alle black boxes versleuteld en enkel toegankelijk via ons eigen netwerk.