Bijtelling berekenen

Uw maandelijkse netto bijtelling berekenen

Bijtelling berekenen is belangrijk want bijtelling is voor vele berijders van een zakelijke auto een doorn in het oog. De bijtelling voor een zakelijke auto wordt gebaseerd op o.a. catalogusprijs, uw bijtellingspercentage en het aantal kilometers dat er jaarlijks in uw auto wordt gereden. Wilt u precies weten hoeveel u maandelijks netto aan bijtelling betaald? Bereken uw bijtelling met onze bijtelling calculator. Met de bijtelling calculator kunt u zelf de bijtelling voor uw auto berekenen.

Bijtelling Berekenen

Bijtelling Calculator

Ander bijtellingsjaar?
Verander "Datum eerste toelating"
28/03/2024
Resultaat
Eigen bijdrage (aftrekbaar)
Resultaat Bruto p/m Netto p/m
Fiscale bijtelling
Verschil Heffingskorting
Verschil Arbeidskorting
Eigen bijdrage

Netto bijtelling p/m

Liever geen bijtelling betalen? Dat kan! Mits u minder dan 500 KM per jaar rijdt én een sluitende rittenregistratie bijhoudt.
Disclaimer: Deze berekening is met zorg samengesteld door FleetGO, echter is het niet bedoeld als financieel advies. Aan de berekening(en) kunnen geen rechten worden ontleend, laat u daarom altijd adviseren door een financieel specialist.
Powered by Fleetgo.nl

Bijtelling berekenen kenteken

Tegenwoordig kunt u bijtelling berekenen met behulp van uw kenteken. Dankzij een vernuftige koppelingen met onder andere het RDW worden kentekengegevens opgehaald. Het RWD stelt data beschikbaar over alle kentekens die in Nederland zijn geregistreerd, ook de data die nodig is voor het berekenen van de bijtelling.

Voer uw kenteken in op de FleetGO bijtelling calculator en de gegevens over de auto worden automatisch opgehaald. Bijtelling wordt berekend op basis van kentekendata zoals cataloguswaarde, brandstoftype, leeftijd van de auto en CO2 uitstoot.

Om het berekenen van bijtelling op kenteken compleet te maken is invoer van het bruto jaarinkomen nog wel nodig. Met het bruto jaarinkomen wordt berekend wat de bijtelling voor verschil brengt in uw arbeids- en heffingskorting. Dit verschil ontstaat omdat bijtelling bij uw brutoloon wordt opgeteld; u heeft inclusief bijtelling dus een hoger brutoloon. De netto bijtelling op kenteken wordt berekend op basis van de kentekendata, uw jaarsalaris en het verschil dat de bijtelling teweeg brengt op uw arbeids- en heffingskortingen.

Tip: Doe ook de bijtelling break even analyse!


Automatisch Rittenregistratie Bijhouden?

Met rittenregistratie van FleetGO heeft u altijd een geldig bewijsmiddel richten de fiscus. Zo voorkomt u hoge boetes en naheffingen.

Voorkom boetes en naheffingen!

  • 100% Belastingproof!
  • Ruim 8.000 tevreden klanten gingen u voor
  • Maandelijks opzegbaar, u zit nergens aan vast
  • Nieuwste generatie hardware
  • Professionele installatie op locatie
  • Keurmerk Ritregistratiesystemen
  • 3 jaar garantie op locatie
  • Inclusief gratis App (IOS & Android)
  • Vanaf € 7,00 per maand!

Hoe wordt bijtelling berekend?

Het exacte bedrag van de bijtelling wordt bepaald door de belastingschijf waarin de bijtelling gaat vallen, de cataloguswaarde van de auto en de CO2 uitstoot van de auto.

Bijtellingspercentages

Er zijn twee soorten bijthellingpercentages; voor auto’s met CO2-uitstoot en zonder uitstoot.

Bijtelling elektrische auto’s20192020202120222023202420252026
Bijtelling percentage4%8%12%16%16%16%17%22%
Bijtelling cap50.00045.00040.00035.00030.00030.00030.000n.v.t.
Standaard bijtelling20192020202120222023202420252026
Bijtelling percentage22%22%22%22%22%22%22%22%

Ingebruikname van de auto

Het percentage wordt bepaald op het moment van ingebruikname van de auto en staat dan vast voor een periode van 60 maanden. Indien na deze periode nog steeds van de auto gebruik wordt gemaakt, wordt het percentage opnieuw vastgesteld volgens de op dat moment actuele regelingen vastgesteld.

Catalogusprijs inclusief BTW en BPM

Om de hoogte van de bijtelling te kunnen berekenen dient men uit te gaan van de consumentenwaarde van de auto, inclusief de accessoires die door of namens de fabrikant of de importeur zijn aangebracht vóórdat het kenteken aan de auto is toegekend. De consumentenwaarde van een personenauto is de catalogusprijs inclusief BTW en BPM. De waarde van een bestelauto wordt berekend aan de hand van de oorspronkelijke catalogusprijs inclusief de BTW en BPM.

De peildatum voor de oorspronkelijke cataloguswaarde is de datum dat kenteken deel 1 van de auto is afgegeven. Op de website van de RDW vindt men de cataloguswaarde van nagenoeg alle auto’s die na 1 juli 2007 via de officiële importeurs Nederland zijn binnengekomen alsmede de cataloguswaarde van alle auto’s die na 1 januari 2010 op kenteken zijn gezet. Een bijtellingspercentage is 60 maanden geldig.

Update: februari 2024. Aan de teksten kunnen geen rechten worden ontleend, laat u daarom altijd adviseren door een financieel specialist.